Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gościana

sa tu jakies staraczki na 2015 :)???

Polecane posty

Dziewczyny po co się tłumaczyć skąd macie pieniądze i na co wydajecie? jak i tak ktoś wejdzie i powie nam, że to pieniądze naszych mężów:D. Tygrysica sama nie wiem, p. doktor powiedziała mi, że macica wygląda jakby był nowy cykl więc nie wiem co mam o tym mysleć.

słowianka89 ja tez jak miałam 26 to urodziłam synka akurat z nim to za 1 razem sie udało a teraz sama widzisz po tabelce ,ze coś nie wychodzi wiec nie ma na to reguły.Moja szwagierka o 1 starałam sie ponad 1,5 roku a z 2 wpadał zaraz po odstawieniu małego od cyca :) Różnie może być.Najważniejsze abyście wy się dogadali a później to będzie co ma być.Los lubi płatać figle :)

jussio no to mnie nie pocieszyłas, eh!! nie wiedziałam że się utrzymuje tak długo... Jeszcze mam kaca moralnego bo chcialam walczyć z kaszlem i moczyłam nogi w gorącej wodzie... ehh... Tylko jussio ja mam cały czas plamienia i co jakis czas mnie tam boli to tu to tam... Nie wiem.... Moja teściowa ma "dar przewidywania" i jak jej powiedziałam o całej sytuacji to się cieszyła jak dziecko i powiedziała, że na pewno będzie dziecko. Już o chrzcinach gadała:D eh to jest wariat. Tak bym chciała...

Gość jussio
Rybkunia nie chcialam cie zdolowac:( PRZEPRASZAM to ze u mnie zle sie skonczylo wcale nie znaczy ze u ciebie tez tak bedzie. Skoro tesciowa ma takie zdolnosci:D to musisz myslec pozytywnie:) Kazdy organizm jest inny. Tyle razy juz slyszalam ze dziewczyny dowiadywaly sie o ciazy kolo 4-5 mieciaca bo caly czas mialy normalne@ i wszystko dobrze sie u nich konczylo:) Czekaj spokojnie do poniedzialku:) Mala ale mam nadzieje ze mezowi dzis nie odpuscisz, szkoda marnowac taka okazje jak juz sie na tescie cos zaczelo dziac;)

Dzisiaj na pewno skorzystamy z okazji :) I myślę,że przez kolejne dni też pewnie co 2 ;) Sam się nawet dopytuję co z testami kiedy działamy :P A teraz ogląda na tlc program o "in vitro" wpatruję i i przysłuchuję ja by o nim był ten program :P Śmieje się ,że sie dokształca o cyklach itp :P Tylko doczytałam w instrukcji ,ze czasami mogą pojawić się 2 kreski ale owu może nie być wiec już nic z tego nie rozumiem....

Gość jussio
Mala no niestety testy owu nie daja 100% pewnosci ze owu bedzie one tylko informuja przy pozytywnym wyniku ze poziom hormonu lh jest na tyle wyskoki ze test go wychwycil i tylko mozemy podejrzewac ze max za 36h bedzie owu. Testy nie daja niestety gwarancji ze pecherzyk peknie dlatego ja zdecydowalam sie na mierzenie temperatury zeby jak najdokladniej sprawdzic czy owu byla. Ale tak jak ktoras z dziewczyn pisala tylko ciaza daje 100% pewnosci ze byla owu.

jussio to ja wiem ale ja nigdy ,też nie stosowałam ani testów ani mierzenia temp bo 1 ciąża strzał w 10 a teraz no cóż...Jeżeli chodzi o temp to nie mam na to czasu bo o różnych godz wstaje wiec po prostu mi sie nie chce w to bawić (jak na razie , nie mówię ,ze mnie sytuację nie zmusi do tego) a testy z czystej ciekawości co z moją owu skoro jest wszystko ok wg gina to czemu nie wychodzi. Wiec postanowiłam spróbować.Może moje obliczenia mijają się z rzeczywistością.... Pokazałam tez mężowi ten test i skoro i on widzi 2 kreseczkę to znaczy ,że nie mam przewidzeń a wczoraj była tylko 1 to może coś tam się kluje ,bynajmniej mam taka nadzieję :)

Gość antoninkar
Witajcie!!!! Oj chyba złapałam zapalenie pęcherza,bo latam non stop i mnie boli, więc z ciąży pewnie nic nie będzie. Kiedy można zrobić najwcześniej test???mam teraz 18dc, a @ mam dostać miedzy 31 października a 1 listopada???Pewnie w dniu gdy nie przylezie@, czy wyszedł wam wcześniej np w okolicy 24dc????

Zastanawiam sie czy te testy OWU nie wywołują w naszej psychice jakiejs presji ze to już, dziś, że w inny dzien sie nie uda...Ja chyba sie na nie na razie nie skusze. Dziś wino, film i działanie bo przecież dziś wszyscy mamy jedną godzinę gratis wiec trzeba ją wykorzystać!:))

Antoninkar mi wyszedł cztery dni przed jako plama w miejscu drugiej kreski, która zniknęła. Trzy dni przed cień cienia. Taki mocny cień dzień przed. W dniu spodziewanej zrobiłam betę.

antoninkar ja w dzień @ miał cień cienia mi dopiero koloru 3 dni później nabrało a tak na prawdę chyba tydzień później była bardzo ładna wręcz jak z obrazka :) Zrobiłam jeszcze tak późno tylko dla pamiątki :) Dziewczyną wychodziło już 2 dni przed ale to wszystko zależy od czułości testu i poziomu hormonów.Kiedyś czytałam ,ze dziewczyną już 2 tyg od zapłodnienia wychodziły itp wiec ile testów tyle historii :)Spróbować możesz nie zaszkodzi.

TakaJa86 moze dlatego, ze dopiero zaczynamy staranka i mamy dopiero 2 nieudane cykle. Wiele razy bylo tak, ze jak czegos bardzo pragnelam to nie mialam a jak chwile odpuściłam, zajelam sie czym innym to bach i juz to mialam:) Mysle ze to dziala i poki mam sile, zeby byc "wyluzowaną" to taka bede:) Mam cudownego męza i wiem, ze dziecko dopełni nasze szczęście, że już niedługo będzie!:)

Gość melisa 26
Cześć dziewczyny:) Ja sie jakoś nastawiłam w tym cyklu że nam sie udało...:) boje sie później rozczarować. U mnie 2 krechy na teście owu wyszły 22 a dziś odczuwam takie dziwne uczucie w dole brzucha....nie wiem czy to owulacja czy może jeszcze coś innego ale pewnie sobie coś wkręcam i tyle. W ogóle dziewczyny zauważyłyście jak dużo chodzi kobiet w ciąży??? ja pracuje w sklepie i non stop widzę panie z brzuchami...:)

Gość jussio
Buka na pewno masz racje ze testy owu maja mega wplyw na nasza psychike i wywoluja swego rodzaju presje na dzialania, ale... i to pisze tylko i wylacznie w moim imieniu... w przypadku kiedy moje cykle wahaly sie od 38 do 72 dni i nie mialam zadnych objawow przechodzenia owu, nie bylam w stanie nijak okreslic kiedy ona nastapi (a na monitoring cyklu to juz wogole nie bylo sensu chodzic, bo niby w jakim dniu miala bym zaczac) no i jeszcze w momencie kiedy zaczynamy nasze starania dostalam duphaston na regulacje cyklu, fakt cykle wyregulowal ale sa rozne opinie na jego temat i to u lekarzy, jedni mowia ze nie ma wplywu na owu, a inni ze brany w nieodpowiednim dc moze zablokowac owu wiec musialam sie jakos wspomoc zeby okreslic czy owu jest i kiedy.Choc mam swiadomosc tego ze wkrada sie w to wielki margines bledu. Gdyby nie ten nieszczesny duphaston i moje cykle bylyby regularne to pewno tez bym te testy olala:)

Gość melisa 26
Termin @ mam właśnie na 3.11:) w naszej tabelce jest błąd bo termin mam wpisany na 4.11 ale jednak powinna @ przyjść 3.11:) Ja wiem że sobie wmawiam tylko:) ale może sie uda:) Jak sie nie uda w tym cyklu to zastanawiam sie czy nie odpuścić:) zobaczymy co czas pokarze:)

Ja to sie w zeszłym cyklu tak nastawiłam ,że wyszło a tu masz przyszła franca.Dlatego w tym cyklu po prostu się bawię jak wyjdzie super jak nie odpuszczam na jakiś czas...zadbam o siebie i zgubie ten balast :) I wtedy zacznę może starania( z linia modelki )będę z dumą prezentować brzucholek :P A testy tez tak bardziej dla własnej świadomości czy to moja owu jest chociaż w tym czasie co sobie zakładam.

Gość melisa 26
TakaJa86 na pewno zacznę wcześniej:) mam w domu 10 testów ciążowych:) więc mogę testować...:D ale wydaje mi sie że nic nie pokarze ze względu na późną owulacje...:) Jezeli oczywiście testy owulacyjne nie klamaly:)

Gość melisa 26
w poprzednich 2 cyklach staranka byly wcześniej bo myślalam że tak owulka przypadla a tu zong w tym cyklu wyszło że owulka jest dużo później niz zakladalam. Ogólnie przytulanka u nas są ale jak wiem że nie ma owulacji to nie są one tak często a gdzieś 1-2 w tygodniu ze względu na to że pracujemy z mężem na różne zmiany i sie nie widujemy. a w owulke próbujemy żeby przynajmniej co drugi dzień bylo choć i tak nieraz nie wychodzi:(

Gość słowianka89
Melisa Ja też to zauważyłam i aż nie mogę się doczekać aż sama będę z takim brzuszkiem chodzić. Póki co to tylko marzenia... Dziewczyny ile lat mają Wasi mężowie? A do dziewczyn, które już mają dzieci - ile lat mieli Wasi mężowie gdy zostali ojcami po raz pierwszy? Tak właśnie zastanawiam się czy na mojego nie za wcześnie :P

Gość melisa 26
Mój mężuś ma 33 latka a ja zaraz (tzn. w listopadzie) Kończę 27 lat. A gdy urodził sie nasz Kacperek to mężuś miał 27 lat Ja 21:)

Gość antoninkar
jak pierwsze dziecko się urodziło

Mlody chory. 39,5 temperature ma. Ma zapalenie gornych drog oddechowych. Dostal antybiotyk. A w pon kontrola, bo bardzo nie ladnie kaszle i moze sie z tego cos grozniejszego wykluc. Dobrze, ze pojechalismy, bo bym swirowala caly weekend, a w pon juz by pewnie bardzo zle bylo. Na pocieszenie wybralam sie do galerii i mlodemu 3 komplety czapki + rekawiczki zakupilam. Dla siebie udalo mi sie upolowac czapke do kompletu do komina, ktory kupilam jakis czas temu. Takze jestem happy :) :) :) Naszego "goscia" z "dobrymi" radami nie chce mi sie nawet komentowac. Najwidoczniej nikt nie chce z nia na innych topikach gadac, wiec obrzuca ludzi hejtami. W USA byla to zobaczyla wielki swiat i bedzie teraz zagubione polskie owieczki nawracac. Gosciana mam nadzieje, ze olejesz "pania zyczliwa" i oczywiscie dalej bedziesz soba :) Mamy tu fajna atmosfere, wiec nie pozwolny, zeby Miss USA nam ja zepsula. Mala moze tobie te tesciki tez jak u Jussio szwankuja. Dzialajcie tak czy tak. Moze sie uda a przy tym ile przyjemnosci. Melisa mlodziudka mamuska bylas :) A ktorego masz urodzinki? Bo ja tez listopadowka jestem :) :) :) Rybkunia jestem z toba dziewczyno :* Przy okazji wizyty w galerii zakupilam tescik ciazowy. Ale zastanawiam sie czy nie za wczesnie? Dzis 24 dc. Chcialabym wytrzymac choc do srody z testowaniem.

Kafe sie buntuje... najpierw nie wstawia postu a potem widze, ze dwa razy jest, wiec edytowalam i skasowalam.