Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego baby są takie wredne przy tematach o alimentach?!?!?!?1

Polecane posty

Gość gość
przecież matka i tak w większej części łoży na dziecko, więc co ty piszesz? koszty na jedzenie, ubrania, chemię, jakieś wyjścia itd. przecież przekraczają te kilka stów alimentów niestety ale 200 zł też często jest przyznawane. ja np. tylko tyle miałam z funduszu jak jeszcze się uczyłam :(

Gość gość
"Rodzice powinni dzielic sie na pol.czyli jak miesieczne wychowanie dziecka wynosi 1000 zl,to ojcec powinien pacic 500 zl miesiecznie" Tylko wtedy jesli ojciec w takim samym stopniu jak matka zajmuje sie dzieckiem np chodzi na l4 jak dziecko chore. Jeśli to matka wiecej zajmue sie dzieckiem to wtedy ojciec płaci większa cześć alimentow.

Gość gość
i tak niech się cieszą polscy "tatusiowie" (w ogóle co to za ojciec który z własnej woli nie chce łożyć na dziecko tylko trzeba go do tego zmuszać sądem??) w UK na przykład przeciętne alimenty wynoszą ok. kilku tysięcy przeliczając na złotówki :)

Gość gość
no to mój facet płaci o wiele więcej, 2/3 pensji... bo nawet jak nie pracował to sądu to nie obchodziło.. a jego eks się śmieje, że tak go wyrolowała i odcięła od dzieci, które bardzo kochał.

Gość gość
No jezeli facet zarabia 2000 tys to zaden sad nie karze mu placic 1000 zl na dziecko

Gość gość
A jak baba zostawia meza bo jej sie nagle odwidzi a pozniej wyciaga lapy po alimenty nie wuadimo jakie a sama krolewna do roboty nie pojdzie! Pewnie! Ojciec ma jesc chleb se smalcem a matka siedziec w domu! A jak tak wam utrudnia zycie wychowywanie dzieci to oddajcie ojcu! Taka matka polka a narzeka ze dziecko musi wychowywac! Moglas sie zrzec opieki i oddac ojcu na wychowanie i ty plac 1000 alimentow!!! Ciekawe czy bylabys taka cwana!!!!

Gość gość
Jakby kobiety sie nie puszczaly to liczba samotnych matek spadlaby o 95%

Gość gość
heheh no tak juz widzę jak wielu tatusiów garnie sie do całodobowej opieki nad dzieckiem .A 1000zł to rzeczywiscie mega duzoo kasy .,,tylko na Majorke za to jechać:)

Gość gość
U mnie w miescie jest jednostka wojskowa i zawsze po misjach prawnicy maja pelne rece roboty.facet wyjedzie na pol roku a baba sie puszcza.on wraca konto wyczyszczone,do mieszkania nie ma jak wejsc bo ona sie zakochala i mieszka z nowym gahem,a ten jelen mhsi placic 800 zl na kazde dziecko

Gość gość
"to, że dzieci powinni finansować oboje rodzice a nie jedno - ojciec! A do autorki. Ja miałam pełną rodzinę i gorsze warunki finansowe i musiałam pójść na studia zaoczne by na siebie zarobić. Jesteś pusta i materialistka. 1600zł to mało? Tyle to wiele osób zarabia" "Rodzice powinni dzielic sie na pol.czyli jak miesieczne wychowanie dziecka wynosi 1000 zl,to ojcec powinien pacic 500 zl miesiecznie" - tylko, że to matka ponosi pełna odpowiedzialność za dziecko. To ona z nim jest i nie dosypia, kiedy dziecko jest chore. To ona siedzi z nim, kiedy odrabia lekcje itd. I TO ONA JEST TA ZŁA, BO PRZECIEŻ NARZUCA ZASADY I KAŻE SIĘ WYWIĄZYWAĆ Z OBOWIĄZKÓW DOMOWYCH! Odnośnie pierwszego cytatu. I co z tego, że miałaś pełną rodzinę jak cię to nie uchroniło od wtórnego analfabetyzmu? Sens wypowiedzi autorki jest taki, że pomimo dodatkowych 1600zł czyli jak zauważyłaś jakby dodatkowej pensji, nie miała takiego miodu jak by się wydawało. Chciała po prostu uświadomić, ze dziecko kosztuje. Ty jako osoba pochodząca z biednej rodziny, gdzie ci wszystkiego brakowało, powinnaś to zrozumieć. Chciałabyś dostawać 300 zł alimentów i żeby dziecku zapewnić podstawowe potrzeby, rozglądać się za dodatkową pracą, a w konsekwencji okazać się fuj matką, bo nie spędza z dzieckiem tyle czasu ile potrzebuje? A to jest z******ty argument dla drugiej strony, żeby ciebie za każdym razem gnoić i się wybielać. Myśl trochę.

Gość gość
Taaa juz na majorke bys chciala!!! Pffff jestes zalosna! Pieniadze sa na dziecko a nie na twoje zachcianki!!! A z tego co widze ty tez sie nie garniesz do wychowywania skoro narzekasz! Jestes daremna! Zgrywa matke polke a takim udreczeniem jest to ze dzieckiem sie zajmuje! Oddaj ojcu i plac te " marne "1000 zl! Ciekawe ile ty lozysz na dziecko! Bo zaloze sie ze siebie tez utrztmujesz z alimentow!!!!

Gość gość
ooo w morde... najlepiej se wogole tych dzieci nie robic! wystarczy wejsc na kafe i poczytac troche roznych tematow - a to o rozwalonych i smutnych zwiazkach (bo dziecko sie pojawilo i wszystko sie z*****o) a to o alimentach - i juz lecisz do apteki po srodki antykocepcyjne! powinni przywrocic aborcje w Polsce - oj tak!

Gość gość
moj facet chetnie zajmie sie dziecmi bo je kocha nad zycie, ale eks odciela go od nich by go ukarac ze nie czeka na nia gdy ta sie pieprzy z innym

Gość gość
Jedno dziecko chce utrzymac za 2000 zl wariatka!!! Niektore rodziny zyja za to caly miesiac a ty chcesz tyle na jedno dziecko?! Jestes nienormalna!! Odrazu widac ze chcesz pieniadze na siebie a nie na dziecko!!!

Gość gość
gość 11:51 kolejna wtórna analfabetka. Ta Majorka za 1000 zł to jest w mentalności facetów. Oni uważają, że 1000 zł to olbrzymi majątek, za który nawet Majorkę można sobie sfinansować. A to nieprawda. Sam czynsz niejednokrotnie kosztuje 700-1000 zł. Problemem są w naszym pięknym kraju zbyt niskie zarobki w stosunku do cen, a jeśli ktoś zarabia więcej i może faktycznie bez problemu łożyć te 1000 alimentów jest niechęć i skąpstwo.

Gość gość
A 1000 zl to jest wg ciebie malo!!!????? Moja siostra pracuj**** takie pieniadze caly miesiac!!!!

Gość gość
Tak facet ma placic najwiecej ile moze a najlepiej zeby z roboty nie wychodzil i cala wyplate przynosil mamusi a matka nic!!! Widac ze baby to tylko nogi potrafia rozkldac bo siebie utrzymac nie potrafia a za dziecko chca byc odpowiedzialne!!! Hahaha

Gość gość
"Jedno dziecko chce utrzymac za 2000 zl wariatka!!! Niektore rodziny zyja za to caly miesiac a ty chcesz tyle na jedno dziecko?! Jestes nienormalna!! Odrazu widac ze chcesz pieniadze na siebie a nie na dziecko!!!" - Odniosę się jeszcze do tego. Ja mam dwoje dzieci, nie jestem po rozwodzie, dzieci mają pełną rodzinę. Nasze zarobki w sumie to jakieś 3700-3800 zł. I tak szczerze powiem, to nie stać mnie przy tych opłatach, które mam za mieszkanie, przy tych cenach żywności, odłożyć 4000 na fajne wakacje, gdzie mogę iść do knajpy zjeść obiad, a nie liczyć każdej złotówki, czy mnie stać dziecku kupić gofra. Nawet, żeby puścić dzieci na kolonie na 2 tygodnie dni to muszę odłożyć po 1500 zł na jedno dziecko. Bo trzeba to opłacić i dać dziecku do kieszeni, nie mówiąc o tym, że trzeba też dziecko odpowiednio wyposażyć na wyjazd.

Gość gość000099
Te 1000 zł to jest według mnie minimum . Jeśli tylko kobieta zajmuje sie dzieckiem a facet ma je w d***e to spokojnie moze palic takie alimenty,

Gość gość
"Jedno dziecko chce utrzymac za 2000 zl wariatka!!! Niektore rodziny zyja za to caly miesiac a ty chcesz tyle na jedno dziecko?! Jestes nienormalna!! Odrazu widac ze chcesz pieniadze na siebie a nie na dziecko!!!" Więcej niz połowa ludzi na świeci utrzymuje się za mniej niż dolara dziennie. Może więc też się będziesz za tyle utrzymywała, skoro większość ludzi to potrafi? Autorka zadała konkretne pytanie i nie uzyskała na nie w większości odpowiedzi tylko jazdę zawistnych bab. Co was to obchodzi, ze ktoś płaci tysiąc zł na dziecko? Czy to są wasze pieniądze że was tak to boli? Nie, boli was, bo wy tyle nie macie i dlatego jedna drugiej wydrapałaby oczy. Dostaję 1000 zł alimentów i nie twierdzę, ze to mało, ale jakieś wielkie kokosy, za które można rozbijać się po świeci to też nie są.

Gość moje drzewko pomarańczowe
Według kafeterianek tych prawych oczywiście kobieta ma sama utrzymywać wspólne dziecko jak nie to jest pasożytem i oszustką, w domu ma mieć błysk i trzydaniowy obiad jak nie to jest nieudolna, głupia i leniwa (nawet jak po tygodniu od porodu umiera jeszcze z bólu, a malec ma kolki, jest opłakany i jęczący całymi dniami) Nie podaje alkoholu na chrzcinach, roczku, bo to jest impreza modlitewna hahaha no i oczywiście jak mąż ma kochankę lub po prostu związek rozpada się sam to jest wyłącznie jej wina, bo za mało się starała. No i oczywiście musi być katoliczką, bo niekatolicy to zbrodniarze, mordercy i bandyci bez zasad moralnych. Dlaczego baby tutaj same sobie nakładają to jarzmo z czasów gdy kobieta była nikim, dlaczego same chcą się szmacić? nie rozumiem... :(

Gość gość
nie uwierzę w to że samotne matki są samotnymi bo się puszczają. Bo facet to może mieć wszystko w d***e. Lac taką zdradzać łazić po imprezach nie?? bo on to jest święty a ona nie ma prawa odejść bo wtedy powiecie że się puszcza. Uważam że od 400 do 800 zł to jest ok ale jak ktoś chce 1000-2000 to już przesada

Gość gość
Mam znajomego ktory paci 1200 na dwoje dzieci.dzieci sa u nego przez weeekend i jak ma wolne i urlop to tez sa.kupuje ciuchy,ksiazki do szkoly,zabawki.a lady siedzi w domu i w weekendy lata po imprezach

Gość moje drzewko pomarańczowe
O! i jeszcze kobiety się puszczają i dlatego zostaja samotnymi matkami. Faceci się nie puszczają hahaha nie nie, wyłącznie kobiety tylko ciekawe skąd te dzieci się biorą :P Wam się chyba na serio burka na twarzy marzy i 2 razy dziennie po ryju od męża.

Gość gość
Alimenty maja zapewnic podstawowe potrzeby dziecka! A nie rozbijanie sie po swiecie mamusi! Ty dostajesz tysiac i ty dajesz tysiac! Za dwa tysiace na dziecko to chyba je kawiorem karmisz!!

Gość gość
Bo trzeba myśleć z kim się dziecko robi a nie puszczać z byle kim, to się nie ma problemu :)

Gość gość000099
No jak sie czyta ten temat to mam wrażenie ze kobiety sa wiatropylne :) same sie zapładniają a biedni faceci niesłusznie musza placić alimenty.

Gość gość
Jak taka udreka jest dla ciebie wychowywanie dziecka to czemu go nie oddasz?

Gość gość000099
No najlepiej żeby dziecko jadło cheb z smalcem i nigdzie nie wychodziło i nie wyjeżdżało.

Gość gość
utrzymanie dziecka w wieku szkolnym wynosi koło 1000 miesięcznie na wynajmowanym mieszkaniu. Czyli 12000 rocznie. Jak ktoś bierze 1000 to stać go na dodatkowe atrakcje jak wycieczki dla dziecka itp. ??Jak ktoś chcę to na pocztę mogę wysłać kosztorys który zrobiłam w excelu do sprawy w sądzie i uzupełni sobie po swojemu i sam sprawdzi ile wynoszą podstawowe potrzeby nie mówiąc o wygodach jak rower wycieczka meble zabawki itp. bez kosztów okulisty okularow i innego leczenia