Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żona żołnierza zawodowego i dzieci

Polecane posty

Gość gość
Mnie wkurza tylko jedno,zony wojskowych siedza w domu a dzieci wysylaja do przedszkola przez to nie ma miejsc dla ludzi gdzie rodzice oboje pracuja

Gość gość
gość dziś Niezadowolone powiadasz,moze i tak,ale jak przychdzi tuman to teznas krew zalewa,podwyszek dawno nie bylo ale jakie jest oburzenie zolnierzykow x a może tak weź się za naukę i potrenuj ortografię? co to jest podwyszka? i może w trakcie pracy zajmij się pracą a nie pisaniem na kafe? bo jak widać to tobie płacą za nic :O

Gość gość
Za te przedszkola to podziekuj ,,samotnym matkom", ktore zyja w konkubinatach, a do przedszkola maja pierwszenstwo. Sama nzma takich kilkanaście

Gość gość
W pracy nie jestem bo dla twojej wiadomosci internetu w pracy nie mamy,a w domu moge robic co tylko zechce.jeszcze tylko 3 tygodne i koniec obcowania z tymi matolmi

Gość gość
Co to "nzma"?

Gość gość
Moja siostra jest samotn matka a dziecko do przedszkola sie nie dostalo bo u mnie w miescie chyb pierwzenstwo maja dzieci wojskowych.(dyrektorki maz i syn sa wojskowymi)

Gość gość
12:53,pokaze twoj wpis mojemu mezowi i przywroce mu wiare w normalne panie urzedniczki:-) ale musze poczekac az ten moj nierob,wyciagajacy lape po podwySZki wroci domu:-)

Gość gość
Powinno wrocic wojsko poborowe.bo zolnierze zawodowi nie sa do niczego potrzebni.zeby ochraniala ich firma to smiech na sali.

Gość gość
gość dziś Moja siostra jest samotn matka a dziecko do przedszkola sie nie dostalo bo u mnie w miescie chyb pierwzenstwo maja dzieci wojskowych.(dyrektorki maz i syn sa wojskowymi) x chyba mają pierwszeństwo? to może się dowiedz a ie tu chybasz :O twojej siostry dziecko się nie dostało, bo teraz co druga jest samotną matką :O państwowe przedszkola mają wytyczne wg. których są przyznawane punkty i mąż dyrektorki może być nawet rabinem a i tak regulaminu rekrutacji to nie zmieni i żydzi nie będą mieli pierwszeństwa.

Gość gość
U mojego meza w jednostce siedzi taka jedna w biurze,ktora startowala do pilota ale ja olal,i msci sie teraz glupia kretynka na kazdym zolnierzu,ktory przchodz cos zalatwic:-)

Gość gość
13:09,ty ich mozesz ochraniac i bedzie git:-)

Gość gość
wojsko zawodowe a nie kontraktowe? kontrakty sie koncza i baj baj odprawa owszem jest ale moj szwagier lat 38 zostal na lodzie bez emerytury (ktora teraz byla) szuka pracy ale kiepsko bo co on umie? zero doswiadczenia. Dorabia jako ochroniarz w galerii

Gość gość
Nie dziekuje,jak sami nie potrafia to widac jakie to wojsko teraz jest

Gość gość
A co to za durna teoria,ze kazda zona wojskowego nie pracuje i siedzi w domu?Wy z deklem cos macie?

Gość gość
tak,ta widac jakie to wojsko jest...podziekujesz temu wojsk ja przyjdzie ci doope chronic

Gość gość
Ja mam znajoma co pracuje jako starszy szeregowy i co 2 miesiace chodzi na l4.najwidoczniej ma znajomosci bo niedawno drugi kontrakt podpisala

Gość gość
pewnie jest ta laska kierowca:-)

Gość gość
Co ochronic?hehh ale sie usmialam,po pierwsze nie maja dobrego sprzetu,a po drugie jakby przyszlo co do czego do pierwsi by spieprzyli.no ale rodzina wojskowych ma lepiej bo oni pierwsi pojaa do schronow w razie co

Gość gość
a niby gdzie by spieprzyli durnoto?ty cos bierzesz?rozumiem,ze jak juz bedziemy w tych schronach,to twoj bohater wyjdzie na pole bitwy?:-) :-)

Gość gość
12 lat pelnienia sluzby a pozniej kuroniowka

Gość gość
Ja jestem żoną żołnierza zawodowego. Co roku dostaje się tzw.trzynastkę, mundurówkę i greatyfikację urlopową, tzn. na każdego członka rodziny ok 700 zł, żeby można było gdzieś wyjechać na wakacje. Za służby dostaje się do pensji dodatkowe pieniążki i za poligony. Nasze dziecko dostało 1500 zł jak się urodziło od ubezpieczyciela, ale skadki co miesiąc się opłaca ok 100 zł. Mój mąż bardzo chciał być wojskowym, mundur go pociąga, a ja go pokochałam zanim dowiedziałam się kim jest. Nie ważne kto co robi i ile zarabia. Ważne jakim jest człowiekiem. Są i "matoły" w wojsku jak też wspaniali dzielni faceci. Tak jak w każdej pracy. Acha i dostaje się co miesiąc oprócz pensji tzw. mieszkaniówkę, akurat kwota na czynsz.

Gość gość
A czy te gratyfikacje za urodzenie dziecka idą z naszych podatków?? Może w ogóle żony żołnierzy (najbardziej agresywna psychicznie grupa zawodowa w Polsce) powinny od razu iść na emeryturę za urodzenie??

Gość gość
pole bitwy ??? heheheh naogladalas sie dziecko filmow historycznych nasza armia ma sprzet z ubieglego wieku, teraz wojna to nie bitwa pod grunwaldem tylko bron biologiczna, atomowa, wojna gospodarcza, rakiety a my co na tym polu - duuuupa zapytaj sie swojego bohatera kiedy ostatnio byl na poligonie i cwiczyl na najnowszej generacji sprzecie

Gość gość
Jak dla mnie praca w wojsku jest teraz super pracą, a nie u prywaciarza pracować za ok 1500 zł czy 2000 tysiące, bez premii i dodatków, tak jak ja mam

Gość gość
Gosciu 13.24 a z czym oni na te pole bitwy wyjda?jak wiekszosc nawe dobrze strzelac nie umieja

Gość gość
A po co moj ma wychodzic na "pole bitwy"przeciez to wojskowym darmozjadom placa za to zeby wysli i dali sie zabic

Gość gość
Gośc z 13:29, to załóż mundur albo sama stań się "prywaciarzem", zatrudnij kogoś sama i wypłacaj mu dwa razy więcej. A tak szczerze to współczuję, że rynek pracy tak mało Cię wycenia.

Gość gość
no ok ma teraz dobrze, 13 tkiitp ale co bedzie za 12 lat jak mu podziekuja? moj szwagier w jednostce w bartoszycach siedzi (tuz przy rosji) niby tu gadacie ze taka wojna i pole bitwy ma byc a oni co tam robia?? laptop sciaganie i ogladanie filmow i... graja w strzelanki na komputerach. Zawsze mowi ze czas mu sie dluzy na sluzbie wiec te filmy sciaga - raz w miesiacu dostaje od niego najnowsze filmy :) poligon ma czasem ale on tam jezdzi autem wiec sie nie narobi podobno.

Gość gość
13:29,kochanie moj maz nie chodz na poligony poniewaz jest pilotem,ma za soba 15 lat sluzby