Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika

cilest czy diana?

Polecane posty

Gość kachnakachna
hej dziewczyny!! Ja jeszcze raz chcialabym sie zapytac dziewcyn ktore braly Diane na zbyt duze owlosienie ciala ! Czy to ktorejs z was pomoglo ?? Czy efekty kuracji sa szybko widoczne ??

Gość kachnakachna
hej dziewczyny!! Ja jeszcze raz chcialabym sie zapytac dziewcyn ktore braly Diane na zbyt duze owlosienie ciala ! Czy to ktorejs z was pomoglo ?? Czy efekty kuracji sa szybko widoczne ??

Gość Marzenka
bardzo Ci dziekuje Makka za info:) cóż dałaś mi do myślenia, myśle że jednak zażądam badań:| byłam pierwszy raz u ginekologa i poprostu chcialam pigułki które zabezpieczą mnie przed ciążą, pani ginekolog powiedziała mi że te będą dla mnie najodpowiedniejsze gdyż zadziałają mi na cere, koleżanka poleciła mi Mevfilon ze wględu na małą ilość hormonów ale podobno ten nie pomógł by mi na cere:| wiec już sama nie wiem:|

Gość yynka
Witam Ja używalam Diane-35 przez prawie rok.Wygląd cery poprawił sie po tym leku o 90% procent!!!Niestety przestałam go zazywac gdyz dowiedzialam sie, ze nie jest to typowy lek antykoncepcyjny, a raczej lek na trądzik dla nastolatek.Mój ginekolog ma na ten temat odmienne zdanie, ale ja wole nie kusic losu :) teraz biore cilest i musze powiedziec, ze zmiany na twarzy znow wrocily :(

Gość Marzenka
czy diane 35 zabezpiecza równie dobrze przed ciążą jak inne pigulki antykoncepcyjne??

Moj ginekolog mi powiedziala, ze TAK. Wczoraj mi przypisala Diane-35 na 3 miechy. Specjalnie sie jej spytalam czy napewno jest dobrym srodkiem antykoncepcyjnym, bo mam watpliwosci, a ona powiedziala,ze nie mam czego sie obawiac. Powiedziala tylko, ze najlepiej postosowac go pol roku, a pozniej przejsc na normalne tabletki. Pozdrawiam

Gość Mekka
Marzenka z tego co rozumiem to tez chcesz barc na tradzik pigulki tak? diane zabezpiecza przed ciaza.

Gość Marzenka
byłam u ginekologa żeby przepisała mi pigułki jako zabezpieczenie a zobaczyła że mam lekkie problemy z cerą i przepisałam mi Diane 35. Wątpliwości co do tego czy zabezpiecza przed ciąż,ą mam przez ulotke, poniewaz jest tam napisane że nie stosuje sie go jako środka antykoncepcyjnego:|? wiec sie bardzo zdziwiłam poniewaz po to poszłam do ginekologa, nie zaprzeczam że już wcześniej słyszałam że pigułki pomagają na cere, ale bardziej chyba zalezy mi na zabezpieczenie, choć nie przecze że zalezy mi żeby sie pozbyć tego trądziku bo urody mi nie dodaje:(

w ulotce jest napisane, ze nie powinno sie stosowac diane jako srodka anty (w sensie, ze glownie chodzi o dzialanie lecznicze, zwiazane z obajwami hiperandrogenizacji itp.) - diane jest zarejestrowana jako lek, a nie pigulka anty, dlatego jest refundowana itd. ale w ulotce jest tez napisane, ze \"nie ma potrzeby stosowania dodatkowego zabezpieczenia podczas kuracji diane 35\", a \"w przypadku pominiecia pigulki nalezy stosowac inna, niehormonalna, barierowa metode anty, celem zapobiezenia ciazy, ktora zmusilaby do przerwania leczenia diane\". wystarczy dokladnie przeczytac ulotke, zeby wiedziec, ze diane (tak, jak kazda pigulka) hamuje owulacje, zageszcza sluz i nie pozwala na rozbudowanie scianek macicy (nie sa gotowe na przyjecie potencjalnej zaplodnionej komorki. diane od pigulki anty nie rozni nic, poza wspomnianymi wlasciwosciami leczniczymi i klasyfikacja.

Gość Ewa 18
tydzien temu zaczelam brac Diane-35, wczesniej zrobiono mi dokladne badania hormonalne i jestem pewna, ze lekarze wiedzieli co robia, przepisujac mi Diane. Z cera mam niewielkie problemy. Piersi sa male, ale obiecuje, ze jak zaczna rosnac to Wam sie tu pochwale. A jesli chodzi o zabezpieczenie....jesli w ulotce pisze, ze nie ma potrzeby brac dodatkowych lpigulek anty, to tak jest!!!Nie panikujcie :) Czy Diane leczy tez zaskorniki????

Gość ha ha a ja dopiero wzielam
5 tabletek Diane 35 i juz mi piersi zaczely rosnac (sa jedrne i "poszly do gory ":-)

Gość tabletka
witam!!!!ja biore diane-35 od pazdziernikia 2004 i musze przyznac....ze efekty (jesli chodzi o cere ) pojawily sie po ok 6 miesiacach(syfki na plecach zniknely po ok 1,2 )jeslli chodzi o piersi to efekty sa i to powiem dosc widoczne :D:D:D(czekalam ok 2 m-ce)jesli chodzi o antykoncepcje to te tabletki...zapobiegaja przed ciaza!!!!!Poprostu maja dodatkowy atut sa rowniez lecznicze!!!!jedyny minus...to troszke przytylam....kazdy oragnizm roznie reaguje....na tabletki... ja przytylam....woda sie zbiera w organizmie...i tyle...trudno...przynajmniej buzie mam bez skazy ...acha cena wynosi ok.12zl....pozdrawiam:)papa

ja biore diane juz jakiś czas,ponad pół roku i rzeczywiście piersi urosły,cera trochę się polepszyła,ale to trochę tylko dlatego że palę papierosy a nie powinnam(jestem tego świadoma),troche przytyłam,dopiero teraz i kocham się z moim mężczyzną i dzidzi nie ma .a do koleżanki wyżej ,jak to możliwe że bierzesz je od października 2004 r skoro mamy lipiec? ;).żartuję,błąd w druku:)wiem,wiem.

Gość tabletka
yhyhy no rzeczywiscie mala pomylka:P pazdziernik 2003 mialam na mysli..yhyhy tak to jest jak sie jest zakeconym troszke czlowiekiem:DDD

Gość Ewa 18
ale ja nie chcę już tyć! :((((( Ciągle walczę, ciągle się odchudzam i jeszcze mam przytyć? nieee :((((( Juz wole miec male piersi i nie przytyc. Ale odkad biore Diane, nie mysle o jedzeniu... Musze sie pocieszac i wierzyc, ze jeszcze moze schudnę :P

Gość Marzenka
po ilu dniach Diane 35 zaczyna działać jako pigułka anty czyli po ilu pigułkach można zrezygnować z prezerwatywy?

Gość olka z
JA PODZIELAM PYTANIE POPRZEDNICZKI CZYLI KIEDY DIANE ZACZYNA DZIAŁAĆ !!??? I CO OZNACZA CYKL ZAŻYWANIA ICH ? NA JAK DŁUGO WYSTARCZA JEDNO OPAKOWANIE ? ILE MIESIECZNIE KOSZTUJE TAKA PRZYJEMNOSC ?? POWIEDZCIE ZE Z TYM , ZE NIE MA SIE POŻNIEJ OFOTY TO ŻART :)

Gość olka z
JA PODZIELAM PYTANIE POPRZEDNICZKI CZYLI KIEDY DIANE ZACZYNA DZIAŁAĆ !!??? I CO OZNACZA CYKL ZAŻYWANIA ICH ? NA JAK DŁUGO WYSTARCZA JEDNO OPAKOWANIE ? ILE MIESIECZNIE KOSZTUJE TAKA PRZYJEMNOSC ?? POWIEDZCIE ZE Z TYM , ZE NIE MA SIE POŻNIEJ OFOTY TO ŻART :)

Gość olka z

Gość olka z
JA PRZEPRASZAM , ZE MOJA WYPWIEDZ JEST 3 RAZY - NIE CHCIALAM

Gość Marzenka
Ou diane 35 jest zarejestrowany jako lek wiec kosztuje mniej niz inne pigułki czyli około 10-12zł miesięcznie:) ja przyjmuje narzie 8 pigułke i nadal mój facet śni mi sie po nocach, ogólnie to nadal ma dziką ochote na niego :D:D:D

Gość a ja troche z innej beczki
Robiłam badania hormonalne i okazało się,że mam za mało estradiolu,wobec tego endokrynolog przepisał mi Diane35 celem zwiekszenia tego hormonu w organiźmie (zawiera dużą dawkę tego hormonu) i przy okazji jako zabezpieczenie. Czy ktoś już stosował Dianę w tym celu?

Gość odświeżam

Gość jeszcze raz odświeżam

od 8 miesiecy biore cilest i nie mam na co narzekac, nie odczuwam zadnych skutkow ubocznych , z waga wszystko ok, cera tez ok, piersi troszke zaokraglily sie , zabezpieczaja mnie w 100% (jak narazie:) biore bardzo regularnie , nie pije i nie pale)

od 8 miesiecy biore cilest i nie mam na co narzekac, nie odczuwam zadnych skutkow ubocznych , z waga wszystko ok, cera tez ok, piersi troszke zaokraglily sie , zabezpieczaja mnie w 100% (jak narazie:) biore bardzo regularnie , nie pije i nie pale)

Gość s2309
Pozdrawiam wszystkich.Mam ogromny problem i bardzo prosze was moje drogie dziewczyny o pomoc.A mianowicie chodzi o moje piersi. Po urodzeniu dziecka nie wygladaja zbyt efektownie.Blagam doradzcie jak poprawic ich wyglad.Czy istnieja jakies cudowne kremy?Ja znalazlam jeden w internecie Venus Crem czy slyszalyscie?Ale nie wiem czy to nie jest oszustwo.Podobno po nim piersi sa jedrne i rosna do 2,3 razy.Co o tym myslicie.Czy znacie jakies cwiczenia ? Prosze pomuzcie.Sandra.

Gość s2309
Pozdrawiam wszystkich.Mam ogromny problem i bardzo prosze was moje drogie dziewczyny o pomoc.A mianowicie chodzi o moje piersi. Po urodzeniu dziecka nie wygladaja zbyt efektownie.Blagam doradzcie jak poprawic ich wyglad.Czy istnieja jakies cudowne kremy?Ja znalazlam jeden w internecie Venus Crem czy slyszalyscie?Ale nie wiem czy to nie jest oszustwo.Podobno po nim piersi sa jedrne i rosna do 2,3 razy.Co o tym myslicie.Czy znacie jakies cwiczenia ? Prosze pomuzcie.Sandra.

Gość do s2309
proponuję wejść na topik "piersi-jak powiększyć i ujędrnić",tam poczytaj o masażu Kasi,jest podana dokładna instrukcja jak go stosować,efekty podobno zadziwiające :)

Gość Agusya
Ja kończę właśnie drugie opakowanie diany 35 , piersi rosną bardzo szybko przy pierwszym opakowaniu bardzo bolały w tej chwili jest OK ale nadal rosną. Dla moich potrzeb mogłyby już przystopować jestem szczupłą osóbką i nie chcę wyglądać jak Pamela Anderson. Jeśli chodzi o apetyt to niestety wzrasta - najgorzej przed snem wtedy mam wilczy apetyt jak dotąd przytyłam jakieś 1,5 kg. Niestety zauważyłam u siebie ostatnio chuśtawkę nastrojów. beczę bez powodu okropność ale mam nadzieję że to minie. Z ochotą na sex też nie jest najlepiej przed zażywaniem Diany maiłam ochotę prawie na okrągło a teraz mi się nie chce ale taka abstynencja czasem dobrze robi. Z cerą coraz lepiej i to mnie najbardziej cieszy. Pozdrawiam.