Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znajoma sie obrazila ,bo moja mala powiedziala ze jej dziecku to brzydal

Polecane posty

Gość gość

Znajoma przyniosła dzisiaj zdjęcia odebrane od fotografa jej syna 8 miesięcznego , moja mała tak lukają przez ramie na glos powiedziała ze brzydal , paskuda, a fuuj ,on jest wstrętny i uciekla się bawic na podwórko zanic cokolwiek zdązylysmy się odezwac Znajoma się obruszyla bardzo i miała do mnie pretensje ze nie nawrzeszczałam na młodą, bo to było chamskie Ja mowie, ze mile to nie było ,rozumiem,ale dziecko powiedziało jak to odebralo , mam ją przepraszać ,ze moja nie klamala tylko powiedziała jak uważa? niech się tym nie przemuje i nabieze dystansu Kolezanka dopiła herbatę i wyszla Czy waszym zdaniem miała racje się pogniewać?

Gość znajoma sie obrazila
Jestem dorosla, faktycznie jej syn do urodziwych nie należy jest gruby, z twarzy niezbyt ładnym dzieckiem, ale ja potrafie przemilczeć ,aby koleżance przykosci nie robic, a dzieciaki sa szczere i nie owijając w bawelne tylko mowią to jak mysla i czuja :o

Gość gość
skoro dziecko samo biega po podwórku to jest w takim wieku, że już myśli zanim coś powie. to twoja porażka wychowawcza-ot cała prawda. Tak jak wychowuje się dziecko, że jak się dostaje prezent należy nawet skłamać mówiąc że się podoba i podziękować, niż mówić "ja tego nie chce, weź to sobie"

Gość gość
Myślę, że koleżanka nie była mile widzianym gościem w Twoim domu. Musisz nauczyć swoją córeczkę kultury, że nie wolno obrażać ludzi bez względu na to czy są brzydcy, grubi, łysi itd, należy wszystkich szanowac i nie mówić źle o ich wyglądzie. Jak powiedziała tak na to dziecko to powinnaś jej zwrócić uwagę:)

Gość gość
"Moja mała " hahahha mówię tak o swojej c/ip/ce

a dlaczego po własnym podworku dziecko sobie nie może biegac A ze tamte dziecko jest brzydkie , to taka prawda, bo jest odpuchające, nie każdy niemowlak jest cudasny , lecz ja potrafie przemilczeć, dzieciaki komentarze walą prosto z mostu

Gość gość
Jakiś czas temu był tu temat: o tym, że kiedyś takie zachowanie nazwałoby się brakiem wychowania i bezczelnością, teraz nazywa się to "przecież mówi co myśli".

Gość gość
dzieci walą komentarze prosto z mostu jak są niewychowane. To ile twoja mała ma lat?

Gość gość
Nawet jeśli walą prosto z mostu to Ty powinnaś ją do was poprosić, wytłumaczyć że tak nie można, że nie ocenia się ludzi po wyglądzie, że to było niegrzeczne itd i powinna przeprosić. Na tym polega wychowanie a nie hodowanie dzieci

Ja nawet się nie zdarzyłam odezwać, bo wyfrunela na podwórko, ale gdy kolezanka poszla to powiedziałam ze "ciocia" się obrazila i jej przykro było, a mala do mnie a dlaczego? przecież on brzydki jest , bardzo brzydki , ja jej mowie ze komus przykrość może sprawić tak mówiąc a mala na to ,ale on nie jest ladny tylko brzydki ...i dalej poszla biegać zanim cokolwiek znów odpowiedziałam

Gość gość
jesteś pusta i na takiego samego pustaka wychowujesz dziecko, równie dobrze o twojej małej ktoś powie brzydal a fuj

Gość gość
Normalnie to córka wychowuje Ciebie a nie odwrotnie :)

Gość gość
Kolejny dowód na to że nie umiesz wychować dziecka. To że jest najedzona, zdrowa, biega sobie po podwórku to nie znaczy że ją wychowujesz - sory.

Gość gość
Dzieci są szczere i to jest normalne . Głupio komentujcie naprawdę. Dlaczego mamy uczyć dzieci kłamać?

mysle ze kolezanka nie wytrzymala ,bo miesiąc temu mala się zapytala dlaczego on jest taki gruby, koleżanka nic się nie odezwala i zbyla to milczeniem ,mala dodala ,z epewnie za dużo jest i dlatego taki tłusty ,kazałam jej isc się bawic ( fakt, dziecko grube i tłuste, fakt, dużo je- nie karcilam za to corki )ale teraz widocznie w czuly punkt mloda uderzyla i dlatego obraza

Gość gość
To skoro to dziecko jest brzydkie i Ty sama tak o nim myslisz i mowisz, to dlaczgo nie powiedzialas jej tego w twarz? Przeciez grunt to nie owijac w bawelne. Twoje dziecko bedzie taka sama ignorantka i albo nauczysz ja bycia kulturalna albo nie bedzie miala kolezanek w szkole i bedzie takim odludkiem...

Gość gość
a gdzie byłoby kłamstwo jakby mała popatrzyła na zdjęcie i wyszła? nikt nie każe kłamać, jedynie nie odzywać się niepytanym. poza tym jakby ją nawet ktoś zapytał to mogłaby powiedzieć, ż ejej on się nie podoba i by brzmiało to inaczej niż takie obrzucanie epitetami.

Gość gość121212
Czyli gdyby dziecko skłamalo to byłoby lepiej??? Dzieci są szczere, co myślą to mówią i dla nich to normalne.

dziecko mnie wychowuje? a to dobre, co wy nie wymyślicie Dziecko to co widzi to mowi jeśli chodzi o wygląd obrazkow, rzeczy, ludzie Bylabym zmartwiona gdyby maly kłamczuch z niej był i kłamałaby w zywe oczy a tego nienawidzę

Gość gość
Naucz dziercko podstaw kultury i tyle.Powiedz,że jak będzie sie czuła, jak ktoś na nią tak powie, bo też się komuś moze nie spodobać. Masz niewychowane dziecko.

Gość gość
dziecko kompletnie niewychowane, a jak czytam wypowiedzi autorki to mam przed oczami wyfiokowaną tipsiarę po zawodówce... Skoro coś do dziecka mówisz, a ono w połowie rozmowy wybiega sobie na podwórko, to znaczy, że ciebie nie szanuję - gratuluję, ciekawe kiedy powie że stara ale jesteś wstrętna i pomarszczona, o fuj.

Nie powiedziałam koleżance tego w twarz ,bo jestem DOROSLĄ osoba,ktora wyczuwa emocje drugiej osoby i wiem co i jak może zranic odbiorcę, wiem kiedy zamilknąć Dziecko jeszcze nie ma takich zdolności przewidywania , zanim cokolwiek zareagowałyśmy już jej nie było przy nas

Gość gość
"Dzieci są szczere i to jest normalne . Głupio komentujcie naprawdę. Dlaczego mamy uczyć dzieci kłamać?" Jest różnica między kłamaniem, a zupełnym brakiem taktu i ogłady. Nie wiem, czy chciałabyś żeby ktoś powiedział twojemu dziecku np. że jest brzydkie, ma krzywe zęby czy odstające uszy. Czy jeśli nie podbiegnę do tłustej babki idącej ulicą i nie wykrzyczę jej, że jest tłusta to jestem kłamcą?

Gość gość
A kto ta smarkulę pytał czy dziecko jest ładne? wtrąca się dzieciak do rozmowy dorosłych - jak ja tego nienawidzę!

Gość gość
A może sama dziecko podszkoliłaś? Bo jak widać po wypowiedziach to może po tobie tak ma? Słusznie, że się znajoma obraziła. Bo o ile dziecku można wybaczyć "szczerość" ale takie chamstwo i ty nie reagujesz? Masakra.

Gość gość
Co innego dorosła osoba a co innego dziecko. Dzieci mówią co myślą i nie uważam ze córka autorki jest nie wychowana. Powiedziała swoje zdanie i tyle. Koleżanka widać nie jest normalna skoro obraziła się na dziecko. Nie przejmuj się autorko takie rzeczy się zdarzają i nie masz za co karać córki. Możesz ew jej powiedzieć ze nast razem może inaczej to ująć np ze jej się nie podoba ale nie ucz jej kłamać z grzeczności bo to najgorsze co możesz zrobić . Pozdrawiam

Gość gość
Jakich zdolności przewidywania? Mam rozumieć że twoja córcia zasuwa po podwórku i wylicza każdemu, że jest gruby, brzydki czy źle ubrany?!

nie wybiegła w połowie rozmowy b zanim cokolwiek się do niej odezwałyśmy to już jej nie było i rozmowa miedzy mna a koleżanką się potoczyla , poradziłam jej aby nie brala tak tego do siebie dzieci oceniają rzeczy,postacie i to u dzieic jets normalne, jej dziecko na pewno tez nie raz powie ze mama ma brzydka kiecke, czy krzywy nos :D

Gość gość
Dziecko nie ma takich zdolnosci, bo nikt go tego nie uczy.

Gość gość
Same jesteście chamskie z takimi komentarzami. Naprawdę szok.pewnie same macie brzydkie dzieci