Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak szybko schudnąć z nóg?

Polecane posty

Gość gość
Wiem, że rower raczej pomógły na dłuższe, regularne dystanse, niestety ze względu na pracę nie mam na to czasu. Czyli jakie konkretne ćwiczenia? Pewnie coś z cardio, przyspieszenie spalania tłuszczu, a coś na nogi? Nie, jak byłam szczuplejsza, to nogi wyglądały wcale nieźle, były do zaakceptowania (a byłam wtedy niższa). One nie są katastroficznie krótkie, po prostu te uda i łydki jeszcze bardziej tworzą wrażenie króciutkich, gdybym schudła, byłoby już akceptowalnie.

Gość gość
Ale ja wiem, że będę chudła z całego ciała. Gdyby się dało schudnąć z wybranej, to wszędzie byłyby szczuplutkie dziewczyny z dużymi piersiami :D. Tylko pytam, czy nie znacie jakiś ćwiczeń na nogi dodatkowo, po prostu. Na pewno coś by wspomogło.

Gość gość
Widzę zdjęcie, to niestety jest taka budowa. Najlepszym wyjściem będzie jak pójdziesz do jakiegoś dobrego klubu fitness i pogadasz z którymś z trenerów. On ci dobierze odpowiednie ćwiczenia i dietę. Na niskowęglowodanówkach chudnie się równomiernie jak zauważyłaś i uda jeśli mają na sobie tłuszcz, zaczną chudną, za jakieś dwa miesiące.

Gość gość
Nie wszedł mi chyba post. Wiesz dlaczego napisałam, że jesteś młoda? Bo tylko młode osoby piszą że 55 cm w udzie to dużo. Masz 21 lat, sorry, ale jesteś młoda. Piszesz, ze wiesz dużo o dietach. Czyli co? Stosowałaś już kilka. W poście który nie wszedł pisałam ci żebyś poszła do trenera fitness i on ci ustali odpowiednie ćwiczenia. Diety niskowęglowodanowe powodują równomierne chudnięcie, Więc efekty będą, ale to co ty chcesz, o ile udo jest tłuste to będziesz mieć za dwa miesiące. Po zdjęciu widzę, że to taka niestety budowa i zawsze z boku będzie taki dziwny garbek. 2kg do przodu i to będzie pierwsza rzecz jaka ci urośnie.

Gość gość
Dobry pomysł z tą siłownią. Faktycznie muszę się przejść. Niekoniecznie taka budowa :) miednica może.. wiadmo, że kości sobie nie zmniejszysz, więc na biodra bardzo nie licze, że mi sporo spadną (choć spadło 1,5 cm), tym bardziej że nie mam ich też jakiś otłuszczonych (a wręcz kości mi trochę wystają.. taa a poniżej taakie uda), ale generalnie zobaczymy na tej diecie też, wszystko się okaże.

Gość gość
twoje nogi nie mają w sobie tłuszczu ale mięśnie,bo dużo ćwiczysz. wypracowałaś sobie mięśnie ,które teraz ci przeszkadzają

Gość gość
Stosowałam dwie diety, jedna po prostu MŻ i trochę ćwiczyłam, druga slow carb, ale je porzucałam. Parę miesięcy temu. Teraz obiecałam sobie, że to moje ostatnie podejście, nie będę rozhuśtywać organizmu i hormonów. I myślę nad tym, żeby mieć zdrowszą dietę generalnie już do końca życia. No właśnie mnie to denerwuje - ja nawet kolana mam otłuszczone. Z jednej strony wolałabym mieć odrobinę więcej tłuszczyku na brzuchu na rzecz ładniejszych nóg.. dziewczyna mojego brata ma taką budowę, szersza miednica, bardziej zbudowana i grubsza jest ode mnie, ale ma ładne nogi nawet przy takiej wadze, w dodatku ma 172 wzrostu, i troszkę tłuszczyku na brzuchu, jednak nie psuje to estetyki za bardzo, bo ma np. wcięcie w talii już widoczne.. Ładnie jej się to wszystko rozkłada po prostu. A u mnie bardziej to widac, nawet na twarzy jestem utyta.

Gość gość
To jest tendencja to tycia w tym miejscu. Wiem już o co chodzi, a pierwszym poście źle to napisałaś. Po prostu masz wałek na udzie, który jest nieestetyczny i deformuje ci sylwetkę. Automatycznie tyłek wydaje się wielki. Jak założysz bluzę tak za połowę pośladków to już w ogóle kaczuszka. Może przesadzam, ale wiesz o co mi chodzi. Najlepiej do trenera, bo on ci pokaże jak prawidłowo jeszcze te ćwiczenia wykonywać. Ewentualnie wchodzisz w you tube i szukasz ćwiczeń na uda.

Gość gość
Nie nie, dużo ćwiczyłam to dawno temu - w podstawówce i na początku gimnazjum biegałam i jeździłam na zawody. Aktualnie mam trzęsące się nogi i po prostu WIDAĆ ten tłuszczyk.

Gość gość
to przestań cwiczyć i przejdz na diete ..

Gość gość
przy pomocy diety łatwiej schudnąć niż cwiczeniami . Cwieczenia to więcej wysiłku

Gość gość
Nie nazwałabym to wałkiem, tylko tzw rozlanymi udami :) i właśnie żadne fałdy mi nie wystają tak. Zaraz wrzucę jakies swoje zdjęcie, czekajcie chwilę

Gość gość
NAjpierw przejdz na diete , schudnij kilka kg . Jeżeli ci się uda , to możesz dołozyć do tego ćwiczenia gdy znajdziesz na nie czas..

Gość gość
Widzę że więcej gośc***isze i zaraz się pogubimy. Piszesz o dziewczynie brata, może nie uwierzysz, ale ona pewnie chciałaby mieć super chudy brzuch na rzecz mniej ładnych nóg. :) Ja mam podobną budowę, ładne szczuplejsze nogi, dlatego c***isałam że 55 cm to nie jest duzo, szeroką miednicę. Do tego szerokie plecy i jak tyję głównie plecy i brzuch. Piszesz, że mat teraz galaretkę. To musisz ćwiczyć. Chyba, żeee wejdziesz na dukana na system 2/5 tj 2 dni samo białko i 5 dni białko z warzywami. To jest system dla takich osób jak ty. Gość od silowni

Gość gość
gość dziś NAjpierw przejdz na diete , schudnij kilka kg . Jeżeli ci się uda , to możesz dołozyć do tego ćwiczenia gdy znajdziesz na nie czas.. -autorka już jest na diecie. Generalnie jest chuda, tylko tak jak pisze ma galaretowate nogi. Jak schudnie bez ćwiczeń to nogi mogą byc w gorszym stanie niż są.

Gość gość
Caly czas jestem na diecie.. tak jak napisałam w peirwszym poście! Ludzie, umiecie czytać? A ćwiczyć nie bardzo ćwiczę.

Gość gość
OK, macie zdjęcia, ale one są średnio miarodajne. Wyszłam na nich troszkę lepiej niż w realu. Ale mierzyłam się teraz i w udach spadł mi 1 cm. -http://imgur.com/a/rzbEq

Gość gość
Te jasne spodnie na ostatnim zdjęciu strasznie mnie cisną w kolanach i łydkach. Nie mogę się w nich przychylić....

Gość gość
A to jest rozmiar M :P

Gość prawictwo pospolite 143
dobra, przestań ściemniać , bo widać , ze masz super nogi Pewnie wkleiłaś zeby się pochwalić

Gość prawictwo pospolite 143
to na pewno nie jest 55 cm w udach .. Widać , że mniej

Gość gość
z taką sylwetką możesz każdego członka do pionu postawić

Gość gość
z taką sylwetką możesz każdego członka na baczność postawić

yszczuplenie ud czyli spalenie tkanki tłuszczowej, która się na nich znajduje jest możliwe za pomocą treningu aerobowego takiego jak spacery, które robisz systematycznie lub jazda na rowerze. Intensywny trening nie jest wcale wskazany. Intensywność powinna być umiarkowana czyli taka , w której masz przyspieszony oddech, ale możesz swobodnie rozmawiać. Ważny jest czas treningu, który możesz przedłużyć nawet do 60-90 minut. Po drastycznym odchudzaniu organizm rzeczywiście "rozregulowuje się". Nadal odkłada nawet niewielkie ilości dostarczanych kalorii i częcto nieprawidłowo funkcjonuje jego przemiana materii czyli tempo i ilość wchłanianych i przetwarzanych substancji z pożywienia. Uregulowanie działania całego organizmu wymaga przede wszystkim czasu i zmiany nawyków żywieniowych oraz tych, związanych z codzienną aktywnością fizyczną .Nie istnieją szybkie sposoby regulacji wagi. To jak wyglądamy w danym momencie kształtujemy przez miesiące a nawet lata, powtarzając te same nawyki i zwyczaje.Decydując się na odchudzanie musimy zdawać sobie sprawę, że jest to dość ciężka praca wymagająca cierpliwości oraz zmian w naszym życiu, które musimy wprowadzać nie na miesiąc czy dwa, ale na zawsze. Pamiętając o tym, staraj się w swoim jadłospisie zmniejszyć ilość spożywanych węglowodanów w postaci cukru, słodyczy, mąki pszennej,białego pieczywa, makaronów, owoców i soków owocowych a także tłuszczy.Staraj się jeść produkty zawierające jak największe ilości błonnika pokarmowego a więc gruboziarniste pieczywo, kasze, ciemne makarony, brązowy ryż, płatki owsiane, surowe warzywa.Żródłem białka powinno być przede wszystkim gotowane lub grillowane chude mięso lub ryby.Pamiętaj także , aby jeść w małych ilościach 4-5razy dziennie tak, aby przerwa między posiłkami nie przekraczała 3 godzin.Warto także ustalić jednakową porę spożywania posiłków. Pij 6-8 szklanek letniej, nie gazowanej wody dziennie.Oczywiście picie dużej ilości kawy oraz spożywanie w nadmiarze dużych ilości soli ,jak się domyślasz zaburza prawidłową gospodarkę wodną i może powodować zatrzymywanie wody w organizmie.Inną dość istotną sprawą jest wykonanie badań określających poziom hormonów. Nieprawidłowe ich funkcjonowanie może być również przyczyną gromadzenia tkanki tłuszczowej lub odkładania się wody w organizmie.

Gość gość
Teraz mam 54, zmierzyłam się. Nie wiem po co miałabym ściemniać :P skoro chcę uzyskać pomoc. Zresztą tak jak pisałam, wyszłam na fotach ciut lepiej niż w realu

Gość gość
aeroby są najlepsze na spalanie