Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzecia jedenaście

NO popatrz

Polecane posty

Gość gość ja
xen- głowa do góry :-) Nad czym tak filozofujesz? :-) 3:11-naście. Szukałeś po planetach i jak daleko dotarłeś? Mówimy tu o naszym systemie solarnym czy lata świetlne? :-) Lód jest aktualny w tych samych kształtach i kolorach :-) No i....oczywiście zdrówko :-) (chyba nie popadnę w alkocholizm :-))

Gość ja,temat dotyczył istoty człowieczeństwa.Pasożyt kontra bestia,które określenie lepiej uwydatnia cechy człowieka?

Znowu maglują wypowiedzi.Odnoszę wrażenie,że cenzura działa na najwyższym poziomie,by nie zachęcać ludzi do myślenia,szczególnie o tej porze{wymówka;)}

Gość trzecia jedenaście
jak chcecie porozmawiać to rozmawiajmy, poważniej, luźniej jak wolicie w zależności od nastroju, ochoty. gryzie cię coś astronomie ? gość ja, dzięki za lód. tymczasem cheers ;)

Nie:),nie chcę rozwijać smutnego tematu.Grzecznie odpowiedziałam o czym pisałam wcześniej.

Gość gość ja
xen...być może moja opinia o człowieku nie przypadnie Ci do gustu. Uważam że człowiek jest raczej pasożytem aniżeli bestią. Bestia żywi się bo musi na tyle, na ile zje, nie chcąc nic więcej (oprócz przedłużenia swojego gatunku). Pasożyt żeruje bezwzględnie na gatunek, środowisko i nawet nie stara się aby środowisko w którym istnieje było "dobre". Przechodzi etap mutacji i....żeruje nadal. Bezwzględnie. To tak w skrócie. :-)

Gość trzecia jedenaście
z mojej strony w porządku astronomie. nie wiem co na to gość ja. jak przyjdzie czas porozmawiać to porozmawiamy.

Pisząc o bestii miałam na myśli ludzką bestię, (fr. La bête humaine) .

Gość gość ja
xen- ups...sorry. Nie pytam o detale. Mylałam że mówisz o człowieku i bestii w innym kontekście. Video z kolei jest pełne gestów...ludzi którzy coś dla siebie znaczą i jest jakby...zawiedzeniem na to co miało być, a nie jest i nie będzie. Liryka jest równie przytłaczająca! Mam nadzieję że nie przchodzisz jakiś sercowy kryzys. No dobra. "Odwalam się". Zdrówko Sowy Nocne :-)

Gość trzecia jedenaście
widzę astronomie, że wrzuciłaś muzykę. poruszyłaś też być może ciężki temat. a może prosty.

gość ja dziś xen- ups...sorry. Nie pytam o detale. Mylałam że mówisz o człowieku i bestii w innym kontekście. Video z kolei jest pełne gestów...ludzi którzy coś dla siebie znaczą i jest jakby...zawiedzeniem na to co miało być, a nie jest i nie będzie. Liryka jest równie przytłaczająca! Mam nadzieję że nie przchodzisz jakiś sercowy kryzys. No dobra. "Odwalam się". Zdrówko Sowy Nocne usmiech.gif x Video?Nie wiem co masz na myśli.Kryzys sercowy,tym bardziej nie wchodzi w grę:).Polemika na dany temat nie musi odnosić się bezpośrednio do stanu ducha rozmówcy{mam na myśli siebie}.Pisać można na każdy temat,niekoniecznie z doświadczenia.Ważne by mądrze pisać.Kurcze,a tak miło było:).Wszystkich odstraszyłam.

Gość trzecia jedenaście
gość ja, astronom cheers ;)

Gość trzecia jedenaście
to zostań disc jokejem a ja może zacznę pisać zdania z dużej litery :), będzie przejrzyściej.

Gość trzecia jedenaście
Jest trzecia jedenaście, zdrówko dziewczyny, cheers :).

Gość gość ja
xen- uffffff... :-) MNie nic nie wystraszyło, ja chyba opacznie czytam a już byłam gotowa Cię "pocieszać" ha..ha..ha.... :-) Nigdy nie słyszałam Zakopower i ...mam mieszane uczucia. Nie wiem czy to ma być śmieszne czy...bo ja wiem? Wybacz. Ja chyba nie jarzę. Jestem noga jeśli chodzi o PL przeboje. Obawiam się że pamiętam tylko te "stare" :-( 3:11-naście zdrówko :-)

gość ja dziś xen- uffffff... usmiech.gif MNie nic nie wystraszyło, ja chyba opacznie czytam a już byłam gotowa Cię "pocieszać" ha..ha..ha.... usmiech.gif Nigdy nie słyszałam Zakopower i ...mam mieszane uczucia. Nie wiem czy to ma być śmieszne czy...bo ja wiem? Wybacz. Ja chyba nie jarzę. Jestem noga jeśli chodzi o PL przeboje. Obawiam się że pamiętam tylko te "stare" smutas.gif 3:11-naście zdrówko usmiech.gif x Stare to jakie?Może to,https://www.youtube.com/watch?v=BBMxpP-MqLo,kultowy kawałek:).

Gość trzecia jedenaście
Jeżeli miałbym wypowiedzieć się o pierwszej piosence to jest za bardzo zregionalizowana. Użyty w niej język góralski jest tak samo hermetyczny jak środowisko góralskie. W drugiej w połączeniu z teledyskiem za dużo symboliki i przeciwwstawieństw, jakby chodzenie po krawędzi lub cienkiej linie.

Gość gość ja
O kurde! Ja naprawdę odpadam. Nie podoba mi się. przepraszam ! Te "kultowe" hmm... przypomina mi Kate Bush. Byłam małym brzdącem i pamiętam Czerwone Gitary, Czesław NIemen ....coś z tamtych lat. Nie chcę wyjść na snoba ale... wolę piosenki w języku Angielskim (wyjątek stanowi Omega)i preferuję Rock; Queen, Led Zeppelin, Sting, Scorpions etc, a pomiędzy poezja Leonard Kohen, czy poważniejsza jak Andrea Bocelli :-) Nie mam kompletnie pojęcia o tych grupach/wokalistów które podałaś. Owszem, czasami zdarzy się że spodoba mi się piosenka jakiejś nowszej grupy ale zazwyczaj tylko jedna a reszta albumu...mi się nie podoba. Taka jestem :-) X 3:11-naście, żyjesz? :-)

Gość trzecia jedenaście
Nowej wersji ''Dmuchawców, latawców i wiatru'' nie słyszałem a jeśli nie mylę się to wyszła. Cheers, a gdzie Gość ja ?

Gość trzecia jedenaście
Tak Gość ja, żyję :).

Gość trzecia jedenaście
Astronomie, żyjesz ? :)

Gość gość ja
Ja też żyję :-) Podpatruję in ne videa które pokazują się na YouTube i..... ogłupialam :-( Bosze....potrzebuję następnego drinka. Podwójnego!!! xen, chyba się nie obraziłaś za moje opinie? 3:11-naście, ubrałeś w słowa to, czego ja nie umiem napisać (Zakopowe czy jak im tam.) Cheers :-)

Mam podobnie,jeden kawałek no może więcej,jednak nigdy cały album nie przypadł mi do gustu:).

Nie,z synem rozmawiam stąd moja opieszałość:).

Gość trzecia jedenaście
Gość ja, masz jakiś pomysł muzyczny do zaserwowania? Astronoma coś nie widać, chyba nie miała powodu żeby się obrażać?

Gość gość ja
3:11-naście, coś wpisy wychodzą nie po kolei...Ech Kafe... No ja napisałam co mniej więcej lubię, Teraz kolej na Ciebie i być może XEN też napisze o swoich muzycznych preferencjach? :-) http://youtu.be/AHWLVxg8MxA