Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Głód czekoladowy: jak zaspokoić nie rujnując diety?

Polecane posty

Gość gość

Lepiej zjeść czekoladę light od Wawela "lekką" (ma ok. 400kcal/100g) czy wafle ryżowe, które mają cienką warstwę czekolady z jednej strony (te z kolej 460kcal/100g)? ta czekolada "niby" light ma prawie tyle kalorii co normalna, a jest pewnie przepełniona słodzikiem i czuć jego smak, a te wafle też mają dużo kalorii o dziwo (1 wafel - 76kcal), ale na pewno są zdrowsze. Chcę jakoś zaspokoić moje uzależnienie od czekolady i nie wiem jak, a nie chcę się rzucić na całe pudełko ptasiego mleczka ;/

Gość gość
zrob sobie "ala czekolade" czyli polewe kakaową ;)

Gość gość
zrob sobie kakao

Gość gość
Nie kupuj takich rzeczy po prostu.

Gość gość
Kakao jedz jest zdrowe, czekolada ma za duzo cukru i tłuszczu , chyab ze tak jak ja ścieram odrobine na tarce aby tylko mieć smak. Jedna kostka starcza mi na 3 dni :D

Gość gość
zjedz gorzka zcekolade malinowa, na pewno nie dasz rady zjesc duzo , i juz ci sie odechce a czekolada gorzka tez odchudza

Gość gość
ja jem taka 85 % kakao, w diecie mojej jest 2-3 kostki na dzien albo zrob sobie kogel mogel z kakem bez cukru

Gość gość
z kakaem ^

Gość gość
spróbuję tej polewy, bo jak już kupię, nawet gorzką to włączy mi się jakaś hipnoza i wsunę całą na raz

Gość gość
Ja robię cos takiego: 2 szklanki mleka 0,5% łyżeczka żelatyny 4 pastylki słodziku 50 ml wody (by rozpuścić żelatynę) łyżka kakao (prawdziwego, w nim są tłuszcze, dlatego mleko light) Mleko gotujemy z kakao i słodzikiem, odstawiamy gdy jest gorące. Zelatynę rozpuszczamy w wodzie łączymy z mlekiem dokładnie mieszamy i przelewamy do 4 salaterek (małych). 4 h w lodówce i gotowe!

Gość gość
Robilam te galeretki i melduje ze zajefajne

Gość gość
Mleko, kogel mogel, kakao?! I to ma być dieta? Ja zastępuję batoniki brzoskwiniami - ochota na słodkie spada.

Gość gość
Co złego w mleku? Codziennie piję szklankę, jestem na diecie 1300 kcal i schudłam już 7 kg w 2 miesiące.

Gość Banszi
Udało mi sie schudnąć z 81 do 62,5 od kwietnia i powiem Ci jedno - jezeli juz musisz zjeść cos dobrego - nie odmawiaj sobie tego. Półproduktów tylko zwiększa żal i frustracje. Moja dieta dopuszcza spożycie raz dziennie batonika z czekolada, ale nie ukrywam, ze zdarzało mi sie wcinać lody czy pizzę, kiedy juz naprawdę czułam, ze nie wytrzymam. Po takim wyskoku następnego dnia po prostu trzymałam reżim a ostatni duży posiłek wypadał ok 14. Potem juz tylko lekka przekąska o 18 i tyle. Następnego dnia waga moze Ci nawet spaść - i to znacznie. Po postu organizm bardzo szybko poradzi sobie z jednorazowym zastrzykiem energii i bedzie to tylko z pożytkiem dla diety. Dlatego życzę smacznego! Kup sobie najpyszniejsze czekoladke na świecie i przeżuj ja z umiłowaniem. A następnego dnia - powrót do ścisłej diety. ;) Powodzenia.

Gość gość
zgadzam sie z poprzedniczka

Gość gość
odchudzaj się z programem limvena oraz koktajlami czekoladowymi ;) bardzo smaczne

Ja czasem dodaję kakao lub gorzką czekoladę do owsianki -dużo zdrowsza opcja niż wafle czy jakiekolwiek produkty light ;) Możesz sobie zrobić też ciasteczka owsiane czy jaglane z kakao, opcji jest w sumie sporo :)