Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobra rada dla Was dziewczyny

Oto jak schudłam, porady dla dziewczyn z małą nadwagą

Polecane posty

Gość dobra rada dla Was dziewczyny

Oto jak schudłam 8 kg w 4 miesiące NIE mając nadwagi, czyli porady dla dziewczyn chcących zrzucić co nieco. opiszę siebie z kwietnia (po wielkanocy): wzrost 165 cm waga 61 kg :O talia (moja zmora) 72 cm :O wiek 30 lat zaczęłam ćwiczyć w domu z Mel B cardio, tums oraz z Tiffany Rothe cwiczenia z ręcznikiem 13-minutowe. tzn raz Mel B obydwa, drugiego dnia Tiffany 2x z rzędu. jednocześnie postanowiłam odrzucić całkiem alkohol i napoje gazowane. fast foodów nie jem od lat. (OK, pozwalam sobie na lampkę czerwonego lub białego wina kilka razy w miesiacu ;) ) ograniczylam ziemniaki makaron i pieczywo, ale jem węglowodany codziennie tylko mało. ograniczylam bardzo slodycze, jem co nieco głównie czekoladę gorzką albo domowe ciasto co drugi-trzeci dzień ;) mięso jem tylko ryby bądż wolowinę ale to w sumie 3x tygodniowo. jem duuużo warzyw, gotowane pieczone surowe. owoce też, sporo ale nie po 17-stej. na kolację o 19, max 20-stej (chodzę spać o 23-ciej) jem orzechy głównie wloskie, laskowe, nerkowce i surową marchewkę. ograniczylam też sery mleko itp. piję 2 kawy dziennie jedna czarna z cukrem brązowym, druga gorzka z mlekiem. poza tym piję minimum 1,5 litra wody dziennie, często z cytryną. piję też 1 zieloną herbatę i 1 pu erh. w sumie spożywam dzennie ok 1800 kcal. oprócz tego w maju poszłam do klubu fitness na zumbę 1x tygodniowo, zajęcia 50-60 minut. potem doszło do tego ćwiczenia całego ciała takie 40 minut ale te co drugi tydzień. tez w klubie fitness. w sumie cwiczę 5-6 x tygodniowo, od 20 minut do 1 godziny. teraz ważę 53 kg a moja talia mierzy 66 cm :)

Gość gość
No i co się chwalisz? ze stać Cię na klub fitness? bo mnie na przykład nie :O :(

Gość gość
Nie przesadzaj bo teraz są różne promocje i nawet są karnety po 40zł/msc.

Gość gość
Fajny wynik, tzn ta ilośc zrzuconych kg z raczej dość "normalnym" odżywaniem się. ale nie uważasz, że ważysz nieco za mało? No ale pewnie sama wiesz najlepiej, jak wygląda Twoje ciało itd. masz fajną talię :) Ja mam niestety aż 72 cm w talii :( ważę 64 kg przy wzroście 170 cm. już straciłam 3 kg :) chcialabym zrzucić do 60. fajne porady

Gość gość
czyli w sumie to co wszyscy wiedza czyli mnież żreć i więcej się ruszać, tylko tu nie kwestia tego co robić tylko jak się do tego zmisić i to utrzymać , ja wiem po sobie że są lepsze i gorsze momenty czasem zaczynałam się odchudzać i sżło łatwo a czasem mimo szczerych chęci i motywacji ( własny ślub ) ni chu chu. nie wiem kompletnie od czego to zależy, czasem też nawet nie chce się odchudzać a jakoś samo wychodzi, np. teraz 2 kg w dwa tygodnie i sama nie wiem jak to się stało