Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żona żołnierza zawodowego i dzieci

Polecane posty

Gość gość
Nie dostanie emerytury? O jak mi przykro :D

Gość gość
A napiszcie mi czy w strazy granicznej tez jest tak, ze podpisuje sie kontrakt na 6 lat? Czy oni juz maja emeryture po 15 latach "zagwarantowana" ?

Gość gość
Przeciez kontraktowi wiedzieli,ze po 12 latach odejda bez prawa do emerytury,wiec nie rozumiem w czym problem?Trzeba bylo zostac zawodowym jak moj maz

Gość gość
To prawda, żołnierze to ciołki i patologia. Brat mojego męża jest zolnierzem, jest strasznie tępy, matury nawet nie ma, codziennie chleje z żonką a dzieci na to patrzą.

Gość gość
Gratuluje rozumowania.Brat twojego meza jest aki wiec wszyscy tacy sa.Brawo,jestes taka madra.

Gość gość
Do kretynki z 17:19. Kontraktowi to tez zawodowi żołnierze; tylko mają kontrakty na x lat a nie na stałe.

Gość gość
22:19,mylisz sie,to nie jest to samo.Myslenie nie boli,uwierz mi.

Gość gość
Znajomy ma 35 lat, dostał taka odpraw z wojska że buduje dom bez kredytu i dostał kasę żeby się wykształcić do innej pracy, bo może dorabiać na emeryturze, która nie jest taka zła na 15 lat pracy. Ja takiej nie będę pewnie miała około 70 - tki u prywaciarzy. Ale mój maż, żołnierz cieszy się że teraz wydłużyli czas emerytur, zawsze to pewna praca i dodatki, których na emeryturze nie ma. Dorobić wtedy na szczęście można, bo to i młody człowiek jest. Acha od kilka lat jesteśmy małżeństwem i mój mąż akurat też nie praktykuje spotkań z kumplami i alkoholu. Jesteśmy fajną normalną rodziną.

Gość gość
Byłam też klka razy na tzw. Balu Pułkowym, sporo żon żołnierzy chwaliło swojego męża, że jest pomocny w domu, wszystko zrobi, sanuje. Nie ma reguły. Mąż koleżanki mechanik samochodowy pije na umór, mój nie. Ale to nie znaczy, że każdy mechanik tak robi, prawda?

Gość gość
Mądrym proponuje isc na budowe i przezucac ceglanki bo niektórzy tylko do tego sie nadaja. Komentujac pokazuja swoja inteligencje. A i niech zarobi tyle na budowie i dostanie na czas pieniadze. POWODZENIA!!!

Gość masakraJakaś
"A czy te gratyfikacje za urodzenie dziecka idą z naszych podatków?? Może w ogóle żony żołnierzy (najbardziej agresywna psychicznie grupa zawodowa w Polsce) powinny od razu iść na emeryturę za urodzenie?? " "Jeszcze kase chce za urodzenie dziecka albo za slub.wez sie lepiej do roboty a nie ase wyciagasz od ludzi ktorzy ciezko pracuja " "Mnie wkurza tylko jedno,zony wojskowych siedza w domu a dzieci wysylaja do przedszkola przez to nie ma miejsc dla ludzi gdzie rodzice oboje pracuja " tego typu wpisy potwierdzają ze niektóre kobiety maja problem z zawiścią i zazdrością. nie jestem żoną żołnierza, ale z tytułu urodzenia dziecka z pracy przysługuje wypłata określonej przez ubezpieczyciela sumy pieniędzy! bo małżonek płaci w pracy dodatkowe ubezpieczenie! ktoś tu już wcześniej o tym wspominał. i to z jego własnych pieniędzy przyznawane są te dodatkowe pieniądze!!!! Niektórym to żal d/u/p/e ściska że ho! A z pieniędzy podatników przyznawane jest becikowe, o które trzeba złożyć wniosek w MOPSIE. A co do tego ostatniego cytowanego wpisu to skąd babo wiesz że to żony wojskowych posyłają te dzieci do przedszkoli???? Piszecie głupoty a nic nie wiecie!!! Dziecko do przedszkola może posłać sobie każdy!!! Zresztą wojskowi, tak jak wszyscy inni pracownicy płacą podatki, także przedszkole każdemu dziecku się należy moim zdaniem, jeśli rodzic ma tylko takie życzenie. Jad się z was sączy zazdrosne babsztyle.