Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NIE ROZUMIEM JUZ TEJ UKRAINY WYTŁUMACZCIE MI TO

Polecane posty

Gość gość
cała europa zyje dzieki ruskim dostawca. a niby dlaczego? bo kazdy w d**e włazi dla putina a szwaby pierwsze. A jak szwaby to i oczywiście polska, gorzej jak ten twój wspaniały, wyidealizowany,miosierny,kochany przywódca sie gorzej w****i.Wtedy nas tez zachaczy bo bedzie chciał kawałek naszego państwa! tylko wiesz co? on bedzie miał ciebie i cała twoja rodzine w d***e. Tak jak ryscy za czasów wojny

>>>widac ze jesteś starszy, bo mało wiesz i powtarzasz co inni pierdzielą.. mam pytanie byłes na ukrainie ????????<<< Tak. Obecnie jest tam mój znajomy.

Gość gość
ale mnie nie interesuje żaden twój znajomy tylko czy ty byłes?I nie kiedys tam tylko teraz jak to sie wszystko zaczeło. Ja tez moge powiedziec ze 60-ciu moich ziomków tam jest......

Gość gość
misio ma racje . ja bylam na Ukrainie i pracowalam z Ukraincami , powiem jedno -obrzydliwy narod ale panna widze Ukraincow poznala z Xfactora i the voice -takie mile spiewajace chlopaki :)

panna Anna 26 - Ręce opadają. Jak można porównywać tych bandytów do naszych bohaterów z AK? misio1 - Po stwierdzeniu, że Ukraina może być odpowiedzialna za zestrzelenie boeinga, cały czas mówiono o katastrofie, cały czas się o niej mówi i pisze. Proponuję obejrzeć co innego niż TVN i przeczytać co innego, niż Onet. Skąd Ukraińcy mogli wiedzieć, co separatyści zrobią z czarnymi skrzynkami? Kijów nie zgodził się na rozejm, bo chciał oczyścić teren z terrorystów. Separatyści byli w odwrocie dopiero, gdy Ukraińcy zaczęli się bronić. Separatyści utrudniali dostęp do miejsca katastrofy wszystkim, nie tylko ukraińskim żołnierzom. Nie obrażaj mnie od suk i nie kłam, że znasz kogoś ze wschodniej Ukrainy, bo wiedziałbyś, że to separatyści mordują. Wiesz w ogóle co oznacza słowo ''najemnik''? Jak na Ukrainie mogą walczyć ukraińscy najemnicy, skoro to ich ojczyzna? Kijów powołał komisję, czy Ci się to podoba czy nie, ale widać, że zabrakło Ci kontrargumentu, bo komisja składa się z przedstawicieli kilkunastu państw, nie kijowskich żołnierzy :D Zimą marznąć nie będziemy, bo możemy brać gaz od Iranu, Kataru, Norwegii albo Hiszpanii, ale powiedz to naszym władzom.

>>>cała europa zyje dzieki ruskim dostawca. a niby dlaczego? <<< Bo ruski gaz jest NAJTAŃSZY !!! x >>>gorzej jak ten twój wspaniały, wyidealizowany,miosierny,kochany przywódca sie gorzej w****i.Wtedy nas tez zachaczy bo bedzie chciał kawałek naszego państwa! tylko wiesz co? on bedzie miał ciebie i cała twoja rodzine w d***e. Tak jak ryscy za czasów wojny<<< Już w czasie poprzedniej wojny pokazało się: kto ma Polskę w d.pie. Dziwi mnie, że do dzisiaj tego nie zrozumiałeś. Jeżeli, jak żądają od nas hamerykanie, przekażemy Ukrainie resztę naszego uzbrojenia OFICJALNIE, to rzeczywiście wk.rwimy tym Putina. O swoją rodziną jestem spokojny :). Dopóki zagraniczni prowokatorzy nie wyślą naszych wojsk przeciw Rosji, to Rosja nas nie ruszy (nie ma zwyczajnie PO CO). Przestań zastraszać ludzi :(.

gość dziś - Znam kilkunastu Ukraińców z różnych części. Dodatkowo byłam tam ostatnio rok temu i wiem jak wygląda życie na Ukrainie i jacy są Ukraińcy. Nie są wredni, jak opisują ich ci, którzy ich na oczy nie widzieli. A ci z The voice of Poland i Xfactor - to faktycznie mili, nie odbiegający zachowaniem od tych, którzy na Ukrainie mieszkają.

>>>Jak na Ukrainie mogą walczyć ukraińscy najemnicy, skoro to ich ojczyzna?<<< Pewnie dlatego, ze płaci im za to ukraiński oligarcha Ihor Kołomojski. Daje nawet całkiem konkretną stawkę za głowę każdego "separatysty" (za głowę dziecka również :( ). W drugiej kolumnie, banderowskimi mordercami kierują hamerykańscy "doradcy" z BlackWater (możesz o nich poczytać na OFICJALNYCH niemieckich portalach). x >>>Ręce opadają. Jak można porównywać tych bandytów do naszych bohaterów z AK?<<< Może dlatego, ze giną razem ze swoimi rodzinami, w swoich rodzinnych miastach, a ich bliscy są katowani przez pałkarzy prawego sektora.

O BlackWater moge poczytać na niemieckich portalach? Nie będę pisać, w którym miejscu mam niemieckie proputinowskie portale. Sieją propagandę na korzyść Rosji. Nie walczą najemnicy, ale normalni ludzie, którzy chcą pokoju w ojczyźnie. Separatyści są z kolei opłacani przez Rosję. Kilka razy to przyznali. Separatyści giną, bo Putinowi zachciał się Donbas, to wynajął wykwalifikowanych morderców, którzy mają na swoich rękach krew zamordowanych w obozach koncentracyjnych Czeczenów. Nie giną całymi rodzinami, bo walczą sami, bez żon i dzieci.

Gość gość
Misio -lekko zauroczony imperium a "Unia " to Ukrainka pewnie z polskim paszportem -i tak sobie gadają ...

>>>jacy są Ukraińcy. Nie są wredni, jak opisują ich ci, którzy ich na oczy nie widzieli.<<< Ja ich widziałem, wódkę z nimi piłem i sporo interesów kiedyś robiłem :D. To nie wszyscy Ukraińcy są źli, to faszystowska junta stara się zrobić z nich "maszyny do zabijania". W czasie IIw.św. Hitlerowi udało się tak zindoktrynować Niemców. Oni też nie byli źli. Stali się bestiami, przez swoich wodzów. To samo dzieje się obecnie na Ukrainie :(. Żal mi tych ludzi, ale nie mam ochoty płacić za ich złe wybory :(.

>>>misio1 - Tak, gaz rosyjski jest najtańszy, tyle że my najwięcej za niego płacimy.<<< Tak :(. Od czasu gdy pewien kurdupel, naszczekał na nich w Gruzji :(. To jest jedyne, co wtedy osiągnął :(. x Wcześniej Rosja nie postrzegała nas jako swoich wrogów.

Nie jestem Ukrainką. Opisałam dokładnie o co mi chodzi w Unii Środkowo-Wschodniej, a Ukraina jest najważniejszym elementem tej unii, chociażby ze względu na to, ze jest największym krajem. misio1 - Zrozum, że obecne władze ukraińskie chcą tylko wolnego, niezależnego od Rosji państwa. Nikogo nie chcą zabijać, z separatystami nie mają wyjścia, muszą się bronić, bo za chwilę całą Ukrainą im podbiją, a później pójdą dalej. A jakie państwo jest dalej? Kończę na dzisiaj dyskusję. Miłych snów

>>>misio1 - Zrozum, że obecne władze ukraińskie chcą tylko wolnego, niezależnego od Rosji państwa.<<< I dlatego uzależniają się od hamerykanów :P. Przestań filozofować :D. Żaden kraj nie istnieje w pustce. Zawsze jesteśmy zależni od innych. Najważniejsze jest by ta zależność była dla obu stron korzystna. Cała wschodnia Ukraina to przemysł związany ściśle z Rosją. Bez Rosji jest prawie bez wartości. Dla Rosjan Ukraina ma wartość jako partner przemysłowy. Dla hamerykanów ma wartość wyłącznie jako baza wypadowa do kolejnych ataków na zasobne w ropę kraje bliskiego wschodu. Dla nich przemysł i gospodarka Ukrainy nie mają żadnego znaczenia. Im Ukraina będzie słabsza i biedniejsza, tym bardziej będzie od hamerykanów zależna. I o to w tej całej wojnie chodzi. x >>>Nikogo nie chcą zabijać<<< Poza tymi, którzy nie chcą banderowcom służyc :(. x >>>z separatystami nie mają wyjścia, muszą się bronić, bo za chwilę całą Ukrainą im podbiją, a później pójdą dalej. A jakie państwo jest dalej?<< To ciekawe: dlaczego separatyści siedzą na d.pie w swoich rodzinnych regionach i na zachodnią Ukrainę nie wkraczają ???

Gość gość
nie mialam doyc dlugo internetu, ktos wyjasni mi o co chodzi z tymi jablkami? ogolnie z ta zywnoscia?

Gość gość
k*****a skupcie się na tzm co wazne !!! a nie na ruskich i ukrainie niemcy są dla nas zagrozeniem a nie ruskie !

>>>nie mialam doyc dlugo internetu, ktos wyjasni mi o co chodzi z tymi jablkami? ogolnie z ta zywnoscia?<<< Wysyłamy Ukraińcom broń, z której mordują Rosjan mieszkających na wschodniej Ukrainie i to wkurzyło Rosję. Za karę przestała z nami handlować (na razie od nas kupować), a jak dalej będziemy Rosję prowokować, to w zimie nie sprzedadzą nam ropy i gazu i... będzie ZIMA :( :( :(.

Gość gość
te s****wa całą swą historie poświęclili na to aby nas zagarnąć ! i ta suk....a M śwnia robi to w imie adola tylko ciemny debil polski tego nie zauwaza !

Gość gość
masz misio durniu odp jestes jedna tylko misio

Gość gość
Mnie wcaleby nie zdziwiło gdyby okazało się ,że to ukraińcy zestrzelili ten samolot bo miał podobne kolory jak rosyjski "czerwony-biały-niebieski" a ,że oni sa debilami trudno.