Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gościana

sa tu jakies staraczki na 2015 :)???

Polecane posty

dziewczyny a w ciązy pozamacicznej boli brzuch czy tylko krwawienia są? i jaki jest przyrost bety w takim przypadku?. Ja dzisiaj nie krwawiłam całe szczęście mam nadzieje że się to nie powtórzy, z drugiej strony gdyby nie te krwawienia w życiu bym nic nie podejrzewała. Mam nadzieje, że jutro beta będzie powyżej 200... Byłam dziś na rynku bo chciałam sobie kupić czapkę, przeszłam 2 alejki i myślałam, że padne ze zmęczenia. Nic mi się nie chce i leże jak kłoda:-).

Hahahaha ;-) słuchajcie ja dzisiaj przechodzę sama siebie! Jestem głodna! Na nic ochoty nie mam jem chleb z Nutella :-P Małzon z Szymonem na urodziny do bratanka pojechali, będą wracać może mi coś kupią w jakiejś włoskiej knajpie...o matulu :-P W 1 ciąży takich problemów wychowawczych z sobą nie miałam :-D

No ja w 1 ciąży popłynęłam z zachciankami i teraz są tego efekty w postaci nadwagi ale w następnej oj będę się pilnować...

Rybkunia u mnie pon byla jasna kreseczka na tescie, kolo srody zaczelo sie od pobolewania brzucha jak na @ i brazowych plamien, czasem calkiem brazowych, czasem z krwia. W czwartek wizyta u gina i usg na ktorym nic nie bylo widac ani w macicy (tylko endometrium jak przed @) ani w jajowodach. Dla wykluczenia cp w piatek zrobilam bete - byla cos kolo 600. Gin powiedzial, ze ok i mam pon powtorzyc. W sobote dostalam mega krwawienia jakby okresu tylko bardziej intensywne i jasno czerwone. Tel do gina i mowi, ze to mogla byc ciaza biochemiczna. W pon rano powtorka bety - ok 400. I tu moja glupota bo nie zadzwonilam do gina. Stwierdzilam, ze skoro spadla i bylo krwawienie to po wszystkim. Nie wiedzialam, ze jakby bylo poronienie to beta bylaby duzo nizsza niz 400. W pon o 19 w sekundzie dopadl mnie okrutny bol brzucha - taki klujaco - rozrywajacy (co dziwne po drugiej stronie niz mialam cp - ale to tak obija, ze boli z drugiej strony) 10 min bylam w szpitalu. Jak pokazalam bete z rana to od razu lekarz stwierdzil, ze to cp. Usg potwierdzilo cp. Za 40 min juz opercja. Rano beta juz byla cos kolo 70. Po tygodniu beta bylo kolo zera. Jakby cie cos bolalo to jedz do szpitala. Ja dojechalam w ostatnim momencie. Juz jajowod pekl.

Mamczitka ja sie obzeram czekladkami kasztankowymi caly bozy dzien. Az mnie brzuch boli. Oczywiscie wysypalo mnie na twarzy pewnie od tego obzarstwa. Murowane objawy na @.

Jak Cie kopne! Ja zawsze buzia gładka od testu jak muchomor jak nie dekolt to broda, czoło! Cicho siedź :-P

Dzisiejszy test jakos mnie nie podlamal. W piatek mam imprezke halloween'owa. Potem za tydzien moje urodzinki, potem imieniny kolegi, potem impreza firmowa andrzejkowa...bedzie sie dzialo. Juz mysle co na siebie wlozyc.

radosna to cały czas miałaś te plamienia do momentu tego silnego bólu?? eh mnie nic nie bolało przy tym niby okresie, tylko w czwartek miałam bóle jak przy @ i te plamienia. Mam nadzieje, że po tym strachu wszystko będzie dobrze... Jak tylko dostane bóli od razu pojade, nie ma na co czekać...

Takie raczej pobolewanie. Tylko w sob jak myslalam, ze mam okres to mocniej bolalo. A ten bol jajowodu to inny niz na @. Taki specyficzny rozrywajaco- klujacy. Jakby cie dopadl to bys wiedziala, ze cos jest nie tak, wiec sie nie martw na zapas.

Radosna co to przepraszam znaczy , że na upartego jakiś cień cienia byłby! Proszę to wytłumaczyć! Albo jest beta albo jej nie ma, jak Ty nawet biorąc dupka w 25 dniu masz cień cienia i temperatura się trzyma to ja jednak wyjaśnienia poproszę :-P czekamy na następny test!

Radosna kiedy testujesz? Idziesz na betę czy robisz zwykły test? U mnie na owulacyjnym jedna kreska no co czekamy.

Mamczitka no wychodze z zalozenia, ze jesli nie moge jednoznacznie stwierdzic czy kreska jest czy jej nie ma to znaczy, ze mam zwidy... Z tymi kreskami to jak fatamorgana...na pustyni nie jeden spragniony widzial juz oaze, ktorej nie bylo :P

TakaJa zlamalam sie i dzis testowalam i wielkie G... Dzis 25 dc, wiec mam jeszcze czas. Dzis wyczytalam, ze Hcg zaczyna sie wydzielac do 48h od zagniezdzenia. Skoro przypuszczalny spadek implementacyjny byl w srode to byc moze dopiero w sobote Hcg ruszylo... tak tak nadzieja matka glupich :P

TakaJa ja przytylam 13kg. Przed ciaza 52kg, przed porodem 65kg. Po wyjsciu ze szpitala 55kg. Teraz ja zawsze 52kg :)

Ja mam przeczucie, że jak znajdę w ciążę to może się to skończyć 30+ a już teraz do szczuplaczek nie należę.

TakaJa ja jadlam co chcialam i ile chcialam. Na szczescie mialam ochote na owoce i warzywa, i najadalam sie standardowa porcja. Jedynie latem codziennie 2-3 jagodzianki jadlam takiego mialam smaka. Ale hormony tez maja wplyw. Nie ma reguly.

Ja przytyłam 9 ale rodziłam w 35 tygodniu, leżałam trzy tygodnie z małym jak wyszłam nie było 12tu :-) ale przed ciążą miałam swoich troszkę teraz tez mam ble! Ale zbije to! :-P. Obiecałam sobie!

Dziewczyna cały czas nurtuje mnie to ,dlaczego na usg nic nie było i poszperałam na necie i jedna laska gdzieś na forum pisał ,ze ma cykle 28 i w 11 dniu poszła na usg i tez nic nie było dopiero po 3 dniach to sie pojawiły bo smykło jej sie owu jak sie okazało.Może dla mnie tez jest jeszcze jakaś nadzieja(że nie będzię to cykl bezowulacyjny) ja byłam w 13 a w 18 powinnam mieć owu ale widzę ,ze o 2 dni płodne później jakoś przyszły wiec chyba reszta tez się przesunie co?Już sama nie wiem co myśleć....Jak zobaczyłam to 2 kreseczkę na teście to trochę mnie podniosło na duchu,ale jednak test też może być fałszywy podobno....

Ja co do wyprawki to stracilam energie ostatnio, z la millou to chce otulacz bambusowy, bo slyszalam ze to rewelka w lecie, a co do wzorow to locyk mi sie podoba czarno bialt z czerwona poddszewka. Inne dla mnie za kolorowe ale nie wyjluczam ze poczuje bluesa. Lozko z ikeii, wielka komoda z ikeii hemnesa czy jakos tak i zrobie pokoj na szaro, albo na bialo, hmmm malo dziecieco, ale ogladalam teoche fotek zdjec w takich kolorach i to mi sie poddoba . Ale zadnych melbli klasyczno-romantycznych ej cos zanujacego- kimnelam sie w sofie ...jakies 3 h spalam.... moj T. Wlasnie do mnie powiedzial ze... "Misiu jakie Ty sadzisz bąki jak śpisz, mozna sie przestraszyć" a ja "To dzidziuś" Wychodzą cytrusy i jabłka hahahaha

Gość słowianka89
"Mamczitka no wychodze z zalozenia, ze jesli nie moge jednoznacznie stwierdzic czy kreska jest czy jej nie ma to znaczy, ze mam zwidy... Z tymi kreskami to jak fatamorgana...na pustyni nie jeden spragniony widzial juz oaze, ktorej nie bylo jezyk.gif" Podpisuję się pod tym! Takie zwidy miałam tydzień temu zanim @ nie dostałam... :O :(

Gość słowianka89
Gościana świetne są te rzeczy dla maluszka z La Millou i widzę, że jest kilka sklepów stacjonarnych w Warszawie :D Muszę mojemu M pokazać te cuda, może serce mu zmięknie :)

Hahah gościana a ja podobno zaczęłam chrapac podobno jak menel, od razu przypomniała mi się baba, która ze mną na sali chrapała jak stary niedzwiedz i myślałysmy co z nią zrobić! Hahahahaha myślę teraz o sobie jak ja bym tak na oddziale dawała ile wlezie hahahahah ja myślę i tak o pokoju o podwyższonym standardzie jak się uda to z mężem, ale to po porodzie :-/ a przed :-/ kosmos!!!!!! Hahahah

Mala a na kiedy myslisz, ze owu masz? Dobrze, ze w koncu testy zaczely wychodzic. W koncu wzielam wolne na dwa dni. Z malym posiedze. Troche sama sie podkuruje bo mi zatoki w zeszlym tygodniu przewialo i mnie glowa bolala - choc z tym bolem glowy to ponoc moze byc objaw ciazy :) :) :) Nie ma jak to sama siebie powkrecac :P