Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dokarmiajaca

Czy dokarmianie dziecka mlekiem modyfikowanym jest ZŁE?

Polecane posty

Gość mama dokarmiajaca

Bo spotkalam sie z taka opinią... Niestety, muszę dokarmiać, bo moja córka z pewnych powodów w szpitalu musiala byc wlasnie karmiona butelką, i tak sie z nia zaprzyjaznila ze strasznie trudno nam bylo przestawic sie na pierś :( Po powrocie do domu ssala pieknie, ale pozniej znow cos jej sie pomieszalo i znowu sie zbuntowala.W efekcie siedze non stop z laktatorem i odciagam zeby dac jej moje mleko a nie karmic sztuczna mieszanką, jednak czasem nie mam sil i podaje jej Enfamil. Jednak spotkalam sie z wielkim niesmakiem ze strony bliskich mi osob, ze jak to dokarmianie, ze nie jestem na tyle wartosciowa kobieta zeby dac swojemu dziecku w 100% to co najlepsze dla Niego :o No ale przeciez pije moje mleczko, walczymy z tą piersią, jednak ona czasem strasznie sie denerwuje przy tym, i wtedy histeria no i masakra. Wypowiedzcie sie dziewczyny

Gość gość
sczeźniesz w piekle za to

Gość gość
Wiesz dobrze, że mleko matki jest najlepsze dla dziecka (no chyba że dziecko się nim nie najada) więc po co takie głupie pytania zadajesz?

Gość mama dokarmiajaca
ja pytam o dokarmianie ( jesli wiesz co to znaczy ) a nie karmienie 100% mlekiem sztucznym.Ida dwie butelki mieszanki na dobe, reszta to MOJE oddciagniete mleko.

Gość gość
Nie, lepiej zagłodzić dzieciaka. No kurde, co za pytanie...

Gość gość
Ja karmiłam w 100% modyfikowanym i nie uważam by to było złe :)

Gość gość
Znów prowokacja do nic nie wynoszącej dyskusji. Karm jak chcesz. Twoje dziecko. Większość ludzi ma to głęboko w ....

Gość gość
lepiej karmić w 100% swoim to chyba oczywiste ale od razu widać, ze ci się nie chce i czekasz jedynie na potwierdzenie swojej "racji"

Gość gość
A ty autorko nie masz swojego rozumu, że musisz pytać na kafe o karmienie?? Swoją drogą co to za bliskie osoby, które mówią ci, że jesteś złą matką, bo karmisz MM. Prowokację oceniam na słabe 2/10. Żenua.

Gość mama dokarmiajaca
czego mi sie nie chce?przepraszam cie bardzo to ze co 2h siedze z laktatorem w reku i oddciagam mleko, reszta czasu to proba dostawiania dziecka do piersi konczaca sie zazwyczaj histeria dziecka to wg ciebie moje niechcenie...?pani ideAlna sie znalazla

Gość gość
a komu co do tego jak karmisz? Dziecko głodne nie jest. A gdybyś wogóle nie miała pokarmu, to znajomi kazaliby ci oddać dziecko do domu dziecka?

Gość gość
Na Sądzie Ostatecznym zostanie ci to policzone in minus. Zrozum wreszcie autoreczko (albo raczej autorczyno), że jesteś leniwa, rozlazła i zgnuśniała. Masakra, co za baba. -10000000000000000000/10

Gość mama dokarmiajaca
Pytalam o zdanie mamy NORMALNE-wiec sie nie wypowiadaj!!!! Na szczęscie Twoje zdanie mnie w ogole nie interesuje moja droga. Sądząc po poziomie wypowiedzi niewiele sobą reprezentujesz

Gość gość
A czy ty jesteś normalna?? No żesz, jakim trzeba być pacanem, żeby nie mieć swojego zdania. I to "mleczko" (sic!).

Gość gość
Autorka sama nakręca temat żeby coś się działo. Powtórki w tv już jej się znudziły.

Gość gość
A skorzystałaś z pomocy poradni laktacyjnej? Jeśli nie, to psu na budę takie karmienie z "dokarmianiem".

Gość gość
Tak, jest ZŁE według mnie.

Gość gość
debilko wyżej - jest różnica między brakiem mleka a między jego posiadaniem i lenistwem

Gość gość
Czym ty się przejmujesz? Mm to tez mleko i traktuj to jako pokarm dla twojego dziecka. Kiedys to byly zapychajace, tuczace mleka w proszku, dzis sa to super nowoczesne mleka typu enfamil, nan z kwasami omega, z witaminami, dobrymi bakteriami. Fajnie ze tez podajesz swoje mleko

Gość gość
Ja karmilam mm z wygody od urodzenia dwójkę dzieci. A teraz uwaga... 1...2...3 czekam na lincz, który mam głęboko w d...e :)

tak, jest złe - idź się powieś :O nie nie jest złe- też idź się powieś Gó/wno to kogo obchodzi jak karmisz swoje dziecko. Proste jak 2x2=4 Swojego rozumu nie masz czy co? Rób jak uważasz, a nie jak ci kto powie.

Gość gość
już samo to, że zadajesz takie pytanie świadczy o twoim egoiźmie

Gość gość
ja ja k wróciłam ze szpitala to wieczorem, babcie , ciocie cały zgiełk , ja buch mm i dokarmiałm , ło matko alemiały miny ale że dobrze wychowane to nie skomentowały ale widziałam w ich oczach ten szok, później bardzo często dokarmiałam np w dzien albo jak gdzieś wychodziłam a po kilku tygodniach dawałąm na noc ze względu na to zeby tata mógł karmić i nawiązywać więź a ja miałam wtedy czas dla siebie i starszego dziecka. Powiem Ci ze wtedy czasem pod wpływem czyichś uwag nawet nieraz zastanawiałam się czy robie dobrze bo mama po porodzie jest z reguły jakis czas zagubiona, niepewna , wszystko analizuje ale dzisiaj po 5 latach uważam że to było idealne rozwiązanie, Mały zawsze mógł zostać z M kiedy chciałam wyjśc, był pogodnym dzieckiem , ja nie byłam taka spięta , zmeczona , ogólnie uważam że to super rozwiązanie. a i mały ma 5 lat , 2 lata w przedszkolu i jeszcze nigdy nie byl chory i nie brał nigdy antybiotyku.

Gość gość
Skoro chcesz karmić piersią nie możesz podawać jednocześnie butelki.z butelki łatwiej mu się najeść a przy piersi musi popracować wiec jest krzyk. Ale jak ci zależy to się przemeceysz .pobudz trochę Laktacje np herbatka na Laktacje i wytrwaj

Gość gość
jedna butelka mm podana dziecku zmienia jego mikroflorę na ok. 30 dni, tyle trwa odbudowanie prawidłowej mikroflory. Jeśli chcesz karmić wyłącznie piersią, trzeba cierpliwości i samozaparcia. Szukaj pomocy ale nie tu, jeśli nie masz możliwości spotkania z doradcą laktacyjnym skontaktuj się z Magda Karpienia, poszukaj na Facebooku, lub zapisz się do grupy karmienie piersią też na fb.

Gość gość
" a i mały ma 5 lat , 2 lata w przedszkolu i jeszcze nigdy nie byl chory i nie brał nigdy antybiotyku. " A co ma jedno do drugiego? Przecież mm nie wpływa na przeziębienia, tylko na takie choroby jak cukrzyca/alergie/otyłość/nadciśnienie. I to wychodzi w dorosłym życiu a nie u 5 latka...

Gość gość
mm to ZUO ! dzieci karmione mm są częściej ofiarami opętań demonicznych poczytaj o tym

Gość gość
Jezu tylko na kafeterii jest taki terror laktacyjny,niczym na oddziale polozniczym:o fakt autorka zalozyla beznadziejny temat,wiele osób dokarmia mlekiem modyfikowanym,bądź karmi tylko mieszanką,i nikomu nic do tego,ale Wasze wypowiedzi ze jest leniwą egoistka to chyba troszke przesada.Napisala przecież ze maksymalnie dziecko dostaje 2 butelki mm na dobe reszta to jej mleko.ściągnięte mleko matki tez wam przeszkadza?musi byc koniecznie ten cycek? jestescie nienormalne

Gość jamajeczkaa
ja byłam karmiona piersią przez 1,5 roku mam alergie na wszystko i cukrzycę typu pierwszego więc te teorie o wielkiej cudowności kp. Kto chce niech karmi kto nie to nie. Róbcie swoje.