Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto umie hiszpański

Polecane posty

Gość gość

Niech ktoś mi pomoże w nauce hiszpańskiego.. u mnie w szkole jest tylko niemiecki , a ja ide za rok na studia na hiszpański :) można zaczać od zera , ale wiadomo ze cos chciałabym umieć Narazie umiem liczyć do 10 , dni tygodnia , i znam jedną piosenkę na pamiec ;) to wszytsko Za tydzien konczą sie wakacje wiec mam kika dni żeby się coś pouczyć , oswoić z jezykiem bo potem to nie bedzie juz czasu na dodatkowy jezyk

Gość gość
nikt nie zna hiszpańskiego ? :( doradzcie mi coś.. nie wiem , jakieś kanały na youtube , jakies filmy z napisami hiszpanskiego , cos co mi pomoze szybko załapać jezyk

Gość gość
Jeśli idziesz na studia filologiczne, to przede wszystkim poczytaj gramatykę języka polskiego. "Na razie" pisze się osobno.

Gość gość
Super, dzięki za radę , ale akurat o język polski się nie martwię bo świetnie sobie radzę , zarówno z literaturą jak i gramatyka , a że nie jestem maszyną i robię błędy nawet głupie , to chyba oczywiste. Skoro już błędy wytknięte i poprawione ( chyba że się czegoś jeszcze dopatrzysz) to teraz przejdzmy do sedna sprawy - czy ktoś umie język hiszpański , albo chociaż jest w stanie polecić mi jakiś ciekawy film z napisami angielskimi bądz polskimi ?

Gość gość
Nie mówi się "umie język" tylko "zna język". Nie radzisz sobie tak świetnie, jak myślisz, musisz mieć mocne podstawy zanim pójdziesz na iberystykę. Inaczej zmarnujesz miejsce....

Gość gość
pewnie idzie do jakiejs wyzszej szkolki jezykow obcych, a tam chyba zaczyna sie od zera i studia polegaja wlasnie na nauce jezyka:D

Gość gość
Uspokójcie się :P Ja tutaj pytam o hiszpański,nie proszę o lekcję języka polskiego. Z próbnej matury miałam 98 % , rozszerzenie zdałam na 89 %. Wybieram się na język hiszpański z angielskim bądz hiszpański z rosyjskim. Składam papiery do dwóch uczelni za granicę , na UJ i na uczelnię w moim mieście. Widzę że nie mam co liczyć na pomoc z waszej strony,no trudno. Zdam się na swoje pomysły,może pomogą mi się oswoić z hiszpańskim.

Gość gość
ja znam hiszpański:) uczyłam się sama, później poszłam na filologie hiszpańską, ale niewiele z tego wyniosłam. Jednak samodzielna nauka wyszła mi na lepsze:) Plusem na studiach oczywiście jest osłuchanie się z językiem, ponieważ masz do czynienia z wykładowcami z Hiszpanii, Ameryki Płd:)

Gość gość
moim zdaniem najlepsza jest samodzielna nauka. Ja mialam z 8 lat temu faze na hiszpanski, pamietam jak zapisywalam w notesiku odmiany czasownikow, najpierw czas terazniejszy, 3 rodzaje koncowek, potem inne czasy, czytalam o trybie laczonym, co dla nas polakow jest nowoscia, ogolnie ja uwielbiam czytac o gramatyce obcego jezyka, wiec to byla dla mnie przyjemnosc. Potem wyjechalam i porzucilam hiszpanski, ale do dzisiaj odmienie ci wiekszosc czasownikow w kazdym czasie i trybie. Oczywiscie, ze sama nauka gramatyki nie wystarczy do tego, aby swobodnie sie wypowiadac i rozumiec rodowitych hiszpanow, ale mozna mieszac rozne metody nauki, sluchac hiszpanskiego radia itp.

Gość gość
aha, i to bzdury, ze hiszpanski jest prosty. Jak ktos tak mowi, to zna jedynie podstawy i mysli, ze jak nauczy sie paru zdan, to juz habla espanol. Wymowa jest jedynia bardzo regularna i jak czlowiek nauczy sie zasad akcentowania, to wszystko wymowi

Gość gość
Jest prosty. W porównaniu do innych. A informacje łatwo dostępne. Ja z węgierskim nie miałam tak łatwo.

Gość gość
Jest tak samo prosty jak francuski. Porownujac do wegierskiego kazdy jezyk jest prosty, nawet polski.