Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ~autorka

Młoda samotna mama...

Polecane posty

Gość ~autorka

Musze sie gdzies wygadac, nie mam komu. Moj problem polega na tym, ze jestem samotna mama z malym (3latka) dzieckiem. Ja mam 22lata. Mieszkamy sami w domu na wsi (spadek po dziadku). Rodzice go wyremontowali, jest ich, tylko ja w nim mieszkam. Do rodzicow mam 10km, samochodu brak, tylko jak po mnie ktos przyjedzie to sie moge gdzies wyrwac. Frustruje mnie to, ze w mojej miejscowosci nie mam nawet z kim porozmawiac, sami starsi ludzie dookola, w najlepszym razie po 40 z dziecmi w gimnazjum. Zadnych nowych znajomosci, tylko siedzenie w domu z dzieckiem. Nawet wizyta u lekarza jest swietem, bo moge pojechac na kilka godzin do miasta i zobaczyc ludzi... Dopada mnie juz straszne poczucie beznadziejnosci, czuje sie jakby nic mnie nie mialo juz w zyciu spotkac ciekawego.

Gość gość
Zawsze można robić coś fajnego trzeba mięc tylko chęci i fantazje. Ja z moim synek łazimy po lesie. Robimy pikniki. Dużo róznych rzeczy. W tygodniu ja w pracy on w przedszkolu. Raz w miesiącu przychodzi niania na parę godzin a ja mam "wychodne" ;))) Można sobie samemu urozmaicać życie. Jesteś młoda naturalnie chcesz mieć coś z zycia ale najpier dziecko

Gość gość
Co masz na myśli pisząc "spotkać ciekawego". Co lub kogo chcesz spotkać? Dlaczego jesteś samotna mamą?

Gość ~autorka
Jestem samotna mama, bo ojciec dziecka zaczal strasznie pic. Narobil okropnych dlugow, ktore ja musialam splacic - pomogla mi babcia, ktora pracuje za granica. Chce po prostu zeby w moim zyciu cos sie dzialo, bo teraz nie mam pracy. Synek pojdzie do przedszkola dopiero w przyszlym roku, bo u nas na wsi nie ma oddzialu dla 3latkow. Siedze w domu calymi dniami, maly tez sie nudzi, bo uwielbia towarzystwo innych dzieci a w sasiedztwie nie ma rowiesnikow.

Gość gość
Myślę , że może powinnaś sprzedać gospodarstwo i przeprowadzić się do jakiegoś większego miasta ? W miastach masz dużo możliwości rozwoju dziecko do przedszkola Ty podejmij jakąś pracę i poznasz nowe ciekawe osoby dziecko zdobędzie rówieśników .

Gość ~autorka
Nie mam takiej mozliwosci, bo gospodarstwo nalezy do mojego taty. A jeszcze jest babcia, za 2 lata wraca zza granicy i ma ze mna mieszkac, wiec wyprowadzka odpada. Brakuje mi po prostu kolezanki z ktora moglabym sie spotkac na kawie albo pojsc gdzies potanczyc. W koncu ile mozna rozmawiac z 60letnia sasiadka o jej ogrodku warzywnum

Gość gość
A skąd jesteś...bo ja lubię kawę?

Gość ~autorka
Lubelskie:)

Gość gość
załóż bloga, zajmij się fotografią, gotowaniem jakichś wymyślnych potraw, czytaj książki, planuj wycieczkę z dzieckiem w jakieś fajne miejsce

Gość ~autorka
Czesc z tych rzeczy robie, prawie co tydzien jezdzimy z malym i moimi rodzicami na wycieczki. Mam rozne zajecia. Chodzi mi o to ze nie mam z kim porozmawiac. Mialam jedna przyjaciolke, ale wyjechala za granice. I wlasnie tego mi brakuje, zeby czasem gdzies wyskoczyc z kolezanka czy po prostu pogadac. Poznac nowych ludzi...

Gość ZBOKOL28
a puśka cie nie swędzi ?

Gość gość
Ja też z lubelskiego :)

Gość ~autorka
Skad dokladnie?;)

Gość gość
A jaka miejscowość? :-)

Gość gość
mieszkasz daleko od miasta? może jedź do miasta, zapisz się na siłownię, taniec - w ten sposób poznasz jakieś koleżanki. albo idź na studia zaoczne - dostaniesz stypendium socjalne jako młoda matka z dzieckiem, poznasz nowych ludzi, zajęcia będą w weekendy

Gość ~autorka
Zakrzew;) @poszukujacy88 mysle, ze co ma byc to bedzie. Jak kazdy chcialabym miec ta druga polowke i wierze ze kiedys znajde:)

Gość ~autorka
O tym nie wiedzialam, ze mozna dostac stypendium socjalne. Powiesz mi jak to wyglada? Chcialam pojsc kiedys na studia ale synek byl malutki i bylo krucho z pieniedzmi..

Gość ZBOKOL28
autorko odpowiesz czy swędzi cie puśka ?

Gość gość
ja studiuję dziennie, za zaoczne studia się chyba płaci o ile wiem stypendium socjalne jest dla osób u których dochód na członka rodziny nie przekracza chyba 780 zł. musiałabyś się zapytać w dziekanacie jakiejś uczelni. albo może lepiej studiować dziennie, bo za darmo, a na niektórych kierunkach zajęcia są np. tylko 2 razy w tygodniu.

Gość ZBOKOL28
autorka bawi sie pusią teraz :)

Gość ~autorka
Musze sie nad tym zastanowic, bo to niezly pomysl. Wolalabym zaocznie, bo w tygodniu nie mam z kim malego zostawic. Dzieki:)

Gość gość
a tak swoją drogą, czy naprawdę musisz mieszkać w domu który dostałaś w spadku?? nie chciałabyś wynająć pokoju w mieście? jest mnóstwo ofert, gdzie jakaś starsza pani udostępnia pokój za 500 zł miesięcznie. mogłabyś iść do pracy albo właśnie do szkoły policealnej/na studia. w mieście jest o wiele więcej możliwości, ciekawiej.

Gość ZBOKOL28
autorko masz gdzieś schowany wibratorek ?

Gość ~autorka
Moi rodzice sie na to nie zgodza. Powiedza ze oni mi dali dom a ja jestem niewdzieczna. Poza tym lubie mieszkac na wsi, tylko ze brak mi towarzystwa. Teraz to mam metlik w glowie, musze sie z tym wszystkim przespac. Piszcie, jutro tu zajrze:)

Gość ZBOKOL28
oj tak porządnie sie prześpij :*

Gość gość
no ale kto wynajmie pokój samotnej matce z dzieckiem?? Juz raczej akademik wchodziłby w gre, jakby byla na studiach

Gość gość
masz 22 lata, jesteś już dorosła :) przecież nie musisz się wyprowadzić na amen, możesz po prostu SPRÓBOWAĆ. na miesiąc, pół roku. a tak będziesz siedzieć całe życie w jednym miejscu i nawet faceta nie spotkasz, no bo gdzie. aha, jeszcze jest opcja mieszkania w akademiku - miałabys osobny pokój jako matka z dzieckiem.

Gość gość
jak sama mówisz, lubisz mieszkać na wsi, ale pewnie z przyzwyczajenia i wygody. pamiętaj, że życie należy do odważnych. jeśli potrzebujesz teraz towarzystwa. przyjaciół, to nie myśl o wygodzie, bo będziesz żyła wygodnie i smutno, samotnie. nigdy się nie hamuj przed niczym, pomyśl o tym jakie masz marzenia i je realizuj. nie patrz na rodziców i nie naśladuj ich stylu życia jeśli ci on nie odpowiada. jesteś młoda i właśnie teraz powinnaś doświadczać nowych rzeczy,poznawać nowych ludzi, na takim odludziu raczej nic nowego cię nie spotka tylko spokojne, smętne życie