Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile czasu potrzeba by opanować dobrze język obcy

Polecane posty

Gość gość

Ile czasu powinnam dziennie poświęcać na naukę?

Gość gość
nauka czegokolwiek jest różna u różnych osób, jednemu nauka angielskiego zajmie 20 lat innemu rok, zależy wszystko od zaangazowania i od chcenia, jeśli ktoś chce się nauczyć będzie łapać wszystko w mig, ktoś kto musi się zmuszać może się nigdy perfekcyjnie nie nauczyć mówić, więc wyobraź sobie, ze np. francuskiego nie chcesz się uczyć bo nie jest ci potrzebny ale dostajesz wiadomość, że twoja wymarzona praca znajduje się w Paryżu i chcą z tobą współpracować jednak musisz nauczyć się francuskiego w ciągu 3ech miesiecy, tak byś ryła ze po tym czasie mowilabys lepiej niż jakbyś go rozwlekła na 5 lat

Gość gość
Zamierzam poświęcać nauce czeskiego dziennie tak po 3-4 h. Chciałabym opanować ten język dobrze w rok, ale nie wiem, czy to możliwe... Jak myślicie?

Gość gość
Hahaha opanować dobrze jezyk w rok.Chyba że wyjedziesz do tego kraju i bedziesz posługiwała sie wyłącznie tym jezykiem to jeszcze jest szansa minimalna na to ale nie w Polsce ...no ludzie...nie wiecie o czym mówicie .

Gość gość
Chociaż język rosyjski jest dla Polaka łatwiejszy od zachodniego pod warunkiem opanowania cyrylicy, to jednak by zacząć poprawnie posługiwać się nim wymaga sporo czasu. Ja dużo czytałam po rosyjsku, słuchałam audycji, oglądałam filmy, wreszcie koerspondowałam. Ciągle obłożona słownikami. Uczyłam się średnio 2-3 godziny dziennie. Dopiero na wyjeździe sprawdziłam, w jakim stopniu opanowałam język. Nie powiem, miałam satysfakcję. Uczyłam się w domu ok. 4 lat, a intensywne szlifowanie ok. roku. Nauki języka nie można zaprzestać jeśli chce się go w miarę opanować