Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pakuje się do polski i płakać mi się chce

Polecane posty

Gość gość
tyle się pocieszam ze może jak mąż zobaczy jak jest teraz, jak dostanie po d***e to szybko mu się polski odniechce. juz problem z dzieckiem bo ona ma dwa latka a najblizszy żłobek 25 km od domu

Gość gość
to poczekasz, az dziecko będzie mogło pójśc do przedszkola - a do tego czasu siedź w domu i wychowuj, a nie narzekaj, że żłobek za daleko

Gość gość
Twoim problemem nie jest powrót do Polski tylko do "domku na wsi" :) Daleko od miasta, blisko teściów ... świetna perspektywa. Nie daj sie, sprzedajcie ten dom i przeprowadźcie sie do miasta. Taki kompromis, mąż bliżej rodziców, a ty bliżej cywilizacji.

Gość gość
A ja i maz wrocilismy, z pobudek takich, jak ma twoj maz i nie zalujemy. Pracujemy oboje, choc kokosow nie ma, ale wole swoj ojczysty kraj i rodzine niz tulaczke zagranica, gdzie -szczerze?-kazdy by Ci noz wbil w plecy. Pamietam mielismy zagranica "przyjaciol", przyjazn kwitla tylko jak bylismy tam, a po powrocie tylko czekali na wiesci, czy nam sie powiodlo czyy nie. Ja przez pol roku szukalam pracy, wiec wiadomosci slali codziennie, ale odkad pracuje, kontakt sie urwal. To chybbaa taka ciekawosc podszyta zawiscia byla. Mam wrazenie, ze oni czekali az nam sie noga powinie (sami chetnie by wrocili do PL, ale sie boja, ze standard zycia im diametralnie sie pogorszy). Znam jedno malzenstwo-wybudowali dom w PL a pani zonie kasa na leb padla, nie chciala wracac, chociaz jej maz w kraju spokojnie utrzymalby rodzine. Jeszcze swoich rodzicow sciagnela zagranice i ciagle ich sponsorowala, bo ojciec alkoholik, matka tez popijala i pracowala sezonowo jedynie. I co? Juz nie sa razem. Szkoda dzieciakow, bo ciagle w rozjazdach miedzy matka a ojcem.

Gość gość
my mamy przyjaciół tu w nl i większość z nich właśnie przerabiała temat powrotu do polski ktory okazał się nie wypałem dlatego szczerze nam odradzaja no i mamy jeszcze rodzine - siostra męża, kuzynka i z mojej strony kuzynka ktora przyjechała z nami i tu poznała faceta więc tak źle nie było. dla mnie to zburzenie dotychczasowego szczęśliwego życia

Gość gość
Mam przyjaciół którzy mieszkają już kilkanaście lat w Niemczech i też mieli taki pomysł powrotu do Polski. Wybudowali piękny dom i wrócili. Pomieszkali może z pół roku , sprzedali dom i wrócili do Niemiec z powrotem. Zobaczysz jak obniży wam się poziom życia to szybko mąż będzie chciał wrócić .

Gość gość
co Wy gadacie mieszkam poza krajem kilka lat, standard zycia mam taki sam jak w Polsce , czyli skromny.A tod latego, ze oszczedzamy na wlasny dom. Wiec kiedy wrocimy standard nam sie nie pogoszy abyc moze sie poprawi, bo przestaniemy oszczedzac jak wariaci

Gość gość
"piękny, zielony kraj"- gdzie tu masz piękno Autorko? a w Polsce jest o wiele bardziej zielono, chyba że inny rodzaj zieleni masz na myśli :P

Gość gość
Nie zdziwilabym sie gdyby za pare miesiecy z powrotem chcial wracac ten Twoj maz,jak dopadnie go szara polska rzeczywistosc.Nie tak dawno nasz znajomy bedac z zona i dwojka dzieci w Anglii przez 9 lat wrocil do Polski(rowniez sie wybudowali) I co? Po niecalym roku wrocili do Anglii,cale szczescie ze nie pozamykali wszystkich furtek za soba wyjezdzajac stad.

Gość gość
jak mąż zobaczy jak jest to sam cie namówi na powrót, weź sobie nie żałuj i nie oszczędzaj nie mówie ti o Guccim ale normalnie kosmetyki ciuchy dziecku zabawki itd. skoro jest taki madry to niech zapewni to dziecku, doskonale cie rozumiem tez jestem zagranica i bym nie wrocila.. na twoim miejscu bym sie uparla ze jak chce to niech wraca ale sam bo dziecko zostaje z toba poza tym nie wiem po co ten dom budowaliscie jak nie chcialas wracac??

Gość gość
Mieszkam za granica i za nic bym do PL nie wrocila. Jezdze do Polski, lubie tam sobie pobyc kilka dni ale mieszkac....? Brrr, za nic w swiecie. Tam sie jakos "szarzej" zyje, jakos inaczej niz na zachodzie, tak przygnebiajaco jest, atmosfera jakas nerwowa, ogolnie - gorzej.

Gość gość
no holandia słynie z kwiatów, zwłaszcza tulipanów i tych słynnych plantacji i ogrodów botanicznych oraz wiatrakow osuszajacych rowniotkie zielone łąki a o Polsce nic takiego nie słyszałam. No właśnie w ogóle Polska z czego słynie?

Gość gość
z wrednych, biednych, pijanych ludzi

Gość gość
największy ogród botaniczny otwarty jest zaledwie przez kilka tygodni w ciągu roku, kwitnące tulipany to również chwila, za to brak lata , wichury i ciągłe deszcze- atrakcja jak diabli.

Gość asiaaaaaauio
Kurde jak ja bym chciała mieć cokolwiek, nawet głupią spinke od Guciego czy D&G ale siedzę w tej polskiej dziurze i mogę jedynie w necie pooglądać bo w sklepie głupio by się patrzyli na mnie. Może kiedyś i mi uda się wyjechać

Gość efcyk
Ja tez bym za nic w świecie nie wróciła do Pl. ;p

Gość gość
a w Polsce to co niby, długie zimy, 3-4 miesiącel lata i to takiego ze albo pada, albo zimno albo grzeje tak ze wytrzymać nie można. w holandii nie ma śniegu i mrozów na -30 stopni

Gość gość
Ciekawe czy bylabys taka szczrsliwa w tym uk gdyby twoj zarabial tyle co ty :/ masakra facet jak powiedzialas tyral na budowach wybudowal som o ktorym marzyliscie to chyba cos w tym jest ze byliscie nastawieni na powrot od poczatku a nagle ty nie pojedziesz bo perfum od chanel nie kupisz panie boze bron mnie przed takimi pijawkami :D sam mam w uk okolo 2500 f odkladam na dzialke nad polskim morzem obecnie jeszcze nie zonaty ale moja zna wartosc pieniadza wychowala sie w 4 osobowej rodzinie gdzie wszyscy byli na utrzymaniu ojca ktory zarabial 2 tys mam nadzieje ze nigdy jej tak palma nie odbije zebym zostal zmuszony to zostac na cale zycie bo ona stala sie materialistka lubie anglie swietny kraj ale do 40ki chce byc juz na swoim w pl

Gość gość
w holandii od kilku lat też pada śnieg, jesień zaczyna się na początku sierpnia, a w Pl lato to lato, a nie tak, jak tu, w dodatku wszędzie śmierdzi zielskiem i pełno beżowych na ulicach, a te łąki zielone stają się terenami podmokłymi jak tylko trochę popada

Gość gość
to co mam mu pomnik postawić za to że pracował przy budowach? Uczyć mu się nie chciało to nic nie pozostało mu poza pracą fizyczną. też pracowałam i przed dzieckiem nie za najniższą stawkę wiec ciekawe czy bysmy wybudowali go bez mojej wypłaty tak szybko.

Gość gość
a Ty czym się zajmowałaś? na jakim stanowisku pracowałaś?

Gość gość
Powinni strzelać na granicy do wszystkich kasztanów z emigracji. Spieprzac z Polski "polaczki". Dla Was tylko kasa ważna. Honoru zero.

Gość gość
też tylko fizyczna praca bo po maturze od razu poszłam na łatwiznę i wyjechałam z nim za granicę. mi też się uczyć nie chciało to też tylko fizyczna praca mi została więc co mam narzekać jak to tylko moja wina. pracowałam na magazynie gdzie była norma do wyrobienia, po pracy nogi w d**e wchodziły ale te 1700 zarabiałam i nie narzekałam jak on.

Gość gość
I co z tego ze sie nie uczyl skoro wybudowal dom !? :D za twoja wyplate malenka to bys nawet nie wybudowala latryny w puszczy bialowieskiej :D dokladnie pomnik i na raczkach za to ze wozi na swoim garbie takiego proznego lenia jak ty... uczyc mu sie nie chcialo... chyba nie wiesz ile osob po studiach pracuje tu zaminimum i to angoli nawet ... zarabiaj tyle co twoj glupi biedny maz to bedziesz miala tyle samo do powiedzenia co on ale wszyscy dobrze wiemy ze to sie nie stanie bo najlepiej to ci wychodzi ale wydawanie na bzdety :D

Gość gość
jak to jest jest, ze wiekszosc za nic na swiecie nie wrocilaby do polski, a przesiadujecie na polskich forach?:D Skoro macie nowa ojczyzne, to dlaczego nie integrujecie sie z tubylcami? Bo wami gardza? Jestescie strasznymi hipokrytkami.

Gość gość
Żeby zarabiać więcej niż on musiała bym chyba na czerwoną przenieśc stanowisko pracy :-D ale to nie moja działka

Gość gość
Ty 1700 :D haha a kilka postow wstecz jeszcze 1200 :D ... zaraz sie okaze ze u turka w polskim sklepie za 6 na czarno :D maz powinien sprzedac dom wziac swoja lwia czesc walczyc o dzieci w sadzie znalezc jakas normalna nie egoistyczna kobiete i ukladac sovie zycie zdala od takiej pijawci bo to co piszesz dobrze wam nie wrozy a raczej mu

Gość gość
a co ty czytać nie umiesz? pisałam ze 1700 na magazynie przy masakrycznym zapierdzieluna nockach jeszcze a teraz jak mam dziecko spokojnie sobie ubrania pakuje za najniższą krajową. proponuje co uk-robolku do podstawówki wrócić na lekcje czytania ze zrozumieniem. Guiness już ci mózg zalał w tym uk ?

Gość gość
Jasne jasne pakuj tobolki i nie marudz i oszczedzaj sobie te " szanelki " bo juz niedlugo bedziesz sie spryskiwac renomowanymi perfumami marki avon :D ale cos za cos moze juz nie bedziesz tak piknie pachniec za to bedziesz miala piekny duzy dom do sprzatania :D have a good life in sweet poland ! :*