Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanko do wegetarian...

Polecane posty

Gość gość

W weekend wpadaja do mnie znajomi, w tym kolezanka wegetarianka. Chce podac m.in burrito, przy czym nie chce podawac kolezance po prostu biedniejszej wersji, czyli ten sam farsz ale bez miesa- chce je czyms zastapic. Burrito robie z miesa mielonego, papryki (zolta, czerwona, zielona), fasoli czerwonej, pomidorow i przecieru pomidorowego, sera zoltego, przypraw i plackow tortilla. Zastanawialam sie nad zamiana miesa na np. ciecierzyce, ale nie wiem jak ja przyrzadzic...

Gość gość
Soja mielona (granulat) do kupienia, albo kotlety sojowe ugotować i przepuścić przez maszynkę

Gość gość
:)bardzo sie ciesze na pewno to fajnie wyjdzie ale wegetarianizm to czysta glupota trzeba jesc mieso 999 www.youtube.com/watch?v=IDWSBRwgnMc

Gość gość
Kotlety sojowe gotowe odpadaja, bo jak dla mnie smakuja jak podeszwa, nie podam czegos takiego.

normalną soję albo ciecierzyce (cieciorkę) gotujesz w osolonej wodzie jak ryż albo kluski i to dajesz do farszu zamiast mięsa

Gość gość
Dzieki Ewa! To chyba rzeczywiscie najlepszy, bo najprostszy sposob ;)

Gość gość
Daj jej sałatę .

Gość gość
Nie mam wsrod znajomych wegan i tylko jedna wegetarianke ;) ogolnie sama czesto jem bezmiesne potrawy, bo lubie i nie zawsze mam ochote na miesiwo, ale teraz pierwszy raz szukalam substytutu miesa w typowo miesnym przepisie ;) mam nadzieje, ze bedzie jej smakowac ;)

Gość gość
Kotlety sojowe nie smakują jak podeszwa tylko zwyczajnie trzeba je przyprawić :D

Gość gość
Te marketowe (moze w jakis specjalnym sklepie sa lepsze) smakuja jak podeszwa i maja konsystencje podeszwy, niewazne jak sie je przyprawi.

Gość gość
To jak salaty też nie lubi to może szczypiorek ?