Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy polska bedzie bogata???

Polecane posty

Gość gość
Ja już opracowywuję plan ataku bombowego na sejm, a za kilka dni przystąpie do działania

Gość gość
na szczęscie był krótko przy władzy ale w rydzyka i jego dzieła zdążył wpakowac wiele milionów złotych. w inne kościelne dzieła też.

Gość gość
ucichł smolensk? a dwa dni temu macierewicz mówił o "zamachu"... w naszym dzienniku pochwalny artykuł o błasiku w którym nie wspomniano o burdelu którego narobił w wojsku

Gość gość
Powstanie Warszawskie nie było by klęską gdyby nie cynizm Stalina który przyglądał sie z drugiego brzegu rzeki jak slabi już niemcy zabijają Polaków .Czcimy nie klęskę a bohaterstwo młodych ludzi pragnacych wolnego kraju i ginacych za nas.Z tym Kościolem ktory wyciaga jakieś pieniądze z budzetu to jakaś paranoja lewicowa.Owszem są jakieś pieniądze ale bez przesady.W każdym kraju jest Kościół i z państwem jest w jakiś sposób zwiazany.W Angli królowa jest głową kościoła w Szwecji kościół protestancki jest oficjalnie kościołem panstwowym.

Gość gość
:)to po komunie tak sie porobilo ze nikt samodzielnie myslec nie potrafi bo to korzenie w komunie sa u rodzicow i oni uczyli tego wiec nie wiem kiedy 555 www.youtube.com/watch?v=zgyg57mqRiM

Gość gość
Jaki burdel narobił Blasik w wojsku ?

Gość gość
Za 4-5 dni usłyszycie o mnie w faktach w masońskiej telewizji TVN że zgładziłem Tuska, Kaczora i wszystkich innych

Gość gość
cynizm Stalina można było przewidzieć patrząc na to co sie stało w Wilnie czy Lwowie. kk nie powinien pasożytowac na biednym państwie polskim w którym brakuje na leczenie. "jakieś" pieniądze? prawie pięć miliardów złotych rocznie to sa "jakieś"? tyle kosztuje państwo polskie kościół kat łącznie. poszukaj sobie w roczniku statystycznym

Gość gość
jaki burdel? np taki, że samolot wiozacy Prezydenta Polski prowadzili piloci i nawigatorzy bez odpowiednich uprawnień co w konsekwencji doprowadziło do katastrofy.

Gość gość
chyba nie dal rydzykowi wiecej jak donald italiancom za pendolino kture stoi i rdzewieje a polskie pociagi nie gorsze po swiecie jezdza z powodzeniem a i jeszcze czolgozlomy od angeli zakupione nie po cenie zlomu tylko za gruba kase a teraz go chca do patlamentu bo kolega dobry z niego kase z polski wyprowadzil

Gość gość
piloci tutki nie mieli szkolen na symulatorach. to też wina błasika. błasik również nie powiedział słowa w obronie atakowanego pilota za przeciwstawienie się Prezydentowi podczas lotu do Gruzji.

Gość gość
donald niczego nie dawał włochom. to pkp kupiły pendolino które od grudnia wchodzi w rejsowe jazdy. polskie pociągi nawet nie stanęły do przetargu i wygrało pendolino.

>>>Oto skutki nauki historii w gimnazjach<<< Wybacz, ale do gimnazjum nie chodziłem i wiek mam już dojrzały :). x >>>i roznych Lisów Tefalenow peowcow i gezetowyborcowcow<<< Dlaczego zakładasz, że W ODRÓŻNIENIU OD CIEBIE, inny człowiek nie może MYŚLEĆ SAM, a jedynie powtarzać informacje z mediów i przemyślenia pseudointelektualistów - populistów :D ? x >>>Wyrobic w Polakach przekonanie o brzydocie o historii w ktorej byly tylko kleski<<< Widzę, ze trafiłem na opisywanego przeze mnie głąba, który nie potrafi zrozumieć przeczytanego tekstu, a od razu reaguje agresją, na wyrwane z kontekstu (czytelne dla głąba) słowa :(. Ja jestem dumny z historii Polski, ale klęskami chwalić się nie lubię :(. x >>>demonizowac Kościół który byl ostoją w czasie rozbiorow okupacj i komunizmu.<<< A w którym słowie, ja w ogóle nawiązałem do kościoła? To jest kolejny przykład zachowania głąba: dorabia słowa i zdania, których nikt nie powiedział. Od tego już tylko krok do marszu z pochodniami i bicia myślących inaczej :(. x >>>Obrzydzic polskosc i Polskę<<< A gdzie ja obrzydzam Polskę? Obrzydliwe jest to, że Polacy dawali się innym wykorzystywać (np. Napoleonowi) i nadal są ze swej głupoty dumni :(. x >>>To co nie zrobila Komunistyczna Partia Polski robią jej wnuki<<< Zdradź mi: co takiego zrobiła ta Komunistyczna Partia Polski, bo ja takiego tworu, w naszej ostatniej historii nie pamiętam :D. Jedyna znana mi Komunistyczna Partia Polski została w 1938-mym roku rozwiązana przez Komintern. Czyli znowu nie masz pojęcia o czym piszesz, ale na swój sposób GŁOŚNO KRZYCZYSZ :(. x >>>Smutne ze jest tylu malo inteligentnych mlodych ludzi którzy na to się łapią<<< Na co złapałeś się Ty, domyślamy się wszyscy :D :D :D.

Gość gość
historia najlepsza nauczycielka zycia oczywiscia ta prawdziwa bo gdy szlachta trwała przy bogu to polska była bogata no niestety za sasa szlachta boga pozuciła i sad to slynne powiedzenie jedz pij i popuszczaj pasa przypominam ze kosciuszko poniatowski tez był masonem i to masoneria stała za rozbiorami poniatowski oszukał szlachte przerobił sie na katolika a był protestantem

Gość gość
budowa Opatrzności Bożej to nie wymysł rydzyka tylko to wymysł szlachty Historia budowy Świątyni Najwyższej Opatrzności liczy ponad 200 lat i wiąże się z Konstytucją 3 maja z 1791, kiedy to uchwałą posłów Sejmu Czteroletniego podjęta została decyzja o wybudowaniu świątyni jako wotum wdzięczności za Konstytucję. Kamień węgielny wmurowano na terenie dzisiejszego Ogrodu Botanicznego UW w pobliżu Łazienek. III rozbiór Polski przerwał podjęte prace. Działania na rzecz budowy świątyni wznowiono po odzyskaniu niepodległości w 1918 roku. Obiekt miał być zbudowany na Polu Mokotowskim według projektu arch. Bohdana Pniewskiego. Wybuch II wojny światowej uniemożliwił jej realizację przez następnych kilkadziesiąt lat. Z kolejną inicjatywą budowy świątyni wystąpił w 1989 roku prymas Józef Glemp. Trwa budowa Świątyni Opatrzności Bożej na Polach (Błoniach) Wilanowskich.

Gość gość
a można ją było budowac później, jak Polska będzie bogatszym krajem i w większości za pieniadze kościoła kat.

Gość gość
ciekawe. Glemp wystąpił z inicjatywą budowy kościoła za pieniądze panstwowe?

Gość gość
przypominam ze kosciuszko poniatowski tez był masonem i to masoneria stała za rozbiorami poniatowski oszukał szlachte przerobił sie na katolika a był protestantem > a teraz to wszystko masony i żydy. należy również przypomnieć o cyklistach.:D

>>>Powstanie Warszawskie nie było by klęską gdyby nie cynizm Stalina który przyglądał sie z drugiego brzegu rzeki jak slabi już niemcy zabijają Polaków<<< Ciebie zupełnie pop.erdoliło :(. Londyńska hołota kazała w Warszawie wywołać krwawe rozruchy, by wkraczający Rosjanie zostali przyjęci w stolicy Polski przez Polaków. To nie było nawet powstanie, bo każde powstanie ma jakieś założenia taktyczne i cel. Pokaż mi jeden most na Wiśle lub przeprawę, którą próbowali przynajmniej zdobyć powstańcy. G.wno! Londyńscy bandyci wysłali na ulice tysiące młodych chłopców, każąc im ginąć w imię swoich ciepłych posadek (których się po wojnie spodziewali). Skazali na śmierć ćwierć miliona bezbronnych ludzi. Po co? Pokaż mi jeden taktyczny cel tego powstania. Nie pokażesz, bo takiego nie było. Ćwierć miliona ludzi zginęło po to, by bandyci z Londynu mogli przyjąć w warszawie Rosjan, jako legalna władza. Tyle, ze wcześniej Churchill sprzedał ich Rosjanom za obietnicę wolnych wyborów w Austrii. Twoi idole winni są śmierci ćwierci miliona ludzi. Jak się z tym czujesz? Nawet Twój wspaniały Anders uważał, że za wywołanie powstania Warszawskiego, jego dowódcy powinni zostać rozstrzelani. x >>>Czcimy nie klęskę a bohaterstwo młodych ludzi pragnacych wolnego kraju i ginacych za nas.<<< Ja zawsze szanowałem bohaterstwo zwykłych powstańców, ale nie każ mi czcić ludzi, którzy skazali ćwierć miliona Warszawiaków na przerażającą śmierć, a dwa razy tyle na poniżenie i utratę wszystkiego, co posiadali. x >>>Z tym Kościolem ktory wyciaga jakieś pieniądze z budzetu to jakaś paranoja lewicowa.Owszem są jakieś pieniądze ale bez przesady.W każdym kraju jest Kościół i z państwem jest w jakiś sposób zwiazany.<<< Tak i zawsze ten związek jest JASNY, PRZEJRZYSTY i CZYTELNY. W Niemczech wierni płacą na utrzymanie swojego kościoła podatek. W Polsce Kościół kat. utrzymują WSZYSCY OBYWATELE.

Gość Cypryjskamenda
No mamy gaz-mamy No mamy ropę-mamy No mamy bogactwa naturalne-mamy Ale sprawdź do kogo to należy i w jakim kraju to podatki odprowadza?

>>>jaki burdel? np taki, że samolot wiozacy Prezydenta Polski prowadzili piloci i nawigatorzy bez odpowiednich uprawnień co w konsekwencji doprowadziło do katastrofy.<<< To nie jest wina Błasika :(. Po prostu żaden doświadczony pilot NIE CHCIAŁ LATAĆ Z PREZYDENTEM. Ta informacja pochodzi bezpośrednio z obsługującej samoloty rządowe jednostki.

Gość gość
od sprzedaży gazu podatki odprowadzane są w Polsce. od ropy też w Polsce. w większości wydobycie prowadzone jest przez polskie firmy. innych bogactw naturalnych również.

Gość gość
błasika bo to on był dowódcą tego lotnictwa. i on za wszystko co się działo w tym wojsku jest a raczej był, odpowiedzialny

Gość gość
te powstania miały trwać tylko parę godzin jak w innych wyzwalanych miastach popytajcie sie tych którzy walczyli w powstaniu dzieki temu stalin przegrał wojne i nie ruszyl dalej bo amerykanie miali juz bron atomowa ktura by spadla na rosje zamiast na japonie Stalin wiedział dzięki szpiegom o bombie atomowej

Gość gość
Powstanie Warszawskie miało trwac trzy dni. Naucz się facet historii a potem zabierz się do publikacji swoich mądrości. Reszta tego co napisałeś to jakiś bełkocik.

Gość gość
a PKP to kto kieruje jak nie rzad a ten pan od zegarka to czasem nie byl wplontany w pendolino bo jakos dziwnym przypadkiem jego sekretarka czy ktos taki jest teraz menadzerem w PKP CARGO przypadek

Gość gość
pkp kieruje prezes tej instytucji. reszta to przypadek jak słusznie zauważyłaś.

Gość gość
stalin był wyznawca darwinizmu czyli uznawał prawo silniejszego i dlatego tyle mordował hulaj dusza pieklą nie ma a co do masoneri to mam książki z 1934 i liste byłych masonów i tak czartoryscy twórca legionów dambrowski potoccy puławski radziwiłów a masoni to rekrutowali wojskowych i szlachtę masoneria zwalczała kosciuł

Gość gość
Prezes zarządu: Jakub Karnowski to szef PKP Spółka Akcyjna

Gość gość
blasika powiesic bo on byl odpowiedzialny za balagan a donaldowi medal za afery tasmowe w restauracjach