Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika

cilest czy diana?

Polecane posty

Gość valery
a moja cera po cilescie poprawila sie znaczniej niz po diane, i nie przytylam ani grama, a po dianie czulam sie wiecznie glodna i przytylam kilka kg. Ale z tym apetytem na seks tez potwierdzam - zero checi. Nie wiem teraz co robic, jestem w rozterce - odstawic nie chce ze wzgledu na cere, ale na wymuszony seks nie dajacy satysfakcji tez nie bardzo mam ochote. Same problemy z tymi pigulami :O

Gość malvi18
ja jeszcze niczego nei biore,ale jak co to dzeki juz wiem chyba co lepiej.pozdo!!!pa

Gość ochota na sex0
dziewczyny ja biore od roku cilest!!!zaluje ale nie zdecydowalam sie na inne tableteczki!!przez pierwszy miesiac bylo swietnie a teraz:(przytylam 14 kilo nie mam ochoty na sex nie mam orgazmow nic mi sie nie chce!!wiecznie placze i sie ze wszystkimi kloce!!chyba jednak sie wybiore i zmienie tabletki ps mam prosbe moze mi ktos napisac cos o tych diana ale wiecej??:)

Gość Cilesciara
Ja biorę Cilest również od roku i: 1) cera znacznie lepsza, wyleczyłam trądzik i nie ma ani śladu po nim 2) nic nie przytyłam, chociaż podczas pierwszego opakowania waga lekko drgnęła w górę, ale zaraz przy drugim spadła na swoje miejsce 3) zabezpieczenie, że tak powiem 100%, bo nie brałam o regularnej godzinie - zawsze było jakieś presunięcie w czasie, ale było drobne, do godziny-dwóch. Piłam alkohol i jakoś nie osłabiło się działanie tabletki. 4) nie miałam żadnych nudności, bóli głowy, czy innych uszczerbków na zdrowiu. Ja polecam, ale jak go przyjmie Twój organizm? Któż to wie? Chyba tylko pan ginekolog po uprzednich badaniach.

Gość deli22
Ja biorę CILEST od dwóch miesiecy.Przy pierwszym opakowaniu miałam lekkie mdłości,a przy drugim -bolące piersi(ale jakby sie powiększyły).Poza tym jest bez zmian,kłopotów z cerą ani z włosami nie miałam.Waga też w normie,a co do sexu to ciągle mam ochotę,chłopak potrafi mnie swietnie rozgrzać....

Gość Ani Cilest ani Diane35
To są tabletki które brałam 12 lat temu ( Diane 35 ) a ok.10 lat temu Cilest (mam 30 lat ). Teraz są juz tabletki nowej generacji , z mniejszą dawka hormonów i niepowodujące tylu skutków ubocznych co w/w. Polecam Harmonet , Jeanine , Logest i wiele innyh dostepnych na rynku ( najlepiej spytajcie lekarza )

Gość nie można powiedzieć ani ani
to przecież zależy od organizmu! Każdy lekarz powinien przeprowadzić badania i ocenić. A skoro tabletki działają już 10 lat na rynku, to znaczy, że są skuteczne i ich nie wycofano.

Gość ivi
nio,nio jesli chodizi o diane 35 duza mnie $ sie za nia zaplaci,a za cilest to juz 34 zł a humor to ma sie straszny ,i jest sie nie do zniesienia,moj ex juz chłopak wlasnei dlatego ze mna zerwal:(((!!! powiedzial ze jak mi przejdzie to abym do niego zadzwonila!!!!!:( co do diany to chcialabym, wiedziec po jakim czasie ten biust rosnie a po jakim od odstawienia tabletek spada?podobno zos mozna wtedy brac aby nie spadl??ja biore 2 listek od dzis i jak na ta chwile to persi nie uroslu ale podobno po pół roku to juz jest te kilka rozmiarow ale chyba od 3,4 listka ,nio wiec poczekam,co do zabezpieczenia to tez slyszlam ze cilest jest cool,ale diana nie jest duzio gorsza,ale pytanie co to znaczy duzo????czy to moze to ze zachodiz w ciażke co 30 kobieta na 100 a po cilescie co 90 na 100?? bo jesli tak to odradzam diane,albo chyba ze bedziemy ja brac ze wzgledu na biust a cos jesczze na zabezpieczenie ,prosze o wypowiedz na temat mojej wypowiedzi kogoś kto zna sie na tym i ma pewne sprawdzone wiadomośći

Ja jestem w połowie 3 listka diane 35 i biust już zauważyłam ze zaczął rosnąć w trakcie 2 listka co do zabezpieczenia to sie nie wypowiadam. pozdro;)

Gość kachnakachna
hej dziewczyny, mam pytanie, czy ktoras z was brala moze Diane 35 z powodu Hirsutyzmu (nadmiernego owlosienia ciala) i czy ktorejs z was to pomoglo ?? Ja mam wlasnie zaczac kuracje i zastanawiam sie kiedy widoczne beda skutki ??????

Gość kachnakachna
hej dziewczyny, mam pytanie, czy ktoras z was brala moze Diane 35 z powodu Hirsutyzmu (nadmiernego owlosienia ciala) i czy ktorejs z was to pomoglo ?? Ja mam wlasnie zaczac kuracje i zastanawiam sie kiedy widoczne beda skutki ??????

Ja biore diane 35 ze wzgledu na cere ale też mam nadmierne owłosienie i teraz tak jak pisałam jestem w trakcie 3 listka i owłosienie sie troszke zmniejszyło ale naprawde bardzo minimalnie. Ale słyszłam ze leczenie tej dolegliwosci trwa dłuzej niz np leczenie tradzika tym lekiem. powodzenia ;)

Gość maaaga
dziewczyny wiecie moze po jakim czasie diane 35 nabiera dzialania antykoncepcyjnego ?!?! bo chyba nie po 7 dniach jak typowe tabletki anty ??

Gość Re
Nie diana nabiera działania anty juz po 1 tabletce

Gość maaaga
taaaaaaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaasne

Gość kachnakachna
jezeli wezmiesz diane w pierwszym dniu cyklu to juz jestes zabezpieczona !! Diane jest taki samym srodkiem antykoncepcyjnym jak Cilest

Gość maaaga
serio ?? hehe jak zajde w ciaze to bedzie na Ciebie ;) tylko ze mi ginekolog powiedziala ze po miesiacu :/ ale mi sie to dziwne wydalo :/ ale chyba nie bede ryzykowac :]

Gość kachnakachna
jezeli mam byc szczera to ja przez dlugi czas nie ufalam samym tabletkom i stosowalismy z moim chlopakiem przez pierwsze miesiace takze prezerwatywe, ale p. ginekolog mnie zapewniala ze to zbedne , tak wiec decyzja nalezy do Ciebie

Gość MALTA
CZesc dziewczyny matko jak widze jakkie glupoty tu niektore laski wypisiuja t opo poprostu zal sie bozw! Skad one ta wziely ze tabletka dziala juz od pierwszej pigulki !!!! przeciez to sa hormony nie jest tak pstryk i juz masz ! organizm musi sie uksztaltowac i cykl pod wplywem srodkow ahha Maaaga nioe sluchaj yakich rzeczy wystarczy troszke czasami logicznie pomyslec. a nie opowieadac takie bzdury pozdrwaiwam

Gość MALTA
tROSZKE O TYM WIEM NIE MAM 18 LAT TYLK OJUZ PRAWIE 30 TAKZE DZIEWCZYNY UWAZAJCIE!POZDRAWIAM

Gość maaaga
wyslalam zapytanko do ginekologa i napisal ze jesli sie wezmie diane pierwszego dnia cyklu to chroni przed ciaza juz od pierwszej tabletki ...

Gość kobitki...........
kto mi napisze jak to jest z tymi piersiami ,kiedy rosna i jak sie to wyczuwa????????

Gość Re
No widzicie a nie mówiłam ze od pierwszej tabletki jest zabezpieczenie

Gość MALTA
za to ja wiele slyszlalam rzy od ginekologow ze przynajniej miesiac trzeba brac

Gość maaaga
jeszcze rozmawialam z p. ginekolog i powiedziala ze co do Diane to firma schering niby twierdzi ze od pierwszego dnia ale podobno lepiej nie ryzykowac tylko poczekac mniej wiecej do 7 dnia ! ech mam juz dosc tego zamieszania :( pozdrawiam

Gość maaaga
a co do tych piersi to ja biore diane 17 dzien i jak narazie mi nie urosly :P

Gość maaaga
a co do tych piersi to ja biore diane 17 dzien i jak narazie mi nie urosly :P

Gość Marzenka
Czytałam te wszystkie wypowiedzi i zastanawiam sie czym sie różni trądzik młodzieńczy od sterydowego i czy powinnam używac Diane. Czekan na okres żeby zacząć używać ponieważ chce go stosowac jako środek antykoncepcyjny, mój ginekolog powiedział że nie musze dodatkowo stosowac prezerwatywy ale wciąz sie zastanawiam:) mam dopiero 19 lat i nie wiem czy Diane jest dla mnie odpowiednia? czy mgłybyscie mi pomóc z góry dziekuje:)

Gość Mekka
czesc Marzenka. tradzik sterydowy rozni sie od mlodzienczego tym ze wystepuje po srodkach antykonceocyjnych oczywiscie nie u wszystkich kobiet jjednak jesli masz tradzik mlodzienczy teraz to jest duze prawdopodobiemswto ze sie przerodzi w tr, sterydowy. ale nastapi to do poiero po kilku latach.Objaiwa sie krostkami i gulkami ktore nie zupelnie ropieja tzn ze nie latwo je wycisnac po za tym sa bolace i dlugotrwale ,tradzik sterydowy jest bardzo trudno wyleczyc.