Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agata_M_90

Wiek na pierwsze dziecko

Polecane posty

Gość gość
Ja 28 Mama 21 Teściowa 19 Babcia I 22 Babcia II 21

mnie wisi opinia innych, planowałam i nie uważam aby to było za wcześnie. Jak widzę matki po 30 i jak trzęsą się nad dziećmi to mam ochotę im szklaną kulę dać-pewnie nie wszystkie takie są, ale te co znam to właśnie tak mają.

Gość gość
BądźSobą a Tobie o co chodzi ?

Gość gość
Ja pierwsze dziecko 26 moja mama pierwsze i jedyne 20 babcia nie wiem dokładnie ale coś też ok 20 -tki .

ja - 22 ( termin za 3 tyg zaszłam gdy miałam 21 lat) mama - 20 ( urodziła mnie , ale pierwsza ciąże w wieku 18 lat niestety straciła )

Gość Mężatka1980rok
ja- 29 mama -25 babcia- 22 babcia - 26 teściowa- 19 babcia męża -35

Gość gość
17 pierwsze. Teraz mam 23 i planuje drugie. Mama 34 lata.

Gość gość
Ja mialam 24 Mama moja 18 Tesciowa 20 Moj***abcie 18 i 17 lat takze bardzo mlodo.

Gość gość
Badz soba ma racje mlode kobiety latwiej znosza ciaze latwiej im urodzic a jak zapewne wiecie po 30stce wzrasta odsetek ryzyka urodzenia dziecka z wada genetyczna. No i ja tez znam pare panikar po 30stce ktore leca w poplochu na izbe przyjec jak dziecko 2 razy w ciagu 5 minut kichnie.

Gość gość
a ja pracuje w szpitalu od 17 lat i jakoś nie przyuważyłam że mamy po 30 tce są jakieś specjalnie przeczulone i panikary.

Gość gość
Nie ma co sie klocic. Ja jak mialam 17 lat i urodzilam tez kazde przeziębienie itp sie martwilam. Myślę ze kazda mama martwi sie o własne dziecko i niektóre dość tak ze ida do lekarza / szpitala. Dla nas sytuacja z przesadą a dla takiej mamy niepokój. Ja uważam ze to indywidualna sprawa kto kiedy ma dzieci. Ja z pierwszą ciąża wpadlam a teraz pomimo iz mam 23 drugie.

Gość gość
23 i sie staram o drugie a opinie mam gdzieś. Tak samo i 35 letnia kobieta powinna miec gdzies ;-)

Gość gość
Do BądźSobą, tobie się naprawdę wydaje, że kogokolwiek obchodzi Twoja opinia ? Ale serio ? :D

Gość gość
ja jak urodze będę mieć 22, moja mama tez miała 22 ;) babcia to nie wiem nie interesowałam się tym ;p

Gość gość
Ja - urodziłam miesiąc przed 22 urodzinami Mama - 19,5 Babcia od str. Mamy - 27 (Dziadek miał 41 lat, ale miał dwoje dzieci z pierwszego małżeństwa, pierwsza córka urodziła Mu się gdy miał 23 lata) Babcia od str. Taty - 20 Teściowa - 21

Gość gość
są 4 zdjęcia ,więc nie wiem na które oddać głos ,ale szczerze powiedziawszy żadne nie zasługuje bo wszystkie nie ładne .

Gość gość
Ja 22 Mama 21 Babcia 23