Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

teściowa!

Polecane posty

Gość gość

Napewno nie będę orginalna w tym co napiszę, ale proszę o poważna radę. Mieszkamy tzn. ja, mąż i dziecko z teściami. I to już 12 lat. W sumie zawsze jakoś się dogadywaliśmy, teściowa owszem rządziła a mnie to denerwowało, ale starałam się schodzić jej z drogi nie dopuszczać do konfliktów. Przeszłam chorobę nowotworową, ona zawsze mnie wspierała. Ale wczoraj nerwy mi puściły. Syn zaczął ze mną dyskutować a ona wtrąciła od razu, że on mnie nie słucha, że źle go wychowuje, że on mi mówi co chce....nie wytrzymałam i wydarłam się z całych sił, że co mam zrobić w takim razie bić go o każdą d**erelę, czy co! No naprawde wrzeszczałam. I teraz teściowa się do mnie nie odzywa i atmosfera w domu jest gorzej jak zła. Chciałam juz ją przeprosić, ale mój mąż twierdzi, że nie miałabym racji i wtedy to juz w ogóle by mi rządziła a tak niech czuje respekt. Źle mi z tym i nie wiem co robić.

Gość gość
Dodam, że nie pierwszy raz tak mówiła. Często zwłaszcza przy obcych podkreśla, że syn robi ze mna co chce i nie trzymam żadnej dyscypliny.

Gość gość
A właśnie że wypada przeprosić, za sam ton wypowiedzi. Jednak mieszkasz u nich i krzyczeć na gospodynię, starszą kobietę, matkę męża...nie wypada ;-( oczywiście wytłumacz, że zdenerwowałaś się i że jednak prosisz o ewentualne rady na osobności, nie przy synu, niemniej za swój ton i podniesiony głos przeproś. Atmosfera się oczyści a teściowa na pewno będzie już uważała, pamiętając Twoją reakcję.

Gość gość
bo rzeczywiście jakaś rozlazła jesteś. Chciałaś przeprosić to trzeba było, a nie słuchać głupszych od siebie. Masz swoje zdanie, czy tylko krzyczeć potrafisz na kobietę w jej domu? Przeproś i porozmawiaj jak dorosłą z teściową, bo ona sporo racji ma. I pisze się OR-Y-GINALNA

Gość gość
Może i jestem rozlazła, ale to jest także mój dom, nie tylko teściowej. Owszem ja się tam przeprowadziłam, ale ja przez te lata pracowałam, remontowałam i rozbudowywałam ten dom. Jest on równiez prawnie przepisany na mnie i męża.