Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chce zjeść swoje lozysko jak je zabrac

Polecane posty

Gość gość
Spoko nie przejmuje sie ;) pytanie zadalam bo moze ktoras orientuje sie jak to w praktyce wygląda u nas w polskim szpitalu, bo w usa czy na zachodzie to coraz popularniejsze i nikt nie dziwi się

Gość gość
ja absolutnie nie neguje dobroczynnych skutków zjedzenia swojego łożyska, wręcz naprawdę podziwiam że ktoś ma taką odwagę i chęć bo ja niestety nie potrafiła bym. Chciałam tu tylko napisać, że jeśli ktoś interesuje takimi sprawami i nie ma obrzydzenia to dobrą alternatywą jest zjadanie sproszkowanych skorupek jaj kurzych. Ja robię to od lat, w domu nikt nie wie. Przeparzam skorupki, suszę, wrzucam do blendera i miele na proszek a następnie dodaje jak sól do potraw, jest praktycznie nie wyczuwalne. skorupka jaja też jest formą "łożyska", to czysty naturalny magnez i cała gama innych składników odżywczych. warto zagoglować i poczytać o tym

Gość gość
"14.28. tok rozumowania jak u pierwszoklasisty. "skoro zwierzatka zalatwiaja sie na dworku, to my tez mooozemyyy?" ehhh ograniczone babyoczko.gif na czele z barcinianka " xxxx Moim zdaniem raczej powyższe rozumowanie jest jak u dzieciaka z podstawówki. Ludzie wzorują się na zwierzętach od dawna, nawet wynalazki techniczne są robione dzięki zwierzętom, ale wy umiecie tylko podać nierealne argumenty związane z gooownem :/

Gość gość
14:39 twoje "czego to luzie nie wymysla" mowi samo za siebie. jakby to ludzie wymyslili, ze w lozysku sa skladniki odzywcze dobre dla kobiety. a to, ze malo kto to w polsce praktykuje i dlatego to krytykujecie, bo jest to dla was cos nieznanego (takie zachowanie wykazuja prymitywy), wynika glownie z barier psychologicznych, tabu, nieznajomosci w temacie. ja nie zjadlabym lozyska z tego 1 powodu, ale nie krytykuje kogos, kto nie ma z tym problemu. tak samo zwolenniczki jedzenia lozyska moga poleciec na hejt rodem z cyklu "karmienie piersia kontra butelka" piszac, ze nie dajecie tego co najlepsze swojemu dziecku i wyrzucacie niepotrzebnie cos, co mogloby wspomoc wasz organizm z dobrym skutkiem dla waszego dziecka.

Gość gość
Moja pani od biologii też nam polecała zmielone skorupki jaj :)

Dla mnie to jest obrzydliwe i już. W życiu bym się na to nie zdecydowała. Kropka.

Gość gość
14:46 nie zrozumialas mnie, albo ja nie do konca precyzyjnie sie wyrazilam. chodzilo mi o to, ze laska napisala, ze skoro nasladujemy zwierzeta w jedzeniu lozyska, to powinnysmy tez zabijac i zjadac swoje dzieci czy cos tam, co jest glupota. bo nie wszystko, co robia zwierzeta nalezy nasladowac, zeby zyc w zgodzie z natura. i jesli nasladujemy jedno, nie obliguje nas to zeby nasladowac drugie, tak jak napisal gosc, podajac za przyklad zabijanie swoich dzieci na wzor zwierzat, co jest absurdem, nie argumentem.

Gość gość
Boszszsz chyba was zdrowo poyebało! Zaraz się zrzygam... Co za chore kretynki....

Gość gość
no z tymi skorupkami jaj to niby taka głupota ale naprawdę, ja tak jak pisałam używam od lat. wyszło to z tego że jak byłam nastolatką to życie zatruwały mi nagłe wybuchy złości mojego ojca, podczas takich nagłych wybuchów potrafił uderzyć, rzucić itd. z matką kombinowałyśmy co by tu mu do herbaty uspokajającego nie dodać i raz w jakieś starej książce przeczytałam i faktycznie ojciec stał się o wiele spokojniejszy, przestały mu włosy siwieć, mi też zęby przestały się psuc, zdrowa cera, mocne włosy, paznokcie, ciąża o dziwo też nie pozostawiła dużych znaków na moim ciele, myślę że to dzięki tym skorupką

Gość gość
com, no wlasnie dla ciebie, dla niej nie, wiec po co hejtujesz? troche zrozumienia dla innych (i zrozumienia w temacie tez) i wszystkiem bedzie sie zylo lepiej. nikogo nie krzywdzi, niczego zlego nie robi. mnie tez nie interesuje to, ze ktos pije swoj mocz dla zdrowia, chociaz wg mnie jest to szkodliwe (w przeciwienstwie do jedzenia lozyska) i nie bede nikogo za to krytykowac. nie moje siki, łozysko, nie moj zoładek, nie moja sprawa.

Gość gość
A te skorupki jajek to kupujesz jakieś eko czy zwykle z marketu ? Bo to ciekawe co piszesz , nie slyszalam o tym

A gdzie Ty widzisz hejt dziewczyno? Trochę poczucia humory by Ci się przydało, zwłaszcza, że temat to prawdopodobnie prowokacja. Jak dla mnie możecie jeść nawet ekskrementy.

Gość gość
dziś tak, nie zrozumiałam :) tak czy siak obie mamy rację :) pozdrawiam

Gość gość
14:52 hmmm niech zgadne, 12 lat? chyba trafiłam:) oby kiedys twoja psiapiółka ci tak nie powiedziala, jak zdarzy sie, ze ci reke odp******i w jakims nieszczesliwym wypadku, albo jak sie zesrasz podczas parcia przyporodowego. wiele osob "rzyga" tez na widok kolczykow w innych miejscach niz platki uszu, wiec tez od co poniektorych mozna tekst o rzyganiu uslyszec. kwestia klasy.

Gość TaWredna
Autorko poczytaj o porodzie lotosowym. A po doedukowaniu zastanów się czy ci się to aż tak podoba. Jak dla mnie ohyda. Nie wyobrażam sobie trzymać łożyska w misce i nacierac go solą. A do tego owe łożysko jest przyczepie do noworodka, bo nie przecina się pepowiny przez kilka dni. Dla mnie łożysko to odpad poporodowy i nie wyobrażam sobie zabrać go do domu.

Gość gość
com super poczucie humoru, poziom "przedszkole" albo "prymityw spod budy". a to, ze twoj ograniczony mozdzek czegos nie ogarnia nie oznacza, ze temat nie istnieje. ale googlowanie boli, lepiej obejzec "na wspolnej" albo "mam talent", po co sie wysilac. i pokomentowac mozna, poszydzic ehh zyc nie umierac.

Gość gość
tepaku z dziś napisalam dokladnie odwrotnie, ale czego sie spodziewac :O

Gość gość
skorupki jajek akurat mam swoje bo tata ma kilka swoich kur i daje mi jajka ale czytałam, że nawet te kupowane w marketach też mogą być bo te wszystkie syfstwa pchane w kurki nie odkładają się akurat w skorupkach i nie mają wpływu na skład. Grunt żeby skorupka była biała

Gość gość
wstaw jeszcze zdjecie twoej buzi, moze dla kogos bedzie w podobnym stopniu odrazajaca

Dlaczego to odrażające? Temat o zjadaniu łożyska, zdjęcie prosto z portalu o porodach lotosowych. Blisko natury i w domu. Swoją drogą ciekawa jestem czy ktoś z forum rodził w taki sposób.

Gość gość
com,dziękuję ci bardzo,za obrzydzenie mi obiadu:(

Napisałam co to jest nie musiałaś wchodzić, ale wybacz. I smacznego :).

Gość gość
Sama sobie obrzydziłaś obiad, nikt ci nie każe niczego oglądać ani siedzieć na kompie przed obiadem :P

Gość gość
Nie przed obiadem tylko podczas obiadu,i nie na kompie tylko przed laptopem.Trudno,odgrzeję schabowego na kolację:)

Gość gość
laptop też komp ;) W tym porodzie lotosowym chyba chodzi o to, żeby dziecko powoli się oswajało, bo nagłe odcięcie pępowiny to niby dla niego szok. Żarcie łożyska jest ewentualnie na 2 miejscu.

Gość gość
Interesujące są te skorupki jajek, ja jestem przeciwniczką syntetyków z apteki i faktycznie zerknęłam w wujka gogla a tam trochę jest tego w tym temacie i same pozytywy. Muszę spróbować

Gość gość
U mnie na biologii w gimnazjum pani zawsze mówiła takie rzeczy typu jedzenie tych skorupek od jajek czy dawanie ogórków kiszonych bądź kiszonej kapusty jako naturalny odrobaczacz dla ludzi i psów.

Faktycznie o tych skorupkach bardzo ciekawe i może warto spróbować. Moja babcia zawsze dawała kurom takie zmielone skorupki.