Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w Warszawie łatwo jest znaleźć pracę ? Chcę się przeprowadzić...

Polecane posty

Gość gość

u mnie nie mam żadnych szans, od 2 lat szukam pracy i NIC NIE MA !!! NIC zero :( jestem sfrustrowana, nie mam jak zbobyc doswiadczenia, bo gdzie? jedyne oferty są dla kierowców, szwaczek, budowlanców albo na produkcje....nie po to sie uczylam, by teraz pracowac 8 godzin an stojąco przy taśmie za 1400zl

Gość gość
eeetam, każda tak mówi. a ja ci powiem, że lepiej jest pracować gdzie się da byleby były pieniądze. wtedy zdobywasz doświadczenie.

Gość gość
:) doświadczenie przy taśmie, dobre

Gość gość
gdyby przy tej tasmie placicli chociaz te 2500 to co innego, ale za 1400 to nie warto sobie niszczyc zdrowia, to juz lepiej isc do wiezenia (utrzymanie trynkiewicza kosztuje 1000zl dziennie i żyje jak paczek w maśle)

Gość gość
zalezy jaki masz zawód, do biura trudno sie dostac

Gość gość
1400 przy taśmie? chyba u cwanego wypruwacza flaków :)

Gość gość
w Euro? To niezle :)

Gość gość
No ja też chce się przenieść do Wawy. Więcej ofert jest w Warszawie niż w moim regionie.

Gość gość
warszawianisci nie lubia przyjezdnych, odnoszą się do nich z wyższością, pogardą i niechęcią. Lepiej jechać za granicę, tam też traktują przyjesdnych nieprzychylnie, chociaż zazwyczaj lepiej niż w Warszawie, ale mozna więcej zarobić.

uhm, to nie jest takie proste. w wawie pracę łatwo znaleźć i łatwo stracić, nawet jeśli siedzisz w jakiejś firmie X lat. koszty życia i rozrywki są najwyższe w Pl - trzeba to wziąć pod uwagę, a zarobki, jeśli nie masz doświadczenia, na początku marne jak wszędzie. XXX natomiast nie zgodzę się, że rodowici warszawiacy są nieprzyjaźni - osoby uważające się za "wielkich warszawiaków" to najczęściej właśnie przyjezdni z jakichś małych miasteczek. ja osobiście najlepsze kontakty zawarłam właśnie z rodowitymi warszawiakami, niektóre osoby poznałam w wawce, a inne gdzieś tam w świecie. XXX polecałabym jakieś inne duże miasto, no chyba, że do wawki masz najbliżej, to spróbuj. próbować zawsze warto :)

Gość gość
Nowych wszędzie traktuje się nieufnie, tak to jest.

Gość Piotertjifejifejijiefjif
Ja mam w pewnej branży pewne doświadczenie( może nie za duże :) ), w moim regionie oferty albo na produkcji albo "zarabiaj w domu składaj długopisy" :P. W Warszawie ofert jest dużo.

Gość bababababaaaaaaaaaa
"warszawianisci nie lubia przyjezdnych, odnoszą się do nich z wyższością, pogardą i niechęcią." Hahahaha co za bzdura, ja jestem rodowitą warszawianką i nie odnoszę się źle do przyjezdnych, w ogóle nie dzielę ludzi na ludzi z wawy i spoza. To chyba raczej pseudo warszawiacy takie chamy są, mieszkają w stolicy kilka lat i już myślą, że są bóg wie co. Rodowici warszawiacy są mili i nie kategoryzują tak ludzi.

Gość gość
A ty myślisz że przyjedziesz do Warszawy i od razu znajdziesz lekką pracę za 2,5k :) Pracy owszem nie brakuje, ale większość ofert to kiepsko płatne zajęcia na śmieciówce za góra 10zł/h, dolicz do tego koszty wynajmu mieszkania (min 1400zł), opłaty, życie... musiałabyś zarabiać co najmniej 3k żeby jako tako się samodzielnie utrzymać.

Gość gość
Najlepsze jest zdanie:-"Nie po to się uczyłam"...bla, bla, bla! No pewnie! Lepiej siedzieć z d**ą w domu przez 2 lata(o matko!) i być na czyimś utrzymaniu, prawda? Gdzieżby dama śmiała pójść do pracy fizycznej? Przecież STUDIOWAŁA!!! Prawda jest taka, że pracodawcy przychylniej patrzą na ludzi, którzy W OGÓLE COŚ ROBILI wcześniej, a nie tak jak Ty, nie robili nic. Porażka! Siedź dłużej i czekaj aż sama praca przyjdzie do Ciebie! I to najlepiej za minimum 3,5k na rękę, no i gdzie sobie paniusia przez 8h posiedzi przy kawce:o. Zrozum, że im dłuższą masz "dziurę" w CV, tym coraz mniejsze szanse na choćby zaproszenie Cię na rozmowę! I szczerze?- Ja bym Cię nie zaprosiła, a czasem zdarza mi się rekrutować. Wybrałabym kogoś, kto pracował mimo skończonych studiów, gdziekolwiek, ale coś robił, nie czekając na mannę z nieba, niżeli Ciebie, nie robiącą po studiach nic!:o 🖐️

Gość Ekspert Pracapl
Przeglądając oferty pracy w Warszawie na pewno natrafisz na oferty, które idealnie będą pasować do kwalifikacji Twoich znajomych, nie wahaj się, poleć znajomego do pracy i zyskaj 1000 zł ! Sprawdź jak to zrobić na http://praca.pl/rekomendacje.html

Gość urttt
Dobre mam zdanie na temat obsługi w biurze Covebo u mnie w Opolu. Miło, sympatycznie i co najważniejsze – bez ściemniania. Jasno mi wytłumaczyli na czym będzie praca polegać jak będzie wyglądał transport, czy mieszkanie na miejscu. Pojechałem i się nie rozczarowałem, byłem przygotowany na te warunki.

Gość gośćwawaaa
ja również jako rodowita warszawianka wyjaśniam że prawdziwi warszawiacy to osoby bardzo kulturalne o otwartych umysłach ,nie okazują nikomu żadnej pogardy ,oczekują normalnych zachowań i są bardzo mili,te osoby które się wywyższają to Ci przyjezdni którzy sa tu kilka lat z kompleksami i lubią wyścigi i poczucie bycia lepszymi,prawdziwy warszawiak jest wyluzowany i ma wszystko gdzieś :-) osobiście czuję niesmak jak widzę charakterki podrabianych warszawiaków ,pracy tu jest pełno tej podstawowej,czyli gdzie ciężko się utrzymać,lepsze stanowiska to już nie tak szybko,ale zależy co potrafisz

Gość gość
1400 na reke?

Gość lucas33
Super jest zatrudnić pracownika tymczasowego, szczególnie Ukraińca przez agencję pracy, bo to agencja odpowiada przed kodeksem pracy, a nie zleceniodawca :) Niezły myk, o którym jeszcze niewielu właścicieli biznesów wie. U mnie zatrudnianie kadry tymczasowej to standard. Korzystam z oferty worksol.pl. Od razu jesteśmy z agencją dogadani, aby każdy pracownik z zagranicy miał dostęp do wsparcia formalnego, np. przy ściąganiu rodziny i przy załatwianiu zezwolenia na pobyt rezydenta długoterminowego UE. Agencja dba o to, aby pracodawca i pracownik z Ukrainy o nic się nie musiał martwić i spokojnie wykonywał obowiązki zawodowe. Moim zdaniem ogromne ułatwienie pod względem czasowym i finansowym.

Gość gość
Prawdziwych warszawiaków jest garstka, takich, których już dziadkowie urodzili się w Warszawie. Większość to warszawiacy w pierwszym lub drugim pokoleniu, których korzenie sięgają wsi i miasteczek gdzieś na Kielecczyźnie, Lubelszczyźnie, Podkarpaciu, Warmii, Mazurach itd.

Gość markee
W swojej firmie odpowiadam za zatrudnienie cudzoziemców, lecz mieliśmy dużo problemów formalnych. Trzeba było pomagać Ukraińcom z kartami pobytu, z wypełnianiem PIT, itp. Cudzoziemcy zazwyczaj nie ogarniają kwestii urzędowych, szczególnie skomplikowanych w Polsce. W końcu skorzystaliśmy z doświadczenia agencji pracy worksol.pl, która przejęła odpowiedzialność za sprawy wizowe i inne dedykowane cudzoziemcom, szczególnie Ukraińcom. Tutaj agencja ma naprawdę duże doświadczenie.

Gość gość
a kto cie utrzymuje ty osobo po uczelni 333 www.youtube.com/watch?v=1MSTO3JnDNg

Gość gość
W warszawie dla przyjezdnych sa nizsze stawki. Zalezy jakie masz wyksztalcenie i co chcesz robic. W warszawie jest droższe zycie wiec musisz pomyslec czy to się oplaci.

Gość betaaass
Ja zatrudniam samodzielnie najważniejszych pracowników, a reszta kadry to pracownicy tymczasowi delegowani przez agencję http://worksol.pl. Przyznam, że taki układ oszczędza mi bez wad jakościowych ponad 30% kosztów kadrowych.

Gość mariola876
Warto stworzyć swoją wizytówkę, dzięki której potencjalny pracodawca będzie nie tylko mógł nas znaleźć w sieci, ale również dowiedzieć się o nas więcej. Tutaj https://interviewme.pl/blog/strona-wizytowka są ciekawe informacje na ten temat. Warto zapoznać się z tym artykułem.

Gość gość
Zrób se 2 dzieci dostaniesz 500+

Gość ewelina811
Radzę zajrzeć sobie tutaj http://www.monsterpolska.pl . Jest tam wiele porad dotyczących poszukiwania pracy, ale nie tylko. Znajdziecie na stronie również mnóstwo ogłoszeń. Warto tam sobie zerknąć, ponieważ portal jest bardzo pomocny.

Gość gość
Wszędzie jest trudno, ale w Warszawie troszkę łatwiej bo i więcej miejsc pracy

Gość dantiss
Znalazłem robotę na stanowisku programisty PHP przez itvacancy.eu. Wystarczyło skontaktować się bezpośrednio z pracodawcą po lekturze ogłoszenia. Wszystko jasno podane, żadnych problemów formalnych. Nawet nie musisz się rejestrować. Całe info podane na tacy.