Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy 8 letnich dziewczynek doradźcie

Polecane posty

Gość gość

witam serdecznie jestem mamusia ale moje malenstwo ma kilka miesiecy mój mąż jest chrzestnym dziewczynki 8 letniej , z której rodzicami mamy od kilku lat dosyć napięte stosunki i widzimy sie tylko przy okazji urczystości rodzinnych , rozmawiamy raczej "bardzo służbowo" nie zmienia to faktu ,że dziewczynkę darzymy sympatią i co roku na urodzinach mimo niemiłych relacji idziemy do nich. problemem jest co roku prezent , jakos przez ostatnie 8lata sie udawało albo trafić albo to była kasa itp. co robić w tym roku ? znów dac pieniadze? w poprzednich latach wiodło nam sie troche lepiej to i moglismy dać lepszy prezent niestety teraz tak nie jest a do tego dziecko wiec nie wiem co robić ? czy moze wy mamusie doradzicie co wasze 8-9 letnie pociechy dostały lub chciałby dostać

Gość gość
rolki, deskorolke, kask na rower, jakąs fajną gre edukacyjjna planszową ,puzzle itd. :)

Gość gość
a wiesz co dziewczynka lubi?? czy lubi np Monster High??

Nie dawałabym pieniędzy.Tylko kupiła prezent. Jaką kwotą dysponujesz ? - bo też lepiej rzucać wtedy pomysłami. Ja mam 9 letnią siostrę i 8 letniego syna. Więc jeśli lubi dziecko zajęcia na świeżym powietrzu to rolki,hulajnoga , może karnet na basen ? Inne pomysły - wypasiony piórnik / plecak do szkoły , jeśli ma przekłute uszy to może kolczyki - srebrne nie kosztują wiele , zestaw kreatywny "zrób to sam " np. biżuteria , książka . A może lepiej zabrać dziecko do kina,ZOO,lody ?

Gość gość
co do tych lalek monster high to słyszłąma kiedyś jak matka dziewczynki wypowiadała sie negatywnie na temat tych lalek , wiec wole nie kupowac aby nie byc jeszcze bardziej na lini strzału hehe natomiast rower ma , kask takze , zastanawiaja mnie te rolki bo wydaje mi sie ze nie ma ale tez mieszkaja na wsi akurat w centrum wsi maja ładne drogi i sciezki rowerowe ale oni mieszkaja na uboczu gdzie droga nienajlepsza i nie wiem czy to dobry pomysł czy zły

Gość gość
Kasy nie dawaj kup prezent.

Gość gość
Hulajnoge

Gość gość
Szczerze monster high to już trochę przeszłość, ja obstawiałabym raczej Violettę - większość dziewczynek w tym wieku lubi tą bohaterkę. Większość dziewczynek w tym wieku lubi też lego np. friends - hit od jakiegoś czasu i ciągle na topie. Poza tym dziewczynki w tym wieku lubią biżuterię i kosmetyki, dodatki np. jakąś torebkę/lusterko/szczotkę. No i lubią się stroić, więc jakaś apaszka/opaska itp. też na pewno ucieszy dziewczynkę. Ja chyba zrobiłabym prezent łączony, sama zawsze kupuję książkę albo coś kreatywnego i chyba tak zrobiłabym na Twoim miejscu. Może kup coś z lego albo violetty i do tego jakiś pamiętnik/szkicownik dla dziewczyn.

Gość gość
też myslałam aby kasy nie dawać bo wiem , że niekoniecznie spożytkowana byłaby na potrzeby dziecka przeznaczyc moge na prezent max 150 zł .

Gość gość
namiot dziecięcy ogrodowy, moja ostatnio to dostala, szaleństwo :)

Gość gość
napiszę jeszcze włąsnei dlaczego co roku mamy kłopot z prezentm i jest to dla nas ból głowy przez co najmaniej 2 mies poprzedzajce urodziny 1. po pierwsze złe stosunki z rodzicami 2. krytyka matki dziecka 3. przez to ze malo sie widzimy nie wiemy co dziecko lubi jaki ma zainteresowania , czasami dowiem sie od innych osob 4. mała jest jedynaczka a rodzicom pieniedzy raczej nie brakuje wiec ma wiele rzeczy z tych co wychodzi na rynek wiolette tez juz ma pamietnik, karteczki,koszule nocna , posciel itp..

Gość gość
Trampolinę?

Gość gość
takze ma !!!! choc to juz wydatek ( ponad 600 zł ) nie chciałabym kupowac jej piórnika, czy innego wyposazenia do szkoły bo wiem ze mamusia ma swoje upodobania i pod tym kątem kupuje

Gość gość
A ma dlugie włosy? Moze zestaw spinek gumek i opasek w jakiejs fajnej szkatulce. Male dziewczynki lubia sie stroić.

Gość gość
moja dostala namiot i bardzo się cieszy, może na pdoworku go rozbic a takzep rzydaje się jak jedzie gdzies na biwak

Gość gość
tak włosy ma ładne długie i geste

Gość gość
Ja pisałam o Violetcie i lego, ale skoro nie wiesz co mała ma i co mogłoby ją zainteresować to może kupcie coś mniej konwencjonalnego, np. jakąś ładną bransoletkę albo zegarek? Ja chrześniaczce męża na 8 urodziny kupiłam zegarek i nosi chętnie. Bransoletkę z kolei swojej córce kupowałam w aparcie, taki zwykły sznureczek z malutkim srebrnym znaczkiem - koniczynkę. Możesz kupić w innym sklepie, wybór jest duży. Możesz też coś innego z biżuterii albo jakąś fajną grę/książkę.

Gość gość
Do szkoły nic nie kupuj, dziewczynka sama sobie wybierze na pewno, ciężko trafić jak nie wiesz co lubi.

Gość gość
dzieki za odpowidzi pomysle z tymi rolkami, bransoletka oraz wyjazdem np do aquaparku

Gość gość
Moja chrzesnica ma 9lat. Bardzo lubuje sie w tabletach ;) Nie sa zbyt drogie koszt od ok 100zl

Gość gość
Ja kupiłam już parę pluszaków z www.plushers.com. Fajna opcja, bo zabawkę projekuje się samemu. Można kupic też karte podarunkową. Moje dzieciaki tylko siedzą i projektuja, a ja płacę;).