Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

CZERWCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość Aliszonn
Mój też dziś dobrze dawał, tak ok 14. Chciałam sobie zrobić małą drzemkę ale nie szło bo cały brzuch mi falował. Nie wyobrażam sobie jak to będzie po porodzie jak już tych słodkich kopniaków nie będzie, na pewno będę za nimi tęsknić.

Trzeba przetrzymać jakoś tą pogodę i choroby się w końcu skończą. Ja też mam katar i głowa boli jak nie wiem. Ostatnio pisałyśmy o tych kopniakach w dole brzucha. A ja wczoraj się strasznie przestraszyłam, bo kopniaki to prawi między nogami czułam. Jakby mi miał nóżkę zaraz wystawić... Powiem lekarzowi na wizycie za 1,5 tyg, bo przyznam, że sama się przestraszyłam. Tak nisko to nigdy nie czułam.

Gość kathana
Dzień dobry. Dziś moja kolej na glukozę, więc sobie czekam w labo. Ponawiam pytanie o krew pępowinową, któraś o tym myśli? My już po echo, czyli takim bardzo dokładnym badaniu prenatalnym. Nikoś ma bardzo min. za małą zastawkę trójdzielną, ale taka jego uroda. Pani dr mówiła, że 80 % ludzi to ma :) nie ma to na nic wpływu i u nich w klinice nawet nie kierują na echo z tego powodu. Waży już 750 g i oczywiście pokazał ponownie, co ma między nogami. Został sprawdzony od stóp do głów. Badanie było długie i bardzo szczegółowe, ale powiem Wam, że Pani dr (podobno wybitna specjalistka) wywarła na mnie przemiłe wrażenie :)

Gość kathana
Aniołkowa i nie omieszkałam zapytać Pani dr o te kopniaki, bo nie dawały mi spokoju i ona potwierdziła, że tam ma główkę i rączki i to całkiem normalne, i nie ma się czym martwić. Powiem Wam, że widok był niezwykły- mały siedział po turecku i miał czkawkę. Aż nam było go żal, bo cały mostek mu chodził:)

Gość Wera33
Ja tez mam 7 kg na plusie, tez mnie to przeraża. Fakt brzucha małego nie mam ale zeby kilo tyć na 1.5 tygodnia? Kathana cieszę sie ze z serduszkiem wszystko w porzadku, moj***adanie prenatalne trwało 6 minut. Dobrze ze było chociaż refundowane:) a na trzecie tez idziesz?

Gość kathana
Ja 4 kg na plusie. Wera na 3 też idę. Tym bardziej, że na to echo załatwiłam skierowanie, więc miałam za darmo :) Mania, czy Ty już miałaś glukozę? Pamiętam, że też ostro wymiotowałaś... Ja miałam ciężko... tak po 15 min od wypicia już prawie byłam nad ubikacją, ale wytrzymałam:)

Gość Mania1989
Tak ja juz miałam krzywa, i też panikowalam przed ale jakoś przeżyłam :) chociaż juz po raz kolejny bym nie chciała tego przechodzić. ja dzisiaj idę na prenatalne i troche się stresuje. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok.

Mania napisz jak po badaniach. W którym jesteś tyg i ile waży maleństwo. Przyznam, że stresuje się wagą mojego malucha. Ja za półtora tyg idę do lekarza to dopiero mnie na krzywą skieruje na pewno. Na tzw ostatnią chwilę, bo już będę w 27 tyg.

Juz jestem po badaniach, wszystko jest w porządku :) mala jest zdrowa,******iwa i sliczna :) lekarz zrobił nam gratis 4D bo miał spore opóźnienie i chciał nam trochę 'wynagrodzic' czekanie. Martynka wazy juz 616g a jestem w 23 tc. Aniolkowa a u Ciebie jak z waga malucha? A co do wagi mojej to przytyłam 4kg ale brzuszek mam malutki.

Gość asieńka27
hejka dziewczyn:) no, no jak czytam wasze komentarze to nie wiem czy sie cieszyc czy płakac..;) moja mała wcale nie jest taka mała.. ma juz1200g.. troche mnie to przeraziło ze przybrała juz tyle. przeciez żadne z was jeszcze kilo nie przekroczyło.. ja przytyłam 8kg a to połowa 26tc. wczoraj na wizycie doktor sie przeraziła ze mi szyjka sie juz wygładziła.. musze lezec teraz w domu... kurcze mam nadzieje ze młoda wtrzyma w brzuchu do czerwca:) a przynajmniej do maja:)

Gość tulipka32
kathana, ja przy pierwszym dziecku zdecydowalam sie na krew pepowinowa i teraz tez chcemy z tego skorzystac. ale nie wiem, co Ci mam napisac, kazdy musi ta decyzje podjac sam. najlepiej sie skontaktowac z polskim bankiem komorek macierzystych i tam babki wszystko dokladnie tlumacza.

Gość Aliszonn
Asieńka wow 1200g. To drugie tyle co mój teraz waży :)

Mania ja w 23 tyg byłam na prenatalnych i miał równe pół kg. 9 marca idę i mam nadzieję, że sporo podrósł. Co do mojej wagi to niecałe 6 kg do przodu jestem. Asieńka to odpoczywaj i niczym się nie stresuj, a wszystko będzie ok. Ja bym chciała, żeby mój tyle ważył. Panikuję z ta wagą strasznie. Tulipka ja tez się właśnie zastanawiałam nad tą krwią. Musimy to sobie przemyśleć z mężem.

Gość Mamuśka Ktosia
dziewczyny powiedzcie mnie jedno;) czy nie szkodzi jak dalej biore dalej kwas foliowy???

Gość gocha89
Przyszła moja kolej na krzywą cukrową, siedzę i kwitnie:P

Gość rockowa mamunia
Witam dziewczynki, ja dzisiaj wstałam z silnym postanowieniem że od dzisiaj koniec ze słodyczami i obżarstwem! Przytyłam 5 kg a teraz podobno zaczynamy okres najszybszego przybierania na wadze!! Nie widać po mnie tych kilogramów poza brzuszkiem ale chciałabym żeby tak zostało! Trzeba trzymac formę żeby nie wyglądać w lecie jak wieloryb! :D Ciekawe jak długo wytrzymam hehe ale mam zamiar jeść po prostu zdrowo i ćwiczyć regularnie bo póki co to tak z doskoku raz w tygodniu był rowerek i raz w tygodniu basen.

Gość kathana
Mamuśka Ktosia ja też nadal biorę kwas i podejrzewam, że tak będzie do końca, bo oprócz wit. D3 nic więcej nie biorę. Mój lekarz jest przeciwnikiem suplementów dla kobiet w ciąży. Tulipka dzięki, my też raczej się będziemy decydować.

Gość Aliszonn
Ja biore tylko suplement z dha. W nim zawarta juz jest wystarczająca dawka kwasu więc oddzielnie jako takiego nie przyjmuję. Poza tym biorę 2xdziennie magnez dla kobiet w ciąży i 1xdziennie żelazo. Dziewczyny wczoraj w nocy mój mały rozegrał sobie chyba w brzuchu mecz piłkarski. do 3 nad ranem nie spałam bo tak kopał że nie dało się zasnąć, cały brzuch mi skakał. Wczoraj też Mąż uświadomił mi że już zaczeliśmy 6 miesiąc ciązy. Mi to jakoś zupełnie z glowy wypadło i jakby zatrzymałam się w tym 5. Jeszcze 3 miesiące z kawałeczkiem i już niunio będzie z nami. :)))))))) Miłego dnia Mamuśki!

Gość AleksandraJL
Czesc sliczne:) to juz zaraz wszystkie będziemy po krzywej cukrowej. Same przyznajcie, nie takie straszne, tylko to czekanie nudne. Ja biorę nadal kwas foliowy i nic więcej. Moj maly w zeszłym tygodniu wazyl prawie 800g to teraz pewnie okolo kg. Ale ja jestem z tych pierwszych jesli chodzi o termin, Asienka pierwsza:) co do słodyczy to ja sobie podjadam po kosteczce goplany fioletowej uwielbiam ja. Wiecie co dziewczyny? Wczoraj pojechaliśmy do babci mojego J. powiedziala nam,ze imię naszego syneczka jest straszne okropne i mamy je zmienić bo wstyd. Okropnie mi sie przykro zrobilo. Ja rozumiem nie każdemu musi sie podobać, ale trzeba to zaakceptować. Jeszcze moj facet siedział jak pipa nic jej nie powiedzial. A w sumie to on wybieral imię mi się spodobało i jest. A jak Wasze zdrówko? Czytałam ze niektóre się pochorowaly, mam nadzieje, ze juz lepiej. Ja codziennie bardzo duuuzo spaceruje pogoda jest cudowna. Moj leonek tez nisko kopie. Juz nie moge sie doczekać, jak będzie z nami. Dostal od swojej babci śliczne nowiutkie dwie wanienki,jadna mniejsza. Coraz mniej wydatków:) jestem podekscytowana.

Gość AleksandraJL
I mam 7kg na plusie. Najgorsze mam uda, zrobily sie takie masywne, a co gorsza mam pajaczki po wewnętrznej stronie ud.

Gość kathana
Aleksandra ja też z imieniem tak miałam. Mój szwagier wypalił do mnie (ma być chrzestnym) "Nikoś to fajnie, ale już Nikodem to jemu się nie podoba". Cholera co mnie to obchodzi?! Zamurowało mnie i odpowiedziałam, że nam się podoba. Moim zdaniem i Leoś i Nikoś są śliczne i nie ma co się przejmować uwagami innych :) Ja niestety krzywą bardzo źle wspominam, wypicie pikuś, ale potem czułam się fatalnie...

Gość Mamuska Ktosia
dzieki dziewczyny czyli dalej bede go brala;) bo nic innego nie biore w sumie;) nie przejmujcie sie AleksandraJL i Kathana;) Leon i Nikodem piekne imiona;)) a ze sie komus nie podoba....;)no chyba ze wola Dżordża lub Dżonego ;)

Gość Ladyvader
Ja mam Mokry kaszel kupiłam pernalen syrop po tabletkach mam taka zgagę , ze nie mogę tego wytrzymać. U mnie tez imiona komentują wszyscy, ale mam to gdzieś :) u mnie wyniki wszystkie wporzadku :) tyje tez , ale żadne rozstępy narazie nie sa widoczne , codziennie smaruje kremem brzuch juz grubej, bo czuje ze skóra mocno naciągnięta . Pozdrawiam

Gość AleksandraJL
Kathana- ważne,ze masz juz za sobą to paskudne badanie:) moja kuzynka ma małego Nikodema, urodził się we wrześniu, taki slodki bąbelek , raczki do wszystkich wyciąga, nikogo się nie boi. Fajne te imiona:) A czym smarujecie te brzuszki? Ja tym bio oilem , rozstępów nie ma ale wydaje mi sie Malo skuteczny , producent obiecuje, ze powstale blizny stają sie mniej widoczne. Wczoraj byl seks i powiem Wam od tak dawna tego nie robiliśmy, czułam się jak przed pierwszym razem :) noo i szalu nie bylo, poczułam taki bol na poczatku, infekcji żadne raczej nie mam, czytałam tylko, ze narządy kobiety sa bardzo wrażliwe i bardzo ukrwione w ciazy, i to moze sie zdarzyc:) na wszelki wypadek posmarowałam sie clotrimazolum wypytam mojego doktorka na wizycie co i jak. Mialam robiona cytologię wczesniej ani nic mnie nie piecze ani nie swędzi. Moze slabe nawilżenie, juz sama nie wiem

Gość Mamuska Ktosia
AleksandraJL;) fajnie ze poruszylas temat seksu;)) u mnie tez raczej suchawo;/ ale dajemy rade;) no i jak zawsze bylo genialnie tak teraz jest jeszcze bardziej superowo ;)!!! masakra ;)))

Gość AleksandraJL
Czyli jest lepiej niż przed ciaza? Gratuluje:) bo tak sobie tez mysle ze wczoraj bolalo mnie w pozycji od tylu a w innych juz nie... I tylko na samym poczatku. Kupie sobie żel feminum moze pomoże... W sobotę spróbujemy:)

Gość Lv
Ja stosuje ta mustele kupiłam drugie opakowanie ale o rezultatach to ja sie raczej dowiem przed rozwiązaniem :)

Gość Aliszonn
a u mnie w sparawach łóżkowych jest rewelacyjnie. pierwsze 13 tygodni nie było nic, jakoś nie miałam ochoty. Teraz kochamy sie z rad,dwa na tydzień i jest na prawdę świetnie. Może dlatego że tam na dole wszystko jest wrażliwsze i tym samym ja mam z tego większa przyjemność. Nawet brzuszek nam bardzo nie przeszkadza. Mam nadzieje ze tak bedzie do końca ciązy. p.s dzis zmagam sie ze skurczami. odkad biore magnez czyli od ost wizyty bylo juz dobrze. dzisiaj brzuch mam prawie non stop twardy jak wstaje i chodze, dlatego dziś duzo leze. zastanawiam sie czy nie jechac na ip zeby zbadali mi szyjke bo boje sie ze przy tych dzisiejszych skurczach zacznie sie ona skracac. z drugiej strony nie chce tez niepotrzebnie panikowac, skoro lekarz mowil ze to normalne. wizyte mam w nastepna sobote, ale dla swietego spokoju zadzwonie zaraz do mojego gina