Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika

cilest czy diana?

Polecane posty

Gość weronika

kobitki prosze Was doradzcie mi ktory z tych lekow jest lepszy? nie chodzi juz o samo zabezpieczenie przed ciaza, ale o wyglad cery, bardziej zaokraglone piersi- bo u kilku moich kolezanek piersi nieco zwiekszyly, ze tak powiem swoja objetosc ale jedna z nich brala cilest a druga diane, juz sama nie wiem....

Jeśli zależy ci żeby zaokrągliły się piersi i wyładniała cera to zdecydowanie Diana-35. To preparat estrogenowy i po nim tak 95% kobiecych organizmów reaguje. Jeśli chodzi o lepsze zabezpieczenie to Cilest. Brałam to i to. Wiem co mówie :) A jeśli chodzi o generalne dobranie środka anty to powinien zrobić to ginekolog na podstawie badań hormonalnych :) Pozdrawiam

Jeśli mogę się wtrącić,ile kosztują tabletki Diana-35 ?

Gość Doris
Ja zażywam juz pare lat cilest i uważam że śa dobre. Na pytanie ktore tabletki są lepsze sama sobie odpowiesz poo pewnym czasie... każdemu służż inne.. słyszałam że niektóre kobiety po Dianie tyją i słyszałam że niektóre po cilestach maja nudności... poprostu spróbuj od jakich kolwiek a jak Ci nie bedę służyły to zmienisz - jeżeli chodzi o pewność to wszystkie dają taką samą

Diana kosztuje jakieś 26 zł. Znów to napiszę - Diane nie jest typowym środkiem anty. Jest to napisane na ulotce w akapicie \"Ostrzeżenie specjalne\" I znów się powtórze - tabletki powinien dobrać ginekolog po uprzednim zbadaniu poziomu hormonów. Kierowanie się tym, że koleżanka brała i czuła się dobrze może tylko zaszkodzć :/

Gość jatez
biore Diane.Pryszcze zniknely ,nie przytylam,ale hustawki nastroju mialam przez pewien czas straszne.Teraz juz organizm sie przyzwyczail.Kosztuja ok.12zl na miesiac.Sa tansze od Cilestu bo sa zarejestrowane jako lek a nie pigulki.Zreszta to lekarz przepisze ci to co bedzie uwazal ze jest odpowiednie dla Ciebie

Gość Cilesit hm....
Brałam Cilesit przez trzy miesiące. Nie przytyłam, wogóle nie zauważyłam szczególnych zmian w organiźmie, ale za to mój apetyt na sex spadł do zera..... Dlatego z niego zrezygnowałam. Pozdrawiam.

do jatez -> za tą samą Diane płace 26 zeta. W szoku jestem...

Gość assa
Ja po Cileście byłam... nieznośna dla otoczenia. naprawdę!!! Diane biorę już trzeci rok (z przerwami) wcale nie utyłam, a nawet schudłam choć raczej na skutek diety, niż diane ;). Ale iM - niemożliwe, że płacisz 26 zł. To jest jedyna pigułka - lek, która refundują w 50%, nie wiem, może kupujesz bez recepty.. ale przecież nikt by CI bez niej nie sprzedał. Sprawdź w innych aptekach, bo może ktoś Cię robi w konia!

Gość Agagagag
A czy wiecie że Diane 35 wycofano z listy leków w St.Zjedn.?(!!!) nie wiem dlaczego,ale skoro wycofali to musiu nie być zbyt dobre...:(

Gość ania
biore Cilest 5 lat i zadnych problemow, to zalezy od organizmu, moje dwie kolezanki tez biora Cilest bo lepiej zapezpiecza i zadna z nas nie ma hustawek nastrojow,wizec to zalezy od organizmu, Diane lekarz przepisal innej kolzankce bo ma wielkie problemy z cera

Kazda z nas jest inna i organizm kazdej inaczej reaguje. Najlepiej pogadac z uczciwym lekarzem, zbadac poziom hormonow i kierujac sie wynikami dobrac tabletki. I przeciez nie trzeba wybierac miedzy cilest i diane. A tak nawiasem biore Cilest po raz drugi w zyciu, po 3 letniej przerwie. I za pierwszym razem bylo idealnie - piekna cera, bezbolesne miesiaczki, zadnych hustawek, itd... A teraz - z cera bywa roznie i czesto mam placzliwy nastroj zupelnie bez powodu. Lekarz mowi ze to normalne, no ja nie wiem ... Ale teraz biore dopiero 4 miesiac wiec moze jeszcze sie unormuje :)

Gość szmaja
diana jest preparatem o dzialaniu antyandrogennym (zmniejsza objawy hirsutyzmu - owlosienie w typowo meskich miejcach, jak rowniez tradzik), to jest jej zasadnicze dzialanie, poza tym zapobiega ciazy tak, jak kazda typowa pigulka anty. cilest poprawia wyglad skory, ale nie tak zdecydowanie, nie tak szybko. ilosc estrogenu jest taka sama w cielscie i dianie, roznia sie gestagenem, cilest jest srodkiem bardziej nowoczesnym ( gestagen trzeciej generacji, najnowszy dostepny u nas). jezeli chodzi o powiekszenie piersi... coz nie ma takiej gwarancji przy zadnym srodku, niektorym kobietom sie powiekszaja, innym nie. zabezpieczenie - bez roznicy. cena, cilest tego co wiem kosztuje ok.26 zl, diane, to wiem na pewno, 10,76zl, ma 50%-owa odplatnosc.

Gość weronika
dzieki serdeczne za te informacje. troche dala mi do myslenia wypowiedz ze diane wycofano w stanach, ciekawe dlaczego? lekarz przepisal mi cilest, no coz zaobaczymy, chociaz nie ukrywam nadal nie jestem w 100% pewna czy to dobry wybor... szczegolnie ze nie zlecil mi zrobienia badan dotyczacych hormonow, jak tu wspominano cos o tym... chyba niegdy nie trafie na normalnego lekarza :-( pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie :-)

UWAGA, w wiekszosci przypadkow o ktorych ja slyszalam libido(czyli apetyt na sex) przy Cilest spada do zera :-(((( A po coz nam tabletki anty jesli nie chce nam sie wcale...

Gość weronika
Anira to nie jest pocieszajace co piszesz!!! :-( czy ktoras z was jest moze tym przypadkiem...?

Gość LoLa
Zażywałam diane ale czułam sie przy niej bardzo źle-miałam nudności każdego ranka i ogólnie nie było za dobrze. Poza tym mój lekarz twierdził, że diane nie jest typowym lekiem anty. - głównie leczy trądzik i prztłuszczające sie włosy (

Gość magda
ja może nie na temat ale u mnie w gdańsku diana-35 kosztują 11 zł , dlaczego taka różnica cen ???????????????????????????

jestem ciekawa skad ktos wiedzial ze diane wycofali z rynku amerykanskiego?tych tabletek wogole na tym rynku nie ma!sa inne na tradzik ale nie diane,w kazdym razie lekarze ktorych znam nie wiedza nic o tytm leku,ponadto nie polecam diany,zawiera ogromne ilosci hormonow ,jest lekiem niestety przestarzalym i moze wywolac wiecej szkod niz korzysci...

Brałam Dianę, którą musiałam odstawić, bo mi nie służyła: pojawiały się krwawienia w trakcie brania pigułek, ale nie w tym właściwym czasie, kiedy powinny wystąpić. I nie było to przy pierwszym czy drugim opakowaniu (wtedy jest to jeszcze dopuszczalne), ale chyba już przy czwartym czy piątym. Lekarz przepisał mi Tri-regol i nie miałam żadnym komplikacji. Okazało się, że Tri-regol jest łagodniejszy, ma odpowiednią dla mnie (mniejszą) dawkę hormonów. Nie jestem nastolatką, ale właśnie ta mini pigułka mi służy. Nie przytyłam, nie miałam zawrotów głowy. Jestem świeżo po porodzie, mam nadzieję, że gdy już będę mogła, to lekarz znów zapisze mi Tri-regol, bo nie wiem, jaki wpływ na organizm miała ciąża i czy nadal mini pigułka będzie dla mnie dobra. A Cilest też brałam - jeszcze przed Dianą; potem lekarz mi ją przepisał, by poprawić stan cery. Niestety, jak już pisałam, więcej z tego szkody było, niż pożytku. Choć pigułki to sprawa indywidualna i ich branie powinno być poprzedzone badaniami zleconymi przez ginekologa, to zdecyduję się na odradzenie brania Diany. Sądząc z powyższych wypowiedzi nie tylko mnie nie służyły. Ich zaletą była niewątpliwie cena, ale nic ponadto.

Gość magdusia
a ja bralam to i to . I musze przyznac ze po cilescie bylo mi niedobrze, bolala glowa i wyskoczyly syfy. Natomiast po diane pryszcze poznikaly ,ale za to lekko sie zaokraglilam i jest mi dobrze . ale to chyba sprawa indywidualna

To dziwne,że w niektórych aptekach Diana nie jest refundowana..Ja płaciłam za nią ok 10 zł. Biorę ją od paru tygodni,nie mam plamień cera systematycznie się wygładza:) ,piersi mi się powiększyły o 6 cm w obwodzie ochota na seks zerowa...i w sumie po co mi teraz większy biust i prawie idealne zabezpieczenie anty.skoro nie mam ochoty na seks?:( Swoja droga Diana zabezpiecza w tym samym procencie co Cilest,bo to też pigułka,a że jest nazywan lekiem,to tylko sposób na to by była refundowana

Gość bzzzzz
anira, Belldandy -----> moze na tym wlasnie polega dzialanie anty cilestu i diane :D jak nie masz ochoty na sex to w ciaze nie zajdziesz :) mi osobiscie ochota nie spadla po cilescie, moze minimalnie, ale niektorzy twierdza ze jestem nimfomanka :P moze jak ktos ma na ogol slabszy poped to jak mu spadnie minimalnie .... nie przytylam, nie mam zadnych wachan nastroju, cera bez zmian, czasmi boli mnie glowa, czesciej niz kiedys, ale rzadko. a co do badan: nie zawsze kaza badac hormony, ale badanie krwi musi byc! proba watrobowa i krzepliwosc bodajze i to wlasnie chodzi o ta zakrzepice o ktorej ktos wspomnial! bo piguly zwiekszaja krzepniecie krwi! a jesli komus i tak zbyt szybko krzepnie to po pigulkach jest ryzyko powastania zakrzepu. i to nie jest jakas tam sobie choroba, na ktora wezmie sie syropek i po bolu, tylko bardzo powazna choroba! tak w skrocie to jak wam zakrzep zatka naczynie krwionosne..... wiec jesli lekarz przepisuje wam piguly BEZ BADAN TO SIE O NIE UPOMNIJCIE!!!

Gość ciekawe....
Widze ze duzo wiesz o antykoncepcji...czyzby tego wymagał twój zawód..szanowna NIMFONKO???:P

w wiekszosci wypadkow wystarczy solidnie przeprowadzony wywiad, podstawowe badania - cytologia i , co sie niestety rzadko zdarza, badanie piersi. standardowo nnie zleca sie jakis specjalistycznych baddan badan.

Gość cilest girl
Po cileście cholera jasna 😡 biust mi wogole nie urósl :( Apetyt na sex jeszcze mam, podkreslam jeszcze :P Jestem załamana a tak mi zalezalo na tym biuście 😠 na tych dwóch czy też trzech numerach :(

Gość cilestboy
Kochaniem mi Twoje piersi strasznie się podobają. Uwielbiam je pieścić, całować... :****

Gość cilest
wcale mi apetyt na sex nie spadł przy cileście!brałam 4 lata i wszystko było ok!

Gość Ratowniczka18
Witam wszystkie!od niedawna odkrylam to zajedwabiste forum;)i akurat jestem w temacie,bo SKONCZYLAM DIANE,a za 10 dni ZACZYNAM CILEST.Diana mi nie pomogla;(Bralam ja 6 cykli i wielkie G.!ZAstanawiam sie nawet nad leczeniem dermatologicznym,ale to nieprawda,ze skutkuje bardziej!probowalam...Mam zle wyniki badan hormonalnych i MUSZE sie leczyc hormonalnie(nie)stety.Zaczne brac Cilest i...Androkur-lek na objawy hirsutyzmu(wzielam tylko jedno opakowanie,przerwalam,moze dlatego objawy powrocily!).Jest kilkakrotnie silniejszy od Diany,bo zawiera o wiele wiecej Octanu cyproteronu-"skladniku na tradzik".Musze wierzyc w poprawe!!!!!!!!wszystko zalezy od organizmu,tak naprawde KAZDA Z NAS MA INNY TRADZIK!(jezeli ma w ogole;))Trzeba niestety probowac....