Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cheerfuliz

Pęcherzyki na ustach

Polecane posty

Otóż mam taki problem, osttanie dwa dni spędziłam na plaży, nie smarowałam ani twarzy ani ust żadnymi kremami. Po pierwszym dniu miałam bardzo wysuszone usta, próbowałam je nawilżyć wazeliną,kremem nivea, ale to nic nie pomogło. Dzisiaj zauważyłam na nich dużo jakby pęcherzyków. Jakby lekko swędzą. Byłam w aptece myślałam że doradzą mi jakąś maść lub kremik ale powiedziano mi że to może być rozległa opryszczka. Mam wirus opryszczki i da się ją odczuć od razu , towarzyszy przy tym ból ust w tym miejscu,a ja nic takiego nie odczuwam. Zastanawiam się czy wybrać się z tym do dermatologa. Co doradzacie? Miał ktoś z was kiedyś taki problem ?

Gość gość
Moze wyda sie Tobie to dziwne, ale ja mam cos takiego jezeli pomaluję paznokcie lakierem do paznokci. Chcąc nie chcąc co jakis czas dytakam do ust rękoma, a ze mam uczulenie na lakier automatycznie przenosi sie to na usta.

Czyli może to być jakaś reakcja alergiczna ? Już nie wiem co na to poradzić, posmarowałam całe usta hascovirem

Gość gość
A masz jakis nowy kosmetyk od 2-3 dni niekoniecznie do twarzy? Lub zjadłas jakis nowy owoc? Alergia moze byc na cokolwiek. Pij wapno z kwerecytyną. Weź zyrtec, alertec lub coś podobnego.

nic takiego, jedynie smarowałam się raz filtrem do opalania który pożyczyłam od koleżanki. Przejdę się dziś do dermatologa i zobaczę co mi powie na ten temat, dzięki za pomoc :)

Gość gość
W aptece kupią bym oprin bez recepty,. Tabletki czyli działasz od wewnątrz. Mnie pomagają pierwsza klasa.