Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co potrzebuje 4latek do przedszkola?

Polecane posty

Gość gość

Właśnie zbliżają się czwarte urodziny mojego chrześniaka. Pomyślałam, że dobrym prezentem byłaby wyprawka do przedszkola, tylko nie bardzo orientuję się czego te maluchy tam teraz dokładnie potrzebuję. Proszę mamy przedszkolaków o radę.

u nas na wszytskie niezbędne rzeczy typu: kredki, plastelina itp Pani zbierała pieniążki zeby były jednakowe, także nic nie kupowaliśmy. Na pewno plecaczek albo worek na buty się przyda, może jakieś fajne trampki do biegania po przedszkolu??? ja nic więcej nie kupowałam. powodzenia :)

W 4 latkach to składaliśmy się po parę złotych i przedszkolanki zakupowali kredki,bloki etc. Z innych rzeczy jakie dziecko musiało mieć to piżama,kapcie,woreczek na obuwie. Najlepiej będzie jak podpytasz się rodziców.

z piżamą to różnie może być , unas dzieci sie nie przebierały i w tym wieku już nie śpią w przedszkolu. Przypomniało mi się , ze u nas jeszcze dzieci zaczęły ząbki myć więc musiały przynieść szczoteczkę i kubeczek swój.

Widzisz,co przedszkole to inaczej ;) Tam gdzie moje dziecko chodziło do przedszkola to dzieci spały ( mój w dzień nie spał jak tylko skończył 1,5 roku) wiec patrzył się w sufit ....ale w piżamę ubrać się musiał.

Gość gość
Dziwny prezent, ja bym raczej kupiła zabawkę oraz tort. No, ale skoro upierasz się nad wyprawką, to przecież ubrania, podstawa, a potem dostajesz wytyczne od nauczycielek w danym przedszkolu - na pewno pościel, pidżama i przybory plastyczne, poczytaj sobie jak chcesz: http://www.elfik.pl/

Gość gość
No też prawda, ale wyprawka do przedszkola, to nie jest mały wydatek i w sumie jest to też duże odciążenie dla rodziców, pomijając frajdę dla dziecka. Ja z kolei posyłam Młodego do Promyka (www.promyk.szczecin.pl ) i jak chcesz poczytaj co tam było potrzebne

Gość gość
No niby tak, ale weź też pod uwagę fakt, że dziecko też na tym skorzysta. Jeśli kupi mu dajmy na to ładną pościel czy pidżamkę, dziecko też się będzie cieszyć., nie musi mieć jedynie jakiś tam głupiutkich zabawek etc. Ja z kolei mam Synka w tym przedszkolu: http://www.przedszkolekonradek.pl/ i podobnie jak wszędzie, wymagania co do wyprawki są

Gość Maila76
No zdecydowanie lepiej kupić coś praktycznego, zabawek dziecko na pewno będzie miało sporo. Ja pomyślałam raczej, że takiemu maluchowi przyda się plecak czy worek. Takie rzeczy są najwazniejsze. widziałam ostatnio takie fajne modele dla maluchów, coś w tym stylu http://www.kinderland24.com.pl/plecak-zoo-jednorozec-skip-hop.html, teraz na rynku mamy naprawdę spory wybór wszystkich akcesoriów.

Gość gość
Ten plecaczek jednorożec z linku powyżej wygląda jak z nadzianym penisem :O Darujcie sobie takie durne reklamy. Jeszcze 89 zł za takie ochydztwo:O

Gość antosia73
sama wiem jak to jest, wlasnie kupuje prezenty mojemu chrzesniakowi. czytalam na forach, ze najlepiej kupic jakis maly plecaczek bo ciezko dziecku jest to nosic, a Bruno zabiera ciagle ulubione zabawki i placze jak sie tego zapomni, wiec mysle ze sie przyda ;) hahaha, ten plecak wyglada zle, ja znalazlam takie stylowe w jakims sklepie internetowym