Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Migrena a ciąża

Polecane posty

Gość gość

jak sobie radzic z bolami glowy(migreny) i bolami stawow, cierpie od zawsze, jestem w 3 miesiacu ciazy i biore slabe srodki przeciwbolowe bo juz nie daje rady, wczesniej bralam codziennie przez tydzien bo codziennie mialam bole glowy, mam tez problemy ze stawami, podczas jesieni okropnie cierpie, kiedys rozgrzewalam sie polopiryna i to codziennie ale teraz, nie wiem co brac, bole stawow sa okropne i te migreny.....koszmar

Gość gość
U mnie natomiast podczas 2 ciąż migreny dały sobie wolne, po ciążach oczywiście wróciły, a lekarz co Ci radzi?

Gość gość
A mierzylas cisnienie? Moze masz wysokie i wzmaga ból glowy.

Gość gość
Miałam tak samo jak Ty - ogromne bóle głowy, które ledwo Solpadeine uśmierzała. Kiedy zaszłam w ciążę - przez pierwsze miesiące myślałam że zjadę z bólu. Pomogł mi masaż głowy - codziennie wykonywany nawet, gdy nie boli. Masuj skronie delikatnie, potem boki głowy nad uszami czterema palcami, a najlepsze efekty są po masażu wgłębienia nad karkiem. No i w ciąży tylko paracetamol 400 można bezpiecznie łykać. Polecam też kąpiele w lawendzie i mleko z miodem (dobry miód pomaga zwalczać migrenę). Po pierwszym trymestrze migreny odchodzą w zapomnienie aż do końca ciąży, a potem można już łykać ibuprom więc już jest lepiej ;) Zdrowia!!

Gość gość
Jestem migrenikiem i poza ciaza mialam koszmarne migreny! W tym roku w maju mialam taki atak ze mama do mnie pogotowie wezwala... W ciazy nie wiedziec czemu od czasu do czasu budzilam sie z silnym bolem glowy (dziwaczne - nigdy nie mialam w nocy atakow przed ciaza) bralam apap i szlam spac zasypialam na sile i we snie mi mijalo. Musisz autorko pogadac z ginem i pojsc do neurologa. Podczas bolu glowy zwracasz?

Gość gość
Kochana, nie pytaj nas, tylko biegiem do lekarza. Co Ci da to co napiszemy, wielkie nic, wielkie i kompletnie wielkie nic, tylko nałykasz się może proszków, które nie daj Boże zaszkodzą Tobie i Dziecku. No już, marsz zapisywać się na wizytę, możesz nawet iść do dziecięcego jak już tak chcesz się o dziecko wypytać. Ja chodzę z moim 3-latkiem tu http://neurologwroclaw.com/ bo leczymy się właśnie na bóle migrenowe