Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szczepicie czy nie? jak to jest u Was? mam metlik w glowie.

Polecane posty

Gość gość
Nie ma potwierdzonych powtorzonych i zaakceptowanych badan ze szczepionki szkodza zdrowiu Odkrycie szczepionek to byl ogromny przelom w wakcynologii a teraz ludzie na sile chca podwazyc Te "badania" nie sa potwierdzone przez dzial nadan i rozwoju ogolnoswiatowego osrodeka zdrowiaTo taka szara strefa badan. Nakrecajcie sie dalej specjalisci od bozej laski Na podstawie tego co znajdziecie w necie mianujcie sie doktorami Wielu tutaj niewiele brakuje

Gość gość
Blablabla znow argumenty ze kolega, stryjek, wujek, znajomy... jeden przyklad nic nie tlumaczy. Dr Jerzy jaskowski specjalista od medycyny srodowiskowej - przeciwnik szczepien, Dr Majewska - specjalista swiatowej klasy w dziedzinie neurobiologii pracowala na Harvardzie i w Waszyngtonie, prowadzila badania na autyzmem zlecone przez UE - przeciwniczka szczepien. Wiec nie biadol ze tylko jakis kolega co biologi nie umie to przeciwnik szczepien. Wlasnie trzeba samemu logicznie myslec a nie bezrozumnie wierzyc lekarzom i to wlasnie robia przeciwnicy szczepien czytaja mnostwo ksiazek, publikacji, artykulow medycznych, statystyk epidemiologicznych i na tej podstawie dochodza do wniosku ze nie beda szczepic, a zwolennicy szczepien to w wiekszosci ludzie ktorzy nawet nie wiedza co jest w szczepionce. Wiec nie mow ktora grupa jest bardziej oczytana w tematyce szczepien czy zwolennicy czy przeciwnicy.

Gość gość
Moja siostra byla wielka przeciwniczka szczepien Chodzila na protesty podpisywala postulaty do momentu gdy jej dziecko malo nie zeszlo na zwykla jak tu wielu pisze odre Potem zaszczepila na wszystko co do tej pory ominela Dziecku po szczepieniach nic nie jest A bez szczepienia malo nie umarlo Odra miala taki przebieg z powiklaniami ze malo brakowalo Drugie dziecko nie mialo nawet lekkiego odczynu poszczepiennego

Gość gość
szara strefa badan...dobre znalezli sie specjalisci od oceny przydatnosci badan. Tak sie sklada ze badania potwierdzajace szkodliwosc szczepionek spelniaja wszystkie kryteria dobrze zrobionych badan. UE sama potwierdzila ze rtec w szczepionkach jest szkodliwa i wycofala ja z uzycia i to wlasnie na podstawie tych jako to nazywasz "badan z szarej strefy". pitu pitu

Gość gość
Znam troje dzieci zaszczepionych i kazde bardzo ciezko przechodzilo chorobe zakazna na ktora bylo zaszczepione, dwoje wyladowolo w szpitalu z zagrozeniem zycia podczas krztusca, trzecie odry. Wiec przyklad w stylu ze kolezanka niezaszczepila i miala powiklanie nic nie dowodzi bo dzieci zaszczepione tak samo maja ciezki przebieg i maja powiklania.

Gość gość
Jasne zwykla matka polka siedzi i czyta wielojezykowe publikacje medyczne z dziedziny mikrobiologii Dobre sobie:-D Glupota ludzka nie zna granic Zdecydowana wiekszosc specjalistow jest za szczepieniem Kilki z wymienionuch tu specow od badan przeciwko szczepieniom swiatpwa slawe osiagnela przez skandale w dziedzinie medycyny Wystarczy troche medialnego szumu jakis kontrowersyjny temat i juz jest slawa swiatowej rangi Jak mawial moj profesor do kazdego wyniku mozna dopisac badanie Ale nie kazde badanie daje wynik Jakis pseudolekarz chce byc slawny rzuca haslo szvzepionka szkodzi przedstawi stosowne badania ktore nawet nie sa zatwierdzone przez ogolnokrajowe instytuty zdrowia Jest szum jest kasa jest slawa A potem mamuski siedza w necie tlumacza sobie wielojezyczne publikacje i nie szczepia dzieci To sie jakos ladnie w psychologii nazywa Zamiast isc do przodu cywilizacja sie cofa No ale moze to i dobrze bo za duzo nas sie zrobilo

Gość gość
Badac i publikowac moze kazdy Nie kazde badanie jest jednak zatwierdzone przez odpowiednie organy Tak jest wlasnie z badaniami o negatywnym dzialaniu szczepionek Zainteresowanych odsylam do internetu na ktorym bardzo dobrze sie znacie Dla porownania taka sama range waznosci maja badania nad organicznym podlozem homoseksualizmu Czyli ze homoseksualizm to choroba ktora mozna leczyc! Tez mnostwo badan mnostwo swiatowej slawy naukowcow i multum badan w tym temacie

Gość gość
Dr Dorota Majewska: Przez 25 lat pracowała w USA w czołowych instytucjach naukowych tego kraju (w Uniwersytecie Missouri, Uniwersytecie Harvarda oraz w Narodowym Instytucie Zdrowia pod Waszyngtonem). W 2006 r. wróciłam do Polski w celu realizacji projektu badawczego Komisji Europejskiej, w 2007 uzyskała tytuł profesora nauk medycznych. Publikacje o neurosterydach doczekały się tysięcy cytowań w literaturze naukowej. Jako jedyna osoba w Polsce wygrałam w drodze konkursu prestiżowy grant Komisji Europejskiej (Marie Curie Chair) na prowadzenie badań nad biologią autyzmu i potencjalną rolą thimerosalu w patogenezie tej choroby. Taak jasne specjalisci pracujacy na amerykanskich uniwersytetach i instytucie zdrowia zazwyczaj robia kariery przez skandale i na dodatek cytuje sie ich w pismach specjalistycznych.

Gość gość
Wiesz co DDT takze przez kilkadziesiat lat bylo uwazane za bezpieczna substancje i pryskano tym rosliny dlugimi latami na calym swiecie i badania nad jego szkodliwoscia tez nie byly dlugo uznawane przez odpowiednie organy. Teraz DDT jest uznawane za jedna z najniebezpieczniejszych substancji na swiecie, stosowanie jej jest calkowicie zabronione. Wystarczajacy przyklad uznawalnosci tych Twoich odpowiednich organow?

Gość gość
"Jasne zwykla matka polka siedzi i czyta wielojezykowe publikacje medyczne z dziedziny mikrobiologii Dobre sobie" Publikacje naukowe sa zawsze publikowane w jezyku angielskim na portalach zbiorczych z badaniami naukowycmi jak np PubMed. Widac nie masz pojecia o czym piszesz. Ponadto jest wiele tlumaczen srodowisk przeciwszczepionkowych i cytowan na jezyki ojczyste wraz z przystepnymi wnioskami takich badan wiec nie trzeba byc poliglota ani specjalista od medycyny zeby poczytac takie badania i artykuly.

Gość gość
szczerze to nie wiem ktora grupa lepsza, jedne uwazaja sie za znawcow szczepien a druga idzie jak stado baranow za tym co im powie najcudowniejsza medycyna bez zastanowienia czy to sluszne czy nie.

Gość gość
i co doszliscie do jakiegos porozumienia?

Gość gość
ja szczepilam ale mialam stracha tyle sie slyszy

Gość gość
ja szczepie tylko na obowiazkowe i to tez nie mam zamiaru na wszystkie. dodatkowe wg mnie sa bez sensu i tylko naciaganie ludzi na wydatek.

Gość gość
Nie szczepcie jak nie chcecie - nic nam do tego. Ale ustawcie się w takim razie na końcu kolejki do przedszkoli i szkół. Albo idźcie sobie do prywatnych 🖐️

Gość gość
a co to nieszczepieni to jacys trendowaci, gorsi ze maja jaśnie Państwo zaszczepionym miejsca ustepowac w przedszkolach? Stuknij sie w czolo.

Gość gość
moze ja powiem ze swojego doswiadczenia. Ja szczepie dziecko ale w przedszkolu gdzie je posylam jest troje nieszczepionych i nikt nie robi z tego problemu, nikt nie kaze ich izolowac czy cos, sa traktowani tak samo jak szczepieni. Szczcerze mowiac zauwazylam ze te nieszczepione zawsze jako ostatnie zarazaja sie chorobami zakaznymi jakie panuja w przedszkolu i lekko je przechodza i sa generalnie bardzo zdrowe prawie nigdy nie lapia jakis katarkow lub zapalen gardla a z tymi szczepionymi jest roznie, wiec troche zazdroszcze tym dzieciom ale nie wiem czy to przez to ze sa niezaszczepione czy poprostu ich rodzice prowadza zdrowszy styl zycia.

Gość gość
ja zdecydowalam nie szczepic po obszernej lekturze na temat szczepien

Gość gość
nie wiem jak morzna nieszczepic to jakies szalenstwo

Gość gość
widze ze temat sie rozrosl. i tak ani jedni ani drudzy nie przekonaja tych inaczej myslacych wiec po co sie meczyc?

Gość gość
ja mialam nie szczepic ale jak lekarka w przychodni na mnie naskoczyla ze jakas nienormalna jestem to zaszczepilam.

Gość gość
ja balabym sie nie szczepic mimo ze do konca nie ufam szczepionkom

Gość gość
a co to nieszczepieni to jacys trendowaci, gorsi ze maja jaśnie Państwo zaszczepionym miejsca ustepowac w przedszkolach? x Dokładnie tak, idealnie odczytałaś moje intencje 🖐️ Tak więc bierz dupę w troki, zgarniaj swoje nieszczepione dziecko i dymaj z nim na koniec kolejki do przedszkola, bo ja i moje szczepione dzieci nie chcemy mieć do czynienia z trędowatym nosicielem Polio albo innego gó/w/na :) 🖐️

Gość cześć i czołem kluski
Oczywiście, że szczepię. Ja jestem zaszczepiona, moje dzieci i zwierzęta w naszym domu :) Nie jestem ofiarą tvnu i tym podobnych idiotyzmów, za którymi ludzie idą jak cielaki.

Gość gość
nosiciel polio pfhaha, pierwszy raz slysze o czyms takim. znajomoscia ch. zakaznych to ty nie grzeszysz inteligencja w sumie tez. Akurat info czy dziecko szczepione czy nie nie jest wymagane przy przyjeciu do przedszola wiec nawet nie bedziesz wiedziec czy ktos szczepiony czy nie. I bardzo dobrze bo nic ci do tego.

Gość gość
dokladnie czy dziecko jest szczepione czy nie to jest i powinna byc nadal tajemnica lekarska wiec takie jak ty moga sobie najwyzej powylewac swoja agresje na forum bo i tak kazdy ma gdzies to co ty sadzisz.

Gość gość
Aha, czyli taka odważna jesteś z tym nieszczepieniem tylko w necie :D A jak już ktoś chce wiedzieć czy szczepisz czy nie, to morda w ciup i nie powiesz :) Typowe, przewidywalne i normalne dla wariatek pokroju stukniętych eko-mamusiek.

Gość gość
nie mowie wlasnie przez takie ekspertki medyczne jak Wy ktore traktuja nieszczepionych jak trendowatych, na zachodzie nieszczepiony czy szczepiony nie ma znaczenia kazdy kazdego traktuje tak samo i nie trzeba tego ukrywac, jedynie w Polsce elita mamusiek z wiedza medyczna na poziomie profesora wie lepiej i traktuja nieszczepionych jak zrodlo epidemii nie znajac nawet podstawowych informacji na ten temat tzn ze to wlasnie zaszczepieni najczescie choruja na choroby zakazne.

Gość gość
poczytajcie statystyki itd a bedziecie wiedziec czy szczepic czy nie,skoro inne kraje nei maja obowiazku szczepienia a dzieci nei choruja to znaczy ze szczepienia sa zbędne jesli byly NOP w rodzinie-nie szczepcie moj syn mial a córki nie szczepiłam

Gość gość
Może dlatego, że tam, gdzie na zachodzie nie ma obowiązku szczepień, szczepi się ponad 75% ludzi? :o Ale widzę, że czytasz tylko te statystyki, badania i lektury, które pasują do Twojej teorii. Ekspertko z tytułem profesora 🖐️