Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój chłopak bardzo niepoważnie traktuje moje migreny

Polecane posty

Gość gość
Hej, ja nie pracuje tylko studiuję więc zwyczajnie zrywam się z zajęć gdy mam napad migreny. Trochę się boję jak to będzie gdy będę musiała iść do pracy. Jak jest bardzo źle to łykam 4 excedriny, pije dużo herbaty, biorę chłodny prysznic, susze się, kładę do łóżka i na oczy kładę rumianek. Czasem na siłę coś zjem, żeby szybciej zwymiotować bo gdy mnie rzuca już z pół godziny i nic nie idzie to dopiero piekło. A lekarka która powiedziała, że to choroba księżniczek to jakaś pierdzielnięta... Siostra mówiła o jakimś lekarzu zajmującym się tylko tą dolegliwością...

Gość gość
W książce Tombaka przeczytałam ze ponoć bardzo skutecznie na migreny pomagają lewatywy bo oczyszczają organizm z toksyn ktore swoją droga są przyczyna bólu głowy. Nie miewam wprawdzie migren ale czasami mocno boli mnie głowa gdy cos mi lata w jelitach, mam wzdęcia itd. Dopiero po wyproznieniu ból głowy odchodzi i polepsza sie samopoczucie. Moze powinnaś spróbować choćby po to by sie przekonać czy to pomoże?

Gość gość
Ja na migrenę biorę leki przepisane przez neurologa: tryptany (w moim przypadku Sumamigren 50) lub Coffecorn Forte (UWAGA: nie wolno ich łączyć!!!!!!). Tylko to mi pomaga, dzięki temu mogę pracować, bo w przeciwnym razie nie wiem co by było :/ Ogólnie jestem w trakcie ponownej diagnostyki, miałam rezonans, EEG - wszystko ze mną dobrze, tylko głowa boli raz w tygodniu :/ Możliwe, że dostanę leki do brania codziennie (divascan, flunarizine, przeciwpadaczkowe lub antydepresanty), żeby ograniczyć migreny do przynajmniej raz w miesiącu. Ktoś kto nie miał, nie zrozumie.. Mój mąż też weźmie apap i po sprawie, ale już mnie wiózł parę razy na izbę przyjęć więc się teraz nie nabija..

Gość gość
ja wlasnie bralam ten lek na s i do tego tabletki przeciw wymiotne ale nie sluzylo mi to bylam senna i chodzilam jak nacpana w kolko nie moglam znalezc miejsca.. tez teraz ratuje sie excedrinem ja narazie nie pracuje... ale najbardziej sie wlasnie tego obawiam. bo bol glowy bym moze jeszcze zniosla w pracy ledwo ale wymioty co chwile ;/ pomysla ze albo ciaza albo symulacja wole sie nabrac tabletek mimo ze mowia ze to nie dobrze tylko bracc niz zdychac dwa dni w meczarniach i nie wiedziec co sie dzieje w swiecie

Gość lisicaprzebiegła
znam ten ból, ale jak już mi doszła neuralgia międzyżebrowa (wszytsko na tle nerwowym) to już dałam się namówić na neurologa - dr Marka Obersztyna, słyszałam o nim wiele dobrego, póki co mogę powiedzieć, że to przemiły człowiek, potrafi podnieść na duchu i pracujemy nad rozwiązaniem mojego problemu.

Oczy sobie przebadajcie dziewczyny, bo podobno migrena może być spowowana nieprawidłowym ciśnieniem śródgałkowym. We Wrocławiu jest lekarz okulista, który się tym zajmuje, trochę drogi podobno. Niestety nie pamiętam nazwiska, bo mnie ten problem nie dotyczy ale podobno wielu osobom pomógł. Może warto spróbować?

O ile oczywiście jeszcze tego nie zrobiliście, bo znam i takie co były już u neurologa, okulisty, dentysty i cholera wie u kogo jeszcze i im nie pomogło :(

Gość gość
Niegość oczy są połączone z wątrobą. Ja bym oczywiście przebadała oczy, ale zajęłabym się głównie wątrobą. Oczyścić, wzmocnić, jelita też oczyścić. Migreny mogą wywoływać pasożyty, czy przerost candidy. W przypadku autorki stawiam na to drugie, ponieważ miała kiedyś depresję.