Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja kumpela ma tylko licencjat i świetnie zarabia

Polecane posty

Gość gość

a ja pani mgr nie mogę znaleźć pracy. I gdzie tu sprawiedliwość w tym kraju>?

Gość gość
znam faceta kt nie ma lic nawet nie skonczyl go,a jest szefem oddzialu banku...

Gość gość
kumpela ma za to magisterskie a nawet docenckie cycki i psiochę

Gość gość
I to być fair? Człowiek stara się przez 5 lat, a potem wychodzi, że to wszystko było na marne. Gorzej wykształceni, mniej zdolni ludzie zajmują stanowiska dla mgr!

Gość gość
Ja tez mam na razie tylko licencjat i dobrze zarabiam. Dlatego, bo w czasie gdy inni imprezowali, ja od pierwszego roku studiów szukałam pracy w zawodzie. Najpierw zaoferowałam się do pracy w zawodzie jako wolontariusz w organizacji non profit, po pół roku dostałam umowę. Studia skończyłam z dwuletnim doświadczeniem. Teraz jestem po pierwszym roku magisterki, mam stanowisko kierownicze i całkiem przyjemną wypłatę.

Gość gość
No widziśz ma TYLKO licencjata i ma super prac.e Pewnie jest też super babką - a ty nie.

Gość gość
A według ciebie to sprawiedliwe? Też się uczyłam po nocach, unikałam imprez, a teraz co z tego mam? G****o! Wszystko dlatego, że osoby mniej wykształcone ode mnie też aspirują na te same stanowiska.

Gość gość
a mój kumpel po zawodówce zarabia 4 tys miesięczne

Gość gość
Myślę, że sprawiedliwe. Po prostu widziałam, że oprócz papierka, będę potrzebowała tez doświadczenie zawodowe, dlatego świadczyłam prace za darmo, byleby je mieć. Mnie na magisterce teraz niczego, zupełnie niczego nowego nie uczą, po pracy w praktyce, to co teraz mam na studiach to wiedza bezużyteczna, albo tak oczywista da praktyka, ze bardziej się nie da. Miałam na siebie pomysł i go uparcie za wszelką cenę realizowałam. Dodam, że od lat godzę studiowanie w trybie dziennym z pracą. i dalej meczę tą bzdurna magisterkę, dla głupiego papierka, żeby potem nie usłyszeć od takich jak Ty, że bez papierka, nie powinnam aspirować na pewne stanowiska. Dodam, że mam kupla, który ma ukończoną niepełną podstawówkę, a zarabia 5 000-6 000. Nie uważam, ze to niesprawiedliwe, po prostu chłopak ma fach w ręku.

Gość gość
Kiedy wreszcie zrozumiecie, że wykształcenie to nie wszystko? Nie każdy okaże się świetnym pracownikiem w danym zawodzie, mimo że studia poszły mu gładko. Studia nie są gwarancją ani dobrej pracy, ani wysokiej płacy. Trzeba mieć zasób różnych umiejętności i wiedzy, by dobrze zarabiać.