Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika

cilest czy diana?

Polecane posty

Gość Marzenka
ja biore 9 pigułke, piersi rosną całkiem szybko, przy czym jedna urosła troche wiecej i dużo bardziej boli:| poza tym powiekszyły mi sie węzły chłonne pod pachami:| ale nie wiem czy to z powodu pigułek. czy moge już sie kochać ze swoim facetem bez innego zabezpieczenia?

Gość ...........................
upupup

Gość agatek
pamietajcie dziewczyny, ze diane to nie jest zwykla pigolka i jesli nie macie problemow z cera czy z podwyzszonym poziomem androgenow to lakarz nie powinien wam ich przepisywac. mdlosci po lekach hormonalnych to prawdoppodobnie objaw tego, ze watroba sobie jeszcze nie radzie, dlatego jesli nie ustapia to nie ma sensu katowac siebie i swojej watroby... ja sama biore, ale podchodze sceptycznie do lekow hormonalnych. to ze teraz sie cieszymy, ze nam piersi rosna moze sie na dluzsza mete okazac niebezpieczne. gruczol piersiowy jest bardzo wrazliwy na dzialanie estrogenow. ich wysokie stezenie ma pewien zwiazek z podwyzszonym ryzykiem rozwoju nowotworu sutka. badajcie sie wiec jak najczesciej, bo wczesne zmiany sa do usuniecia, a pozniej jest juz gorzej, bo odjecie piersi to dopiero poczatek leczenia no, dosc juz czarnowidztwa

Gość ..............................
upupup

Gość Marzenka
czy po zażywaniu diane 35 może dojść do zmniejszenia nawilżenia w pochwie?:(

Gość Kołowrotek
Czy któraś z Forumowiczek brała może Dianę z powodu łysienia androgennego? Od pewnego czasu wypadaja mi włosy - w miejscach typowych dla facetów - na skroniach, nad czołem. Mam bardzo wysoki poziom testosteronu i bardzo niski progesteronu (stąd ciągły brak miesiączki - już drugi miesiąc biorę progesteron, żeby ją wywołać, za pierwszym razem w zastrzykach, teraz za pomocą Luteiny). Mam iść na wizytę jak wreszcie Luteina wywoła krwawienie, ale lekarzjuz wspomniał o Diane. Czy ktoś ma może podobne doświadczenia? Szczególnie chodzi mi o powstrzymanie wypadania włosów... (no i jak większośc, liczę na wzrost mioch "cytrynek" ;) )

Gość niunia84
ja biore diane.czasami nie mam ochoty na sex.boje sie ze strace chlopaka.pomocy

Gość do niunia 84
mój juz tak cierpi miesiąc :( a kurację mam przepisaną na 3 miesiące,ale co mam zrobić jak mi się po prostu nie chce??? Nie będę się zmuszać.

Gość kolt
biorę dianę od kilku miesięcy - obwód piersi się zwiększył aż za dużo tak samo jak talia - płacę jakieś 10zł za opakowanie - nic pozatym dobrego za tymi lekami nie stoi

Gość Biore diane od 7 miesiiecy
cera sie poprawial, nie przytylam, wcale nie mam jakiegios nadzwyczajnego apetytu. Ochota na seks moze troche mniejsza, ale wracam strasznie zmęczona z pracy i to moze dlatego. Piersi moze powiększyly sie w obwodzie, ale gora o 1cm - nie więcej ;-)))

Gość ..........................
upupupupupupu

Gość ////////////////////
upupup

Gość Agnesss
biore dopiero 6 tabletke a moje piersi staly sie okragle i troszke wieksze waga w normie wilczy apetyt (aby nie przytyc jem wszystko co dietetyczne..opycham sie Flipsami itp :P) wiem ze to dopiero poczatek ale czuje sie senna mam bole glowy wzdecia a wieczorami baaardzo boli mnie zoladek acha no i przyspieszony metabolizm!! narazie wstrzymalam wspolzycie ze wzgledu na moj organizm ..niech sie przyzwyczai do tabletek...natomiast jesli objawy nie ustapia bede musiala zrezygnowac z Diane 35 i zobaczymy jak jest z Cilest!! wtedy napisze co lepsze :) pozdrawiam:*

Gość ///////////////////////
upupup

Gość ///////////////////////
upupup

Gość /////////////////////////////
upup

Gość Marzenka
ja kończe pierwsze opakowanie Diane 35, moje pirsi są dużo ładniejsze mimo że bolą ale moge cierpiec byle urosły:)))) na początku miałam duże wachania nastroju, wielki apetyt ale teraz jest juz wszystko super, nawet odrobine schudłam, ale to pewnie od zwiekszonej aktywności:) moja cera odrobine sie poleprzyła, ale jakiś oszałamiających skutków jeszcze nie widać:) jeżeli chodzi o ochote na sex to wciąż intensywna:D:D:D ale możliwe ze to zasługa mojego ukochanego:) pozdrawiam

Gość ccccccccccccccc
up

Gość Kaassiiaa
Cześć dziewczyny mam problem właśnie z Dianą. I jestem ciekawa czy któraś z was przeszła to samo. Najpierw wybrałam jeden listek Cilestu, po czym mój ginekolog zmienił mi tabletki na Diane. Po pierwszym listku Diany dostałam krwawienie dwa dni za szybko ale było to w jakieś normie. Natomiast po drugim listku jeszcze nie mam krwawienia a są już cztery dni przerwy. Ile najczęściej trwa aż dostanę okres?? Prosze odpowiedzcie mi bo mam same czarne myśli !!

Gość Anka20
Czesc dziewczyny. Ja Diane 35 zaczelam brac bardzo wczesnie bo juz w wieku 16 lat. Cierpialam jednak na silny tradzik (bolace gule pozostawiajace blizny). Diane mi pomogla- po ok pol roku pryszcze zaczely znikac. Potem przez 3 lata cieszylam sie piekna cera :-) Piersi mi jednak nie urosly choc mam male i mialam nadzieje... Co do antykoncepcji to jest stuprocentowa bo mam chlopaka od 4 lat i kochamy sie bez zabezpieczenia. Nie ma sie czego obawiac, trzeba tylko przyjmowac tabletki regularnie o stalej porze bo inaczej nie pomaga zadne! Nie przytylam ani kilograma i hustawek nastroju tez zadnych nie mialam. Ale to prawda ze ochota na seks spada do minimum i jestem sucha. Ale na to pomaga dluga gra wstepna i wyrozumialy chlopak- wtedy jest wszystko ok. Po 3 latach przyjmowania Diane zaczelam brac je nieregularnie, tzn robilam sobie kilka razy miesieczne przerwy bo wystraszylam sie ze za dlugo je biore. Tradzik zaczal wracac! Pojawil mi sie nawet na plecach, gdzie nigdy wczesniej nic nie mialam. Natychmias zaczelam brac Diane regularnie i wszystko wrocilo do normy. Po pol roku czyli w czerwcu tego roku, poszlam do ginekolozki. Kazala mi odstawic Diane bo powiedziala ze za dludo je biore i szkodza bardzo na watrobe. W zamian zapisala mi te nowe Jeanine bo powiedziala ze sa rewelacyjne. Jakos nie zauwazylam bo od razu przy pierwszym opakowaniu wyszly mi te nieszczesne gule pozostawiajace nowe blizny!!! No i drogie te tabletki bo az po 36zl. Poprzestalam wiec na tym jednym opakowaniu i wrocilam do Diane- teraz jem pierwszy listek. Zrobilam sobie od razu badania krwi-na watrobe i krzepliwosc krwi. Okazalo sie ze wszystko jest w nalezytym porzadku wiec jednak 4-letnie przyjmowanie Diane mojej watrobie nie zaszkodzilo. Z wynikami pojechalam wczoraj do bardzo dobrego ginekologa (profesora zreszta) do wiekszego miasta. Tam dowiedzialam sie ze jesli chce miec zdrowa cere to moge brac Diane dalej bez przeszkod bo nie zaszkodza mi w wiekszym stopniu niz inne tabletki antykoncepcyjne. Teraz podobno trwa nagonka na Diane, ze niby niszcza watrobe i wogole sa szkodliwe (ale ktore tabletki anty potencjalnie nie sa?) poniewaz to jedyne tabletki refundowane, a wiec tanie, ktore w dodatku, poza antykoncepcja, pomagaja na cere. Robia wiec konkurencje innym, drozszym tabletkom. Diane bede wiec przyjmowac nadal bo tylko one pomagaja mi na moj okropny tradzik a nie chce byc pryszczata. Maja jednak pewna wade- zatrzymuja wode w organizmie wiec czesto puchna mi rece i nogi (latem, jak jest cieplo). Nogi tez mi szybko dretwieja. To podobno nie po Diane ale sama nie wiem.

Gość Anka20
Ale sie rozpisalam! Jesli macie jakies pytania to chetnie sluze wlasnym 4-letnim doswiadczeniem :-) Bardzo zaluje ze nie urosly mi piersi tak jak wiekszosci z was. Zastanawiam sie czemu?????????? Czy ktos wie, dlaczego jednym rosna a innym nie?

A ja skonczylam wlasnie pierwszy listek Diane. I piersi mi urosly:]]] tzn. sa bardziej zaokraglone(napuchniete) przez co wydaja sie wieksze:)) nawet nie wiecie jak sie ciesze, poniewaz ja nie mam piersi normalnie :(, male AA, myslalam,ze juz nic mi nie pomoze, a tu:) Co prawda nie sa duzo wieksze (jakies 1,5cm) i bardzo mnie bola piersi teraz, miewam plamienia po Dianie i bóle brzucha :(, ale mam nadzieje,ze wszystko sie unormuje przy nastepnym listku i ,ze jeszcze urosna;p. Te powiekszenie piersi to taki mily dodatek oprocz antykoncepcji:) szkoda tylko,ze jak przestane brac to wroca do poprzedniej wielkosci czyli \"zero\":((((( Idzie jakos podtrzymac ten efekt powiekszenia?????? :(((( moze jakies tabletki, masaze?

Gość Marzenka
w poniedziałek wziełam ostatnią pigułke z pierwszego listka, dzis jest środa a ja nie mam okresu:( kiedy powinien sie pojawić? POMOCY!

Gość Agnesss
jak pisalam wczesniej biore Diane-35 jesli chodzi o te nieprzyjemne obiajwy to minely!! ale i tak robie zamiane!!!!!!! a to dlatego ze moja kolezanka brala Diane-35 i teraz ma blizniaczki!! ten lek nie jest do konca srodkiem anty!! jest to lek na tradzik i na hirsutyzm a skutkiem ubocznym antykoncepcja wiec uwazajcie!!

Gość Anka20
AGNESSS nie zgadzam sie z Toba! DIANE TO JEST STUPROCENTOWY SRODEK ANTYKONCEPCYJNY i powie Ci to kazdy lekarz. Inaczej ginekolodzy nie zapisywaliby go jako tabletke anty a na ulotce byloby napisane ze trzeba sie dodatkowo zabezpieczac! No i wszystkie kobiety zazywajace Diane zaszlyby w ciaze- pomysl troche! Ten lek nie jest nazywany typowym antykoncepcyjnym tylko dlatego ze jest refundowany jako jedyny bo innych tabletek anty nie refunduja. Ja biore te tabletki od 4 lat, mam od prawie pieciu lat stalego chlopaka. Kochamy sie b czesto i wogole nie uwazamy. Twoja kolezanka zaszla w ciaze bo na pewno brala Diane nieregularnie, bo ja trzeba brac o stalej godzinie i codziennie a nie zapominac! Gdyby brala inne tabletki to tez pewnie by zaszla bo one magiczne nie sa wiec aby dzialaly trzeba trzymac sie pewnych regul. Wystarczy przeczytac ulotke... A bliznieta to bardzo czesty przypadek po odstawieniu tabletek anty bo wtedy jajniki wariuja. Najlepiej odczekac z ciaza z kilka miesiecy po odstawieniu.

Gość lenka_a
ja biore diane od 3 dni, kupilam ja w poniedzialek za 32,50!! normalna cena to 65 zł tyle ze jest dofinansowany jak wiecie skad bierzecie takie niskie ceny?? 10 zł ??? czemu sa takie roznice w cenie ?? przez pierwsze dwa dni bolala mnie watroba ale wczoraj i dzisiaj juz jest ok

Cześć, poczytałam sobie i doszłam do wniosku, że kwestia tabletek to jest naprawdę bardzo idnywidualna sprawa. Ja kilka lat temu brała m Cilest i miałam takie bóle głowy, że któregoś dnia rodzice znaleźli mnie nieprzytomną na środku pokoju. Teraz mam uraz i nie chcę ich brać. Później ginekolog zrobił mi wszystkie badania i przepisał Mercilon. Brałam go 2 lata, zabezpieczał 100% - wogóle mi się po nim nie chciało...Koszmar. Teraz biorę Dianę. Właśnie skończyłam 4 opakowanie.Przez pierwsze 2 miesiące schudłam i cera mi się poprawiła.Teraz widzę spadek \\\"wąsików\\\" i ogólnie mniejsze owłosienie. Chętka na mizianie w normie, albo nawet wzrosła. Biust zaczął rosnąć, ale niestety nie tylko biust. Pochłaniam takie ilości jedzenia , ze zaczyna mnie to przerażać. Jedyne teraz co mnie trapi, to to czy mogę czyć sie zabezpieczona. Czy może któraś z was brała Dianę i może mi potwierdzić że wystarczy brać Dianę regularnie, bez zbędnych zabezpieczeń i można spać spokojnie?

Lenka, ok 10 zl kosztuje 1 listek, ale jak lekarz przepisze ci 3opakowania to placisz wtedy te ponad 30 zl, innej mozliwosci nie widze.

Gość lenka_a
styska dziekuje za odpowiedz, juz zasiegnelam jezyka w aptece i jest tak jak mowisz, sa po prostu opakowania po 1 listku i w ktorym sa 3. ja mam te drugie ale chyba sie babka w aptece alnela po podobno jak na recepcie jest info Diane35 1 op. to sprzedaje sie 1 listek a nie 3