Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lila0912

prosze o usuniecie watku

Polecane posty

Nie zmienisz go. Skup się teraz na sobie i na przebiegu ciąży, żeby dziecko było zdrowe.

Gość gość
Czyli rodzice nie wiedza? powiedz im, może myślisz,że się obraża na śmierć a w rzeczywistości jednak zrobią wszystko,żeby Ci pomóc? nigdy nie wiadomo w końcu to ich wnuk!

Gość gość
ja bym usunęła jakbym była w takiej sytuacji

Gość rezu
No sytuacja nie godna pozazdroszczenia.Może spróbuj go lekceważyć,odpuścić na trochę.Na siłe i tak nic nie zbudujecie i trochę dystansu wam się sprzyda .Może jeśli on poczuje że to ty zaczynasz odpuszczać to sie w końcu ogarnie.Nie dzwoń pierwsza ,nie szukaj kontaktu przez jakiś czas.Wiem że będzie ciężko,ale czasem sie opłaca.Będzie dobrze;-)

Rodzice to rodzice.. trochę pokrzyczą i im przejdzie. Chyba nie myślisz że zostawią swoją córkę samą z dzieckiem?

Gość gość
Różni są rodzice, czasem alkoholicy i typowa patologia. Mam nadzieje jednak,że autorka ma lepszych rodziców i mimo wszystko będzie mogła na nich liczyć , a chłopak się ogarnie i skoro nie chce z nią już być to chociaż pomoże przy opiece nad dzieckiem i odciąży ją finansowo

Jak postąpić z nim? Olać Nie zrobisz nagle z nieodpowiedzialnego chłoptasia kochającego tatusia i troskliwego faceta. Życie to nie baja

"Tylko jak coś nie wyjdzie".. Przecież już nie wyszło, zostawił Cię. Nie rozumiem kobiet i moje rady już się skończyły.

Nie możesz mieć takiego nastawienia ,że wszystko co złe jest twoją winą.Z własnego doświadczenia wiem że uszczęsliwianie na siłe nic nie da.Po prostu odpuść .Powiedz mu o tym otwarcie.Tylko musisz być konsekwentna nie pisz ,nie dzwoń.Przeczekaj jakiś czas.Jeśli to nic nie da to, znaczy że on nie jest ciebie wart i tyle.A do rozwiązania zostanie kwestia ojcostwa alimentów itp.Może on musi zrozumiec co może stracić.Pamiętaj żę jeśli ma się coś na każde zawołanie to się tego nie docenia.Będzie ci cięzko ale naprawde niewiele masz do stracenia a wiele możesz zyskać.

Gość gość
A z kim jestes w ciazy?

Jeżeli to on dzwoni to bądź bardzo oficjalna. Nie bądź na każde jego skinienie.Odpowiadaj ,ale oschle.Nie zaczynaj tematów.Jak jest kumaty to sie szybko połapie że coś jest nie tak.Jak zapyta to powiedz mu otwarcie, że ty już odpuszczasz .Że ci na nim zależy ale to cię przerasta i nie masz już siły walczyć o was.Teraz ruch jest po jego stronie ,ty nie chcesz go do niczego zmuszać i tyle.Daj mu czas niech się zastanowi co jest dla niego ważne.

Gość gość
a mi coś się wydaje, że ty tą ciążę sobie zaplanowałaś i myslałaś, że dzięki temu bedziecie razem a tu niestety on z tobą być nie chce. Jakoś nie przejmujesz się tym gdzie będziesz mieć, z czego utrzymasz dziecko, a przecież chcesz studiować. Tylko ci chłopak w głowie:O Pogódź się z tym, ze facet cię nie chce i nie kombinuj, a się ogarnij i pomysl co dalej.

Gość Ale to już było
Twój chłopak jest nieodpowiedzialnym człowiekiem.Zachowuje się jak rozkapryszony bachor!Nic już nie wyjdzie z tego związku.Musisz skupić się na sobie i ciąży.Idz dolekarza sprawdz czy wszystko w porządku. Skoro wiedziałas ze Cie zdradza to po co szłaś z nim do łóżka i dopusciłaś do ciąży?! Dlaczego nie zabezpieczaliscie się?! Czy to było celowe zachowanie,żeby został przy Tobie? Radzę powiedzieć o wszystkim swoim rodzicom, jego rodzice również powinni o tym wiedzieć.Co znaczy żeby nikt się o tym nie dowiedział?! Nie ukrywaj tego, na pewno Ci pomoga, samemu jest ciężko.

gość dziś Już sie odezwała następna pirania co żeruje na cudzym nieszczęsciu.Dziewczyna szuka wsparcia a nie kolejnych batów. Jak nie umiesz wesprzeć to się nie udzielaj.