Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przestawic pory snu dwulatce

Polecane posty

Gość gość

bo za niedługo zwariuje i nawet wstyd mi się przyznac. corka ma ponad dwa lata a chodzi spać o 23!!! w dzień śpi tak od 14-17 max, wszelkie proby kladzenia jej spac wcześniej nie pomagają. nawet rolety specjalnie kupilismy antywłamaniowe zeby było jak najciemniej w pokoju i nic nie daje. nie wiem czy przeczekac aż wyrośnie ze spania w dzień czy szukać porady u pediatry. rano wstaje przed 8

Gość gość
Nie kładz jej na drzemkę w dzień.

Gość gość
nie da się bo jak jej nie położę to sama idzie spać, a jak gdzieś jedziemy na caly dzień i wracamy wieczorem to gdy zasnie o 7-8 budzi się o 22 i nie śpi do północy

Gość gość
Zbyt długa drzemka w dzień.Twierdzę tak samo poprzedniczka,postaraj się nie kłaść jej w dzień.Mój dwulatek już dawno nie sypia w ciągu dnia,ale on nigdy nie był chętny do spania.Powodzenia

Gość gość
Moj syn ma 21 miesięcy i bez spania w dzien nie daje rady. Spi od 12 do 14 i od 21 do 7 rano. Ja na twoim miejscu zaczela halasowac tak zeby wstala wczeniej i potem w dzien zmeczyla tak zeby szla spac kolo 12 a nie 14 . Ewentualnie sprobuj ja przetrzymać i zobacz czy da rade bez spania w dzien. U nas bardzo pomaga taki rytuał. Dziecko oglada wieczorem mini mini i tam o 21 rybka idzie spac. Wtedy dziecko wie ze jak rybka idzie spac to on sie myje i tez do lozeczka.

Gość gość
Jeśli ona do 17 śpi to się nie dziw, że idzie spac o 23:00. Jeśli nie chce mieć wcześniejszej drzemki to nie pozwalaj jej spać do 17:00. Budz ja po godzinie drzemki.

Gość gość
oj nie dziwne, skoro o 17 wstaje, że nie chce iść o 20 spać ;)

Gość gość
sprobuje dzis ja obudzic tak po 15

Gość gość
matko 21 miesięcy i już rybka z mini mini :O

Gość gość
dokladnie tez bym ja wybudzila po godzinie drzemki, za dlugo spi w dzien i potem szaleje

Gość gość
Tak 21 miesięcy i rybka mini mini. Jak obejrzy wieczorem jedna bajke to świat sie zawali.

Gość gość
świat może nie, ale dziecko może szkodzić i tego na razie nie stwierdzisz...

Gość gość
nie przejmuj sie jakas baba ktora juz sie przyczepia bajek,moj ma 11 msc i wczoraj tak sie zapatrzyl na Bolka i Lolka ze obejrzal cala bajke ( hehe ciekawe co z niej zrozumial) ja na twoim miejscu bym ja wybudzila o 15, wyciagnela na dwor niech szaleje , wydaje mi sie ze skoro zabierzesz jej te 2 h w ciagu dnia to zamiast o 23 pojdzie o 21 spac :) zycze powodzenie i daj znac jak ci poszlo

Gość gość
Tak... Juz dziecku jedna bajka zaszkodzi. Bardziej gender w przedszkolu mu zaszkodzi.

Gość gość
Nie sądzę aby zaszkodzilo . Pozwol że decyzje o tej wieczornej bajce zostawie sobie. Syn rozwija sie ponad przecietnie i to nie moje zdanie wiec wyciszajaca bajka na dobranoc raczej nie będzie miala wplywu na jego rozwoj. Ale dziekuje za troskę.

Gość gość
Co ty tam możesz sądzisz...szereg specjalistów jest jednomyślna, że do 2 latek zero tv...no ale co oni tam wiedzą, polskie matki wiedzą lepiej.

Gość gość
Jakie wyciszanie, dziewczynko wiesz co to wyciszanie??? Przecież TV to bomba z bodźcami, to właśnie pobudza!

Gość gość
Zluzuj kobieto i zamiast polegac tylko opiniach specjalistów zacznij samodzielnie myslec . Badania i specjalisci to jedno a zdrowy rozsadek to drugie. Trzeba znaleźć zloty srodek.

Gość gość
A specjalistów mamy teraz od z******ia i jak widać nie które matki nie potrafią podjąć najprostszej decyzji bez zapoznania się z ich opinią :-)

Gość gość
Ta dyskusja ma taki sam sens jak karmienie piersia czy mm , lub szczepic czy nie. Ile ludzi tyle opinii. Kazdy mysli i dziala za siebie. Milego dnia życzę . Pa.

Gość gość
A lekarza też ie słuchasz, jakby ci 5 psychologów powiedziało, że z dzieckiem coś tam nie tak, to też byś powiedziała, że zdrowy rozsądek jest najważniejszy, co on tam wiedzą...takie właśnie są polskie matki swoje "teorie" ponad wszystko...

Gość gość
jak tam dziś mini mini, co dają? :D, makabra i jeszcze za szkodzenie dzieciom im płacom :O

Gość gość
ja gotuję wczesniej zupę, moja dwulatka zjada o 11,30 ciepłą zupkę i zasuwam rolety , kładzie sie do łózka i zasypia śpi do 14 lub 14,30. Potem na noc gasze światło o 21 lub kwadrans po 21 i śpi. Przebudza sie do picia w nocy ale ogólnie wstaje około 6,30 - 7.

Gość gość
Tak, idź zapytaj specjalistów co podać dziecku na obiad :-D

Gość gość
juz kafeteryjne zmije pluja jadem! temat nie tyczy sie bajek idiotki!!!!

Gość gość
no właśnie zawsze tak po 17 wychodzimy szalec na dworze i przychodzimy tak po 19, ona pada z nóg a nie zasnie

Gość gość
trafiają mnie takie matki, co myślą że są takie fajne i idealne, bo po obejrzeniu bajki dziecko idzie spać, bez cienia refleksji, że to głupota i nie ma czym się chwalić, myślą że tak dobrze robią i inne też tak powinny robić...co innego jak ktoś puszcza, ale mam mieszane uczucia, ale np. ma mocno nieznośne dziecko i nie wyrabia inaczej.