Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W co ubieracie się w ciąży? i co warto kupić?

Polecane posty

Gość gość

mój brzuszek powoli staje się widoczny, 4 m i nie wiem w co się zaopatrzyć, spodnie sprzed ciąży są jeszcze dobre bo biodrówki, ale spódnice wąskie, oraz sukienki, doradźcie co kupić żeby długo w tym pochodzić

Gość loopik
zerknij tu... www.sklep.brzuchatki.pl Stosunkowe tanie i bardzo uniwersalne ubrania

Gość gość
Ja mialam ciążowe jeansy, wygodniej mi bylo w takich z pasem niż w biodrowkach. Na zimę wygodne byla ocieplane leginsy. Wygodne , bylo mi w nich cieplo . Bluzek praktycznie nie kupowalam bo mialam duzo tunik i luznych koszulek. Kupilam sobie doslownie trzy eleganckie na jakieś okazje.

Gość kucykpony
Na pewno przydadzą się spodnie ciążowe, ewentualnie spódnice. Resztę ubrań typu. bluzki, bluzy, sweterki, tuniki, sukienki mozna zwylke używać takich zwyczajnych "nieciążowych". No chyba ze masz bardzo obcisłą garderobę. Ja 1. dziecko rodziłam na poczatku września. Typowo ciążowe kupiłam tylko spodnie, spodenki, leginsy i spódniczki. Teraz 2. dziecko rodzę na koniec stycznia. Czeka mnie więc jeszcze zakup kurtki jesiennej/zimowej. To mnie troche przeraża.

Gość gość
Jesli chodzi o kurtkę to u mnie sprawdzil sie rozszerzany plaszcz, kształt litery A. Nie ciazowy tylko zwykly ale w wiekszym rozmiarze. Pasek wizalam nad brzuchem.

Gość gość
Ja na pewno polecam dzinsy ciążowe z panelem i spódniczkę dżinsową z panelem. Ponosisz całą ciążę. I oczywiście legginsy. Bluzki kupisz, jak zobaczysz, że już nie pasują, najpierw próbuj ze swoimi. Ja lubie jeszcze chodzić w sukienkach, zwłaszcza, że jeszcze jest lato (?) :-). Nie miałam zadnej ciążowej, wchodzę w swoje takie z dzianiny. Zasuwane na zamek do pewnego czasu były dobre

Gość gość
Ja polecam spodnie ciążowe, bardzo wygodnie się w nich chodzi. Nie w każdych przechodzisz cała ciążę, bo one mają różne te pasy na brzuch, miałam np., 38 z h&m i pod koniec brzuch mi się nie mieścił, choć na biodra były dobre. Wiadomo, że ciążowych nie kupuje się dużo, ja miałam: - 1 jeansy, - 1 czarne "do pracy", -1 czerwone dla odmiany, - na lato miałam z lżejszego materiału i jasne i właśnie te miały dużo miejsca na brzuszek, -miałam tez 1 dresowe ciążowe, np. do szkoły rodzenia. Ciążowych bluzek raczej nie kupowałam, dość długo nosiłam swoje T-shirty a później wolałam normalne z sieciówek tylko większy rozmiar i luźniejszy krój.

Gość gość
Bez spodni ciążowych sobie nie wyobrażam, a inne rzeczy/ Przecież i tak chyba zawsze co sezon cośtam się kupuje, to w ciąży też. Ja "górę" kupowałam w większym rozmiarze, myślałam, ze wykorzystam później, ale niestety, nie pasowały mi ani te ciążowe, ani wiele ciuchów sprzed ciąży, bo.. bardzo zjechałam na wadze, zrobiła mi się niedowaga jak za licealnych czasów (10 lat temu). Rok po porodzie, w ogóle nie noszę spodni sprzed ciąży (38/40), bo noszę 36. "Noszę" jak dostanę coś co pasuje, bo to co dobre na długość odstaje w pasie :(

Gość gość
Z firm moge polecić rzeczy ciazowe z h&m. Jakość super i bardzo wygodne. Zakup tanich na allegro to loteria, jedne sprawdzaly sie super a inne np spodnie po praniu byly do wyrzucenia.

Gość gość
H&m takie najnormalniejsze z cieciówek, cena jak za inne ciuchy, rozmiarówka też, jak przed ciązą mialm 38 to i w ciaży nosiłam 38 tylko z tym pasem, aw c&a np., 38 to wieeeeeelki rozmiar

Gość gość
jak będziesz kupowała jakeś bluzki ja polecam kupowanie bluzek dla ciężarnych i do karmienia (jeżeli zamierzasz kp) jest mnóstwo all egro, a to świetna sprawa bo posłużą dłużej niż na kilka m-cy

Gość gość24
a jak z ceną takiej odzieży droga jest? jaka marka jest w miarę przystępna finansowo

Gość gość
Ja nie polecam bluzek ciążowo-do karmienia. Nie wiesz, jak zmieni ci się sylwetka, do karmienia kupisz sobie na figurę po porodzie, ja miałam taką jedną co miała być na ciąże i do karmienia i po porodzie szybko straciłam nadmiar kilo i po co mi taki worek, ani razu nie założyłam. Do karmienia kupowałam normalne bluzki, tylko z guziczkami z przodu, ewentualnie takie a'la podkoszulki, że bo prostu wyciągałam z nich pierś :P

Troszeczkę za późno się obudziałś z bo jeszcze 2 tyg temu na stronie internetowej sklepu C&A były mega wyprzedaże w tym rzeczy dla kobiet w ciąży.

Gość gość
w C&A tej jest niezly dzial ciazowy :)

Gość gość
wszystko zależy od tego jaki będziesz miała brzuch, ja przytyłam 18,5 kg, z czego większość poszło w brzuch i w zwykłe nawet przedtem luźniejsze bluzki w III trymestrze się nie mieściłam.

Gość gość
ja jakoś nie kupowałam specjalnie jeansów ciążowych wystarczyły leginsy a w zimie takie ocieplane i wystarczyło bo i elegancko się wyglądało i nic nie uwierało do tego miałam dużo rzeczy luźnych może przez całą ciąże kupiłam 3 tuniko- swetry i tyle no i kurtke-płaszczyk ale taka rozkloszowana nie typowo ciążową :)

Gość gość
W c&a wiele rzeczy jest dla mnie za dużych, mimo że przed ciążą miałam rozm. 38 a w ciąży przytyłam te 18,5 kg. Miałam brzuch, ale uda miałam niezmienione np. Ale zajrzeć możesz, czasami coś się trafi.

Gość gość
To chyba zależy od tego jak często się kupuje ubrania, ja kupuję jakiś ciuch co jakiś czas, teraz nie ma ciuchów na lata, to i w ciąży kupowałam jak coś się spodobało, tylko wiadomo inne rozmiary i kroje

Gość gość
Ceny są NORMALNE. Jak w sieciówkach, to ceny sieciówkowe, jak za normalne ciuchy, promocje tez się trafiają.

Gość gość24
powiem wam że nawet nie wiedziałam że w H&M czy C&D są ciążowe ubrania, nigdy jakość nie zwracałam uwagi na ciążowe ubrania, a teraz czas zacząć:), a jakie macie doświadczenia np. z kupowaniem na allegro ciuszków ciążowych warto czy można nie trafić w rozmiar i lepiej w sklepie?

Gość gość
Ja właśnie w H&M ubrania ciążowe kupowałam i chyba w Reserved ale mogę się mylić, bo już nie pamiętam

Gość gość
Ja kupilam kilka rzeczy na allegro. Z rozmiarem nie bylo problemu za to z jakością był. Część rzeczy bylo ok a część nadawala się do wyrzucenia po pierwszym praniu. Przekonałam sie że lepiej kupic coś trochę drozszego ale w sklepie.

Gość Sylwia Wilk
Ja będąc w ciąży natrafiłam na bardzo fajną polską markę:D Mają trochę propozycji dla przyszłych mam! http://ohyej.com/index.php

Gość laleczk122
Sukienki są idealne na ciąże. Akurat w czasie ciąży miałam wesele więc postanowiłam kupić sukienkę z 9fashion, bo nadają się i na większe okazje jak i na codzień

Gość gość
Na codzień rzadko chodzę w spodniach raczej ubieram sukienki. W ciąży chodziłam tylko w sukienkach, szukałam takich bez gumek na brzuchu. Od 7-8 miesiąca kupowałam rozmiar większe niż normalnie kupuję w zwykłych sieciowkach lub w sklepach internetowych z modą włoską. Na stronie tych butików można dostać fajne sukienki w niskich cenach więc polecam, są w rozmiarze uniwersalnym, elastyczne, często z falbanką na biodrach więc nie uciskają brzucha. Jeśli chodzi o odzież ciążowa ceny czasem są z kosmosu i ciuchy wyglądają jak z przed 20 lat.