Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy w 14tyg można poznać płeć dziecka ?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 14tyg ciąży, wczoraj byłam na wizycie kontrolnej. Moja ciekawość jest tak wielka, że nie wytrzymałam i zapytałam lekarza czy już można poznać płeć, lekarz zrobił zbliżenie pokazał gdzie są pośladki , między pośladkami nic nie było ( szukał chyba chłopca ) pod koniec usg zrobił jeszcze jedno zbliżenie i powiedział, że nic tam nie widzi, że nie chce mówić, że to będzie dziewczynka , że za 3tyg potwierdzi swoje przypuszczenia. w którym tyg ciąży poznałyście płeć ?

Gość gość156
ja bedac na badaniu prenatalnym w 12 tyg na sam poczatek dowiedzialam sie ze to chlopak , w 15 tyg dalej lekarz utrzymuje ze chlopak za pare dni znowu mam wizyte i sie okaze. jezeli chodzi o dziewczynki to na poczatku roznie to bywa , czasem chlopaczek zakryje co nie co pepowinka albo moze schowac siusiaczka miedzy nogi . najtrudniej jest wlasnie z tymi dziewczynkami, dlatego radze Ci jeszcze troche poczekac w kupowaniem rzeczy;)

Gość gość
Ja dowiedziałam się w 16 tygodniu,że chłopak.

Gość gość
ja poznalam w 12 tc wiec uwazam ze to mozliwe, jestem w 19 tc i na kazdej wizycie sie potwierdza to samo :)

Gość gość
W pierwszej ciąży o płci dowiedziałam się w 16 tygodniu,w drugiej w 14.Potwierdziło się,mam dwie dziewczyny.

Gość gość
płec powinno się poznawać po 20 tyg ciąży, dlaczego? żeby nie było pomyłek ze mówili ze dziewczynka a jest chłopak. Jak to mój ginekolog powiedział u chłopca jego narządy sa we wnętrzu dopiero ok 20 tyg ciąży zaczynają schodzić w dół, czyli tam gdzie ich miejsce, wcześniej nie ma co się sugerować ze dziewczynka bo potem może być chłopak. Do 20 tyg ciąży chlopiec wygląda tak samo jak dziewczynka

Gość gość
mi tak samo lekarz mówił, usg połówkowe jest wyznacznikiem.

Gość gość
Mi w 13 tc powiedzial że póki co syna nie widać. W pierwszej ciązy w 18 tc powiedział że córka i tak się stało.

Gość gość
U mnie w obu ciazach lekarz w 12tyg widzial chlopcow,i mam 2chlopakow.wiec skoro do 20tyg nie widac,to jak poznal?

Gość gość
Mi jutro mija 14 tyg ciazy a za piec dni ide do lekarza :) Mam nadzieje, ze moze wtedy juz czego sie dowiem :) Obecnie plec dziecka mozna poznac wczesniej niz na polowkowym, wiec nie pitolcie..:P Moze nie w 12 tyg, ale w 15 czy 16 mysle, ze mozna sie sugerowac

Gość gość
Ja w okolicach 16. Mozna wcześniej ale moje dziecko skutecznie sie zaslanialo.

Gość gość
Ja poznałam pleć w 14 tygodniu.

Gość gość
mam nadzieje, ze moj lekarz sie nie pomylil jest bardzo doswiadczonym lekarzem wiele lat doswiadczenia teraz zainwestowal w lepszy sprzet w 14tyg powiedzial, ze nie widzi miedzy posladkami nic ale nie chce niczego potwierdzac

Gość gość
13tc - chłopak

Gość gość
Mi powiedział, że nic między nóżkami nie widzi, w 19 tygodniu się potwierdziło że dziewczynka.

Mam zdjecie z 12tyg2dnia - jest siusiak, identyczny jak z usg starszego brata :)