Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy sądzicie, że mogę jeszcze zapanować nad swoją dziesięciolatką?

Polecane posty

Gość gość

Sytuacja jest dość skomplikowana, bo nie jestem z jej ojcem, jestem na przegranej pozycji; przegrywam, bo u jej taty jest zabawa, nie ma obowiązków, są same przyjemności, spotykają się raz na 2 tyg na weekend, więc maksymalnie wykorzytują ten czas na dobrą zabawę. U mnie jest codzienność: szkoła, lekcje, obowiązki w domu. Córka ma trudny charakter, z roku na rok jest coraz trudniej, stawia się, pyskuje, jest nieposłuszna, ostatnio mi powiedziała, że wolałaby mieszkać z ojcem. Myślicie, że jest o co walczyć czy to, jak się to wszystko potoczy jest już z góry ustalone?

Gość gość
może ojciec po prostu jest lepszym rodzicem i powinnaś pozwolić jej u niego mieszkać

Gość gość
Spakuj ja i niech idzie do ojca

Gość gość
Lepszym rodzicem? On nie ma pojęcia o wychowywaniu dzieci, o jej rzeczywistości, zajmuje się nią w weekend między spotkaniami z kumplami a siłownią. Wsadza ją na 3 seanse pod rząd do kina albo na 3h do bajkolandu i tak wygląda jego zajmowanie się dzieckiem. Aczkolwiek o pozwoleniu jej na wyprowadzkę do ojca myślałam. Szybko przekonałaby się, że jedzenie na obiad pizzy albo zapiekanek z Żabki i jedzenie żelków na śniadanie nie jest drogą do szczęścia.

Gość gość
to pozwól jej - ale nie nie zdziw się jak wyjdzie na to, że ona po prostu lepiej się z nim dogaduje.

Gość gość
A to też całkiem prawdopodobne, bo mają praktycznie identyczne charaktery, córka zdecydowanie wdała się w ojca. No ale co dalej???

Gość gość
i nic dalej, jak wyjdzie na to, że lepiej jej u ojca to niech tam zostanie

Gość gość
Kolejna, co myśli, że ona jest idealną matką,a ojciec nic nie potrafi. Jesteś sztywna i masz kij w d***e, to dlatego córka cie nie lubi. I obrażasz jej ojca, wstrętna kreaturo.

Gość gość
Gość z 19>06 - dzięki za psychoanalizę za free, doceniam 🖐️

Gość gość
no ale co ci szkodzi puścić ją do niego? ustalić np. że 3-4 miesiące będzie u niego w roku (i nie, nie w wakacje) przy nim to powiedzieć (on pewnie nie będzie chciał) więc będzie się wił jak piskorz :D A ty odpoczniesz, zajmiesz się sobą i będziesz ją np. na soboty brać (nie interesuj się wtedy lekcjami, jak miesiąc czy 2 zawali nic się nie stanie)

Gość gość
powinnas -powinienes dac jej pomieszkac z ojcem , jak zobaczy ze u ojca na codzien nie ma zabawy to sama wroci

Gość gość
Spokojnie, przerabiałam to. Dzieci zachwycone perspektywą mieszkania z cudownym tatusiem. Minęło trochę czasu i otrzeźwiały. Spędzały z nim więcej czasu i miały okazję się lepiej przyjrzeć. Już mówią: "Nie wytrzymałabym tak na co dzień". Cierpliwości i poluzuj linkę, niech sobie posiedzi z tatusiem dłużej.

Gość gość
Aha i u mnie jeszcze on ma przewagę finansową, rzuca kasą. A i tak zmądrzały.