Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oszukana w pracy

Polecane posty

Gość gość

Brakuje personelu, wiec w zeszlym miesiacu kazdy mial ponad 200 godzin wypracowane. kierownik tylko slownie napomknal, ze za nadgodziny zaplaca. Gdy przyszlo do wyplaty, okazalo sie, ze dostalismy normalne kwoty, bez nadgodzin. A za nadgodziny zaplaca kwartalnie podobno. Tyle, ze ja mam 36 nadgodzin a on ma napisane ze jestem na plusie tylko 6... chcialam podpisac liste obecnosci, ale nie doczekalam sie, kierownik mi nie przyniosl. Co teraz robic? Bede jedyna osoba, ktora zazada wyjasnien, reszta osob, choc niezadowolona, nie odezwie sie jak zwykle. Jestem zla, wychodzi na to, ze kierownik jedynie tak sobie gadal o zaplaceniu nadgodzin na biezaco, by nikt sie nie burzyl, ze musimy wiecej pracowac. Mieli tez zatrudnic kogos do pomocy, ale przez miesiac nikogo nie przyjeli.

Gość gość
jutro porusze te sprawe i mam ochote zlozyc wypowiedzenie, tyle, ze gdy to zrobie, musze jeszcze 2 tygodnie pracowac, a wiem, ze reszta zgotuje mi pieklo, bo jak odejde, to kierownik im zmieni terminy urlopu a oni beda musieli jeszcze wiecej godzic pracowac. A jak pojde na L4, to moge sie zalozyc, ze nie dostane wypowiedzenia za porozumieniem stron, a potrzebuje takie, by zalapac sie na kuronia na poczatek.

Gość gość
doradzcie cos, bo jestem tak wsciekla i na sama mysl, ze tam pojde jutro rzygac mi sie chce.

Gość gość
ile masz kasy w plecy?

Gość gość
Ponad 300 zl. Ale tam tak jest, ze oddaja kwartalnie, ale czesto sie zdarza, ze kogos puszcza szybciej, czy w grafik wpisza mniej godzin, by wyszlo na zero badz na minus by nie musieli placic. Ale wyplata za lipiec miala byc wieksza, bo to wyjatkowa sytuacja byla, jedna osoba miala wypadek, jest na L4 i urlopy byly, wiec reszta musiala pracowac wiecej.

Gość gość
Masz jakiś dawod ze tyle pracowalas, ktoś potwierdzi,musisz sie upomnieć bo to twoje pieniadze

Gość gość
Grafik za lipiec, na ktorym bylo wszystko juz kierownik zabral, upominalam sie o liste obecnosci, ktora sie zawsze na koniec m-ca podpisuje, ale kierownik mi nie dal.

Gość gość
Ja mialam urlop od polowy lipca do sierpnia, wiec mnie wszystko ominelo :( Nawet ie zdazylam sobie "na lewo' skserowac kierowniczowego grafiku, gdzie mial wszystko zapisane. Ale nie spodziewalam sie, nawet sie cieszylam, ze wyplata bedzie wieksza.

Gość gość
Skoro zabral to najwyraźniej chce cię w chooja zrobić. Mysle ze zloz wypowiedzenie,a jak mu zagrozisz sadem ti napewno sie zgodzi za porozumieniem stron,a potem na l4. Ale ja bym na twoim miejscu poczekala do końca kwartalu i wtedy zaczela dzialac.

Gość gość
Teraz przeczytalam, ze jesli zwolnie sie sama, badz za porozumieniem stron, to bede na zasilek czekac 90 dni... No chyba, ze pracodawca mnie sam zwolni za porozumieniem stron wskutek likwidacji zakladu, czy redukcji etatow. A na to szans nie mam.

Gość gość
Najpierw jutro zamierzam zapytac po raz kolejny o moja liste do podpisania, potem o to, dlaczego mam na plusie tylko 6 godzin zamiast 36 a na koniec o to, dlaczego nie zaplacili teraz za nadgodziny.

Gość gość
mnie tez okradl .w lipcu dostalam o ok.400złzmniej.

Gość gość
i powiedz mu, że jeżeli nie zamierza Ci wypłacić tych pieniędzy to chcesz wolnego te 5 dni bo Ci się należy i nie z Twojego urlopu tylko w zamian za to, że nie dał Ci pieniędzy. I na następne nadgodziny nie idź. Jak Ci praca odpowiada to lepiej zostać, chyba że nie potrzebujesz pracy ani pieniędzy to inna sprawa. Tylko idź porozmawiać na luzie, a nie z wyrzutami. Ja tak miałam, że mi przyszła śmieszna kwota na konto wkurzona już chciałam dzwonić do trenera i się wykłócać, ale okazało się, że na następny dzień miałam wyrównanie na koncie. Jakoś śmiesznie im po połowie poszło i dlatego tak było, a ja bym już bez sensu awanture zrobiła.

Gość gość
teraz 300 zł potem bedzie kolejne 300 jak nie będziecie się teraz odzywać to takie praktyki bedą u was na porządku dziennym.

Gość gość
Powiem tak nic nie gadaj a swoją prace wykonuj wolno bez nadgodzin oczywiscie

Gość gość
Dzis podpisalam liste za lipiec, za nadgodziny zaplaca w rozliczeniu kwartalnym, kierownik byl zmieszany, stwierdzil, ze tez myslal, ze dostaniemy kase teraz, ale decyzje podjela gora. Nie moge sie nie zgodzic na nadgodziny, poniewaz jak ja nie oprzyjde, to wpieprza jeszcze wiecej godzin innym i wtedy bede miala przesrane u wszystkich.