Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie dania z makaronem dla 3latka ???

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny o mogę zrobić z makaronem dla 3 letniego syna ? Syn bardzo lubi makarony,najbardziej świderki ale nie mogę robić jemu z sosem pomidorowym ,bo ma uczulenie na pomidory. Znacie jakieś fajne przepisy ze świderkami (lub w ogóle z makaronami) dla dzieci? Może znacie jakieś strony z fajnymi przepisami dla dzieci? Będę wdzięczna za pomoc. (Oprócz makaronu z serem ;-) )

Gość gość
Pomoże mi ktoś ? :-)

Albo sos z brokułów. Wg mnie to mnóstwo rzeczy do makaronu pasuje ;) możesz też podawać makaron na zimno w sałatkach.

Gość gość
Ja wszelakie warzywa do makaronu dodaję- nie zawsze trzeba robić sos. Wszystko co mam pod ręką kroję w kostkę i rzucam na makaron. Można też zapiekanki zrobić. Przepisów jest multum. Wpisz wyszukiwarkę makaron z... (i tu wpisujesz co lubicie lub możecie jeść) i wybierać możesz do woli.

Gość gość
Dzięki Kobiety,trochę mi podpowiedziałyście :-)

Gość gość
wpisz w wyszukiwarke przepisy z makaronem i ci wyskoczy pare stron :) ja tez tak wyszukuje przepisy i dania wychodza bardzo smaczne :)

Gość gość
Ja robię penne ze szpinakiem, spaghetti z tuńczykiem do którego daję wprawdzie pomidory, ale też można bez nich, zapiekankę makaronową z brokułami, szynką i serem.

Gość gość
makaron ze szpinakiem i kurczakiem w sosie smietanowym, spagetti z tunczykiem i serkiem topionym, carbonara na smietanie, ja robie zapiekanke makaronowa z kalafioren parowka serem cebula czosnkiem i zalewam rozbeltanym jajkiem ze smietana i do piekarnika... makaron z kurczakiem w sosie smietanowym, pieczarkowym... makaron z bialym serem na slodko, makaron a'la ruskie pierogi, makaron z truskawkami albo jagodami, makaron ze szpinakiem i feta... makaron rurki z kurczakiem obsmazonym w przyprawie gyros kebab do tego robie delikatny sos czosnkowy z jogurtu naturalnego i zalewam tym sosem...

Gość gość
makaron maks 2 razy w tygodniu! i to najlepij pelnoziarnisty! sprobuj go rzekonac do kasz i warzyw!

Gość gość
Autorka prosila o pomysly a nie rady ile razy w tyg. :) smiesza mnie te zyczliwe mamusie dajace swoje rady. Nic tobie do tego ile razy kto podaje makaron,nie twoja sprawa nawej jakby dawal trzy razy dziennie. Skonczcie udzielac rad jak was nikt nie prosi.

Gość gość
Matko, mieszkam we wloszech i tutaj dzieciaki jedza makaron codziennie kazdego dnia, wiec nie przesadzajcie :-) A dla autorki....makaron z serem ricotta, z parmezanem, z cukiniami, z jajkiem, z mielonym miesem.....

Gość gość
Jest dużo takich dań,wystarczy dobrze poszukać. Trudniej dostać dobrej jakości makaron,dlatego ja wybieram ten od firmy www.makaronyanna.com.pl Naturalny makaron domowy jest najlepszy do moich przepisów.

Gość gość
Ja robie ciemny makaron świderki z sosem z polędwiczką wieprzową. Makaron ugotowac wg przepisu. Polędwiczke pokroić w plastry i rozgnieść palcami. opruszyć mąką i pieprzem. W garnku troche oleju i zeszklic 1 cebule (zwykle cebul sole). dodać pokojoną marchewke i pietruszke(albo tu posolić). Jak torche sie podsmaży/podusi to kłade polędwiczki jedna obok drugiej potem druga warstwa bo zwykle tyle wychodzi i zlewam 2 szklankami wody(tak aby zakrywało polędwiczki.)dodaje ziele i liść laurowy Jak sie udusi za około 45 minut dolewam szklanke mleka (można bez ja lubie zamiest śmietany itp) sypie majeranek papryke słodką i jeśli trzeba to sól lub pieprz ale zwykl nie trzeba juz) jesli za rzadkie mozna łyżeczke maki jeszcze dac. Pyszne z kaszą gryczaną paloną ,białą , ciemnym makaronem, ryżemkaszą pęczak itp. plus buraczki albo inna surówka. Moja mała ma 20 msc i wcina az sie uszy trzęsą.

Gość JacekManiek
Moje maluchy uwielbiają klasyczne spaghetti bolognese. Kupuję zwykle makaron arrighi, bo moim zdaniem smakuje lepiej niż cała reszta. Ważne też by kupić dobrej jakości wołowinę, najlepiej też samemu mielić mięso przed zrobieniem obiadu. Przynajmniej wiemy, co jemy ;)