Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Smerfny

Muszę to zrobić tylko dla samej siebie

Polecane posty

Muszę zrobić maturę i pójść na studia by mieć poważanie wśród ludzi, problem polega na tym, że na osoby po szkole średniej krzywo się patrzy. A to moja wina, że nie mam matury? Moja wina, że nie miałam pieniędzy na korepetycje? Moja wina, że nie mogę znaleźć pracy? Moja wina, że nie mam pieniędzy na studia?. Dlatego muszę zarobić. Nie chce pracować fizycznie.

Gość gość
To zarob na du*pie

Smerfny Muszę zrobić maturę i pójść na studia by mieć poważanie wśród ludzi, X Żeby mieć poważanie wśród ludzi nie musisz mieć matury ani studiów. I problem polega na tym, że na osoby po szkole średniej krzywo się patrzy. I Kto to powiedział? Gdyby tak było to wielu ludzi miałoby zeza:) I A to moja wina, że nie mam matury? Moja wina, że nie miałam pieniędzy na korepetycje? X Przykro mi ale tak,to twoja wina.Nikt za ciebie się uczył nie będzie,kto uczciwie przyklada się do swojej edukacji nie potrzebuje korepetycji. I Moja wina, że nie mogę znaleźć pracy? X Chyba jesteś młodym człowiekiem i wyznam ci że nie jesteśmy już państwem socjalistycznym,w którym KAŻDY miał zagwarantowaną pracę .W państwie kapitalistycznym o pracę trzeba się starać.A jaką chcesz znaleźć pracę po liceum ?Liceum i matura to tylko wstęp do dalszej edukacji. I Moja wina, że nie mam pieniędzy na studia?. X Pisałeś przecież że nie masz matury a bez tej nie możesz studiować. I Dlatego muszę zarobić. Nie chce pracować fizycznie. X Wszyscy chcą pracować za biurkiem a to niemożliwe.Skoro uważasz że praca fizyczna nie jest dla ciebie to się weź do nauki,UCZCIWIE.

Nie pisałeś a pisałaś to raz... mam na razie 3 egzaminy zaliczone, muszę zaliczyć jeszcze dwa.

Skończyłam technikum, co prawda nie zdałam egzaminu zawodowego, poszłam do szkoły policealnej, technik rachunkowości, rzuciłam to. Ja chcę iść na pedagogikę, reżyseria albo dziennikarstwo, ewentualnie wiedzę o teatrze.

Co znaczy skończylam technikum? Zawodu nie masz,matury nie masz,czyli nic nie masz:( Jesli masz ambicje by iść na studia zrób najpierw maturę.Po co ci był technik rachunkowości? Zaczynasz i nie kończysz w ten sposób nic nie osiągniesz a czas ucieka. Powodzenia!

Na technika rachunkowości poszłam tylko po to, chciałam mieć zaświadczenia dla pracodawcy. Nauka trwała dwa razy w tygodniu: wtorek i czwartek od 17-19 (18:45).

No dobra ale i tak z tego co robisz nic nie wynika.Mówisz że chcesz......a niestety samo chcenie to za mało,liczy się to co zrobisz,działanie w określonym kierunku. Idź do jakiejś szkoły zaocznej która będzie kończyć się maturą a potem pomyśl o studiach. Żeby wejść na górę trzeba pokonać pagórki.Więc zacznij od pagórka:)

Ja mam szkołę średnią, muszę zdać tylko maturę. Po co mam iść do szkoły z maturą, studia dopiero za rok. Muszę się na jakiś kurs matematyczny zapisać i angielskiego poduczyć.