Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kogo kochacie najbardziej na swiecie

Polecane posty

Gość gość
matka tej laski bardziej kocha swoją matke i babke, bo znała je dłużej, a noweDzieckoMoznaSobieZrobić - była popychadłem, takim dzieciorem, co wtargnął nagle w kręgi rodzinne matki/babki/prababki i zaburzył rodzinne więzi - także to genetyczne. Ponoć to można leczyć

Gość noweDzieckoMoznaSobieZrobić
zaskocze cię ale byłam bardzo kochanym i szczęśliwym dzieckiem:) Mama okazywała mi dużo miłości, tato tak samo, a teraz ja chcę mojemu dziecku tez dać szczęśliwe dzieciństwo. Przykro mi, że jesteś tępą osobą dla której można albo kochać nad życie albo traktować jak popychadło, takie niezrównoważenie świadczy raczej o tym, że twoje dziecko prawidłowo się nie rozwija. Po tobie.

Gość gość
lecz się gniocie! Bo ja bym w życiu nie napisała o swoim dziecku, że mogę sobie zrobić nowe! dziecko się kocha, tak kocha a nie chrzani farmazony, że moge sobie zawsze zrobić nowe! nawet do głowy by mi nie przyszło tak pomysleć, a co dopiero pisać! nie musisz sie bać o moje dziecko, bo ja w przeciwieństwie do ciebie nie sadze takich idiotyzmów :O

nigdzie nie napisałam tak o swoim dziecku:O Miejmy nadzieję, że twoje po tobie nie odziedziczy braku umiejętności czytania ze zrozumieniem. Pisałam o tym jak w dawnych czasach było, kobiety traciły dzieci i żyły dalej dla innych.

Gość gość
Ja wiem co miałaś na myśli, niemniej zniesmacza? mnie fakt stawiania rodziców nad swoje dziecko. Mnie właśnie rodzice nauczyli i wpoili, że dziecko to jest najważniejsza osoba na świecie, od początku do końca. Że zmieniają się priorytety i tak jak ja jestem dla nich jedynym oczkiem w głowie któremu uchylają od lat nieba, tak teraz dla mnie tym samym jest moje dziecko. Myślę, że nie jeden rodzic uznałby twoje słowa za swoją wychowawczą porażkę... I nie chcę się z tobą sprzeczać, po prostu mam inne zdanie i jestem wychowana w innej hierarchii wartości :)

Gość dalida efelia
Po co w ogóle wiążecie się z facetami skoro są dla was po dzieciach, rodzicach, rodzeństwie? Dom buduje się wspólnie z partnerem nie z rodzicami, czyli nie macie pretensji, że mężuś na pierwszym miejscu kocha mamusię, tatusia, rodzeństwo, a dopiero potem rodzinę którą tworzy z wami? fajnie :o Ja nie chciałabym patrzeć na to jak moja mama jest tą druga, bo przegrywa z babcią i sama też nie chciałabym być po teściowej :o

Gość gość
Najbardziej kocham męża i swoich rodziców. Później dziadkowie. Dzieci nie mam.

rozumiem, każdy ma prawo do swoich poglądów. Moje dziecko nigdy nie odczuje że jest jakies gorsze czy niekochane, po prostu to takie moje osobiste i subiektywne odczucia do których mam prawo. Co do mężów i partnerow to ja jestem sama:)

Gość gość
noweDzieckoMoznaSobieZrobić no nie dziwie się ze jestes sama .Kto by chciał taka zimna suke która życie własnego dziecka ma za nic . Cytuje" Ja kocham dziecko, ale bardziej od dziecka kocham rodziców i rodzeństwo. To nie znaczy ze dziekco znaiedbuje czy nie okazuje mi milosci, ale biorąc pod uwagę logikę to dziecko zawsze sobie mogę nowe zrobić, a rodziców czy rodzeństwa sobie ie zrobiejezyk.gif"

Gość gość
Mąż Córka Babcia Tato Mama

jetsem sama, bo chcę być sama:) Może ci sie w główce nie mieści,ale kobieta może żyć bez mężczyzny, mało tego może też właśnie chcieć takiego życia. To ja odeszłam od męża, potem od kolejnego partnera. Mężczyzna w stałym związku jest jak wrzód nie powiem gdzie:P Seks, jakieś wspólne wyjście ok, ale życie i mieszkanie razem? zdecydowanie nie:)

Gość gość
1 mąż, 2 syn, 3 rodzice, babcia 4 brat

Gość gość
noweDzieckoMoznaSobieZrobić no i dobrze ze jestes sama bo takie jak ty nie zasługują na prawdziwa miłość o której nie masz zielonego pojęcia .

Gość gość
Ja najbardziej kocham męża . Później nasze dzieci . Dalej reszta rodziny.

noweDzieckoMoznaSobieZrobić , ja mam podobnie jak Ty, choć nie mam żadnych doświadczeń;) ale ja bym chciała i życie singla, i prawdziwą romantyczną miłość;) albo przyjaźń;)

Gość gość
dalida efelia nikt ci nie odpowie bo tu się nie odpowiada na pytana tu kretynki się żrą i żadna się nie zastanawia nad swoimi poglądami ale ja ci odpowiem. Nie! nie chcę być dla męża po jego mamie i rodzeństwie i nie przemawiają do mnie argumenty typu "ŁO BOŻE RODZICE JENO JEDNI SO" dla siebie z mężem jesteśmy number one :P i czekamy na nasze dziecko też number one :P

nie jestem sama:) mam dziecko, z którym mieszkam, rodzinę, którą odwiedzam, a i nawet faceta, z którym się spotykam raz na jakiś czas- w zależności od potrzeb. Ja już przeżyłam wielka miłość, która skonczyła jak się jak większość. Rutyna i codzienność zabija wszystko. Jestem osobą niezależną, a więc nie widziałam potrzeby by tkwić z kimś w związku i czekać na poprawę. Naprawiać to mogę sprzęt elektroniczny a nie związek

Gość gość
Dla dziecka i męża oddałabym życie, kocham ich najmocniej na świecie są dla mnie wszystkim.. potem mama i tata, siostra dziadkowie.

Gość gość
dalida ma rację hej kaferianki czy zgadzacie się być tą drugą po teściowej? już to widzę :) każda tu jojczy na teściową no ale dla męża macie być na pierwszym miejscu ale już dla was mamunia na pierwszym heh :P logika kafe :o

Gość gość
To Wy pewnych rzeczy nie widzicie. Kocham męża ale bardziej syna, a mąż kocha mnie ale też synek jest dla niego najważniejszy. Co ma do tego teściowa? A jak mąż dla Was będzie ok a dla dziecka niedobry to z nim zostaniecie?Jest przecież dla Was dobry, a jak zatłucze dziecko to drugie sobie zrobicie?

Gość gość
"Dla mnie sprawa jest prosta ...zona najbardziej na świecie powinna kochac męża a mąż zonę . Dziecko to owoc ich milosci które oboje kochają miloscia rodzicielka . Dziecko dorasta i zakłada swoja rodzinę a małżonkowie spędzają resztę zyca razem opiekując sie sobą nawzajem . Te co na pierwszym miejscu stawiają dziecko to przyszłe nawiedzone teściowe które nie portrafia pogodzić się ze ich dziecko ma juz swoje osobne zycie " DOKŁADNIE Kocham swoje dziecko ogromnie i oddałabym za nie życie, ale męża ciut bardziej, w końcu nasze dziecko powstało z naszej miłości.

Gość gość
1. Syn i córka ( córkę urodze za 4 miesiące ) 2. Moi rodzice i rodzeństwo 3. Długa długa przerwa 100. Mąż ;/

Gość gość
Tylko córkę. Rodziców i męża nie kocham i pozostałej rodziny tez nie. Po prostu są , przyzwyczaiłam się do nich.

Gość gość
To jest naturalne , że matka najbardziej kocha swoje dzieci . Nie ma wiekszej więzi , miłości . Męża bardzo kocham ale życia bym za niego nie oddała . Za dzieci - bez wahania.

Gość gość
1 mąż 2 dziecko (kocham życie, ale z mężem to jest jednak inna miłość dlatego 2 miejsce) 3 babcia 4 mama 5 tata

Gość gość
Nie kumam jak obcego faceta można kochac bardziej od dziecka

Gość gość
1. Moje dziecko 2. Sama siebie 3. Meza 4. Babcie

Gość gościuwka000
1. Mąż 2. Mamusia 3. Siostra 4. Tata 5. Chrześnica 6. Moja kotka

Gość gośćpomoranac
Może to śmieszne, ale nawet na naukach przed małżeńskich mówią że małżonka/małżonkę kochać należy więcej niż dziecko. Dziecko kiedyś odleci z domu, a Wy zostaniecie sami. I wtedy wychodzi czy ta miłość była najważniejsza. Nie ma już wspólnego celu jakim były dzieci, bo z dziećmi jest różnie. Rozumiem poniekąd kobietę która napisała "że nowe dziecko można zrobić" co nie znaczy że ten zwrot nieco mnie zdziwił.