Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 25 lat i dziś byłam wyrwać kolejnego zęba. Nie mam już połowy zębów...

Polecane posty

Gość gość

do 30stki bede nosiła proteze... myje zeby, unikam slodyczy i co ? dupa, od dziecka mi sie psuly, a po 20stce to juz w ogole masakra

Gość gość
Takie masz geny, trudno. Była nawet nazwa na te chorobę, gdzie próchnica postępuje bardzo szybko. U mnie za to tata ma wszystkie swoje i zdrowe zęby, a ma 55 lat, Więc ja się nie martwię :D

Gość gość
Proteza to nic strasznego, nie przejmuj się.

Gość gość
ty nie leczysz tych zebow tylko czekasz az całkowicie się rozpadną i dopiero idziesz wyrwać? W dzisiejszych czasach żeby doprowadzić do konieczności wyrwania zęba trzeba chyba czekać az zostanie sam zgnity korzeń

Gość mega wspolczucie
to musi byc straszne

Gość gość
Co swoje zęby to swoje. Jeszcze mam swoje ale nie wyobrazam sobie sztucznej szczekusi.

Gość gość
a co na to dentysta...

Gość gość
Ja mam 25 lat i dziś byłam u dentysty...podeszła ropa do zęba i trzeba wyrwać...masakra...co potem wybrać aby wypełnić dziurę??? Doradzicie i ile to kosztuje???

Gość gość
byłas na konsultacjach u innych stomatologów? Przy stanach zapalnych stosuje sie chyba antybiotykoterapie a nie wyrywa zeby...

Gość gość
Dostalam dalacin c ale nie pomógł...

Gość gość
Ja mam 30 lat, nie mam jednego zeba, a reszta kazdy jeden juz leczony :-(

Gość gość
też mam 30stkę, dwóch zębów nie mam, jeden to 8, także nic takiego póki co, większość zębów leczona, kilka kanałowo. mam duże zęby, mocne korzenie, nie dbałam jako dziecko i się doigrałam. tak się kończy paniczny strach przed dentystą i wmawianie, że znieczulenie jest zbędne.

Gość gość
u mnie po ciąży zęby się bardzo popsuły i miałam cos takiego jak częściowa proteza - wstawione tutaj www.popkoadam.pl i jest lepiej wizualnie, troszke się przyzwyczaiłam i jest ok. Może to jest rozwiązanie na ten problem..

Gość gość
to nie geny ale zakwaszenie organizmu słodycze kawa ser zułty i wiele inych prodóktów zakwasza organizm i zeby wyrównac ph organizm pobiera z kości i zębów minerały czyli za mało jesz warzywa i owoce sórowe

Gość gość
no własnie, więc co ty się dziwisz, nie tlko higiena jamy ustnej na to wpływa, moze być to tez dieta, choroba czy ciąża, która przeciez jest mega zmiana dla organizmu. Mi po ciąży tez zeby się bardzo popsuły, ale sprawdzony dentysta w Tychach jest - www.esdentica.pl i udało się wyjść na prostą powolutku.

Gość gość
Id do innego dentysty na konsultacje! Mi tez wmawiali w dziecinstwie, ze mam slabe zeby. W dzecinstwie masakra ,a teraz przy odpowiedniej higienie od kilkunastu lat nie zrobil mi sie nawet jeden ubytek. Profilaktyka: szczoteczki do przestrzeni miedzyzebowych, czyscic wszystkie przestrzenie 2 razy dziennie, potem szczoteczka Sonicare, potem plukanka. Szczoteczka do czyszczenia jezyka. I powinno sie poprawic. Tez mi wszyscy tlumaczyli ze do 30 bede miala sztuczna szczeke. Mam 42 i stracilam jednego zeba -- efekt zaniedban mojej genialnej dentystki z dziecinstwa.

Gość gość
jasne,że to sie dzieje, sama miałam takie problemy i jeszcze kawałek drogi przede mną, lecze zęby u swojego stomatologa w Sosnowcu www.sawdent.pl/kontakt.html - już jest lepiej. A z drugiej strony jak radza wyżej - lepiej do sprawdzonych chodzić właśnie.

Gość gość
co zrobisz, tak się dzieje, kwestia genów i nic nie poradzisz na to, lepiej zamiast się załamywac, pomysleć, co można z tym zrobic, moze jakiś dobry protetyk, bo rozwiązań problemu jest wiele - http://www.as-dent.pl/zabiegi/Protetyka poczytaj sobie, to strona protetyka u którego leczy się moja mama. Technika w tym zakresie daje duże pole do popisu.

Gość gość
To są właśnie i geny i złe nawyki. Mój dziadek miał dużo ubytków - sztuczna szczęka na starość. Mój ojciec zęby zdrowe jak koń choć o nie zbytnio nie dbał. Ja mam też mnóstwo ubytków. Loteria. Złe nawyki, to napoje gazowane, które niszczą szkliwo, zbyt częste mycie zębów wszelkiego typu pastami wybielającymi, które owszem wybielają, ale też ścierają szkliwo. Nie powinno się ciągle używać tego typu past, tylko raz na jakiś czas. Jak się okazuje również owoce takie jak jabłka i cytrusy przyczyniają się do próchnicy ponieważ mają soki o odczynie kwasowym niszczącym szkliwo i zęby.

Gość gość
wiadomo kiepskie przyzwyczajenia itp jeśli współgrają ze skłonnościami tego typu to faktycznie problem. Ratunkiem jest to,ze stomatologia i protetyka teraz dość wysoko trzymają poziom. - www.przychodniadental.pl/uslugi-2/leczenie-protetyczne - mój współlokator ma wstawiany tu most zębowy i naprawdę, gdybym o tym nie wiedziała,nie dostrzegłabym różnicy.

Gość gość
Haha A ja mam wszystkie zdrowe :)

Gość JustynaMróz
Ja mam 20 lat i od roku mam już wszczepione dwa implanty przez dr Kołosowskiego w Unident Union Dental Spa!Chociaż z tymi dwoma zębami nie mam żadnego problemu bo reszta to jakaś porażka!Ciągle coś;/ Dlaczego akurat ja???

Gość gość
Wszczep sobie juz implanty. Teraz jest juz taka technika ze chyba nie ma co sie przejmowac. Wszystkie gwiazdy maja albo licowki albo wogole nowe zeby na implantach.