Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

CZERWCÓWKI 2015

Polecane posty

Aliszonn ja też byłam w tym tyg na zakupach, bo mam ten sam problem z ubraniami :) U nas Dominik spał z nami przez pierwsze noce, a teraz śpi w łóżeczku. Pępuszek już prawie ma odpaść, ale jeszcze trzyma. Ja się boję go tak odwijać strasznie i może dlatego nam tyle z odpadnięciem schodzi :/ Co do tych skarpet to gdzie i za ile je można kupić... Bo moje stopy po ciąży też nie są w idealnej formie. Myślałam dziś nad spacerkiem, bo pogoda ładna, ale obiecaliśmy tacie, że pierwszy spacerek będzie we trójkę i trzeba czekać do jutra :)

Gość AleksandraJL
Tez przemywam z kazda zmiana pieluszki pępuszek. Aniolkowa w aptece mozna kupic. Mąż mi wczoraj kupil za 11 zl. Idziesz do apteki i mówisz skarpety zluszczajace bo są różne nazwy . Jeszcze mi napiszecie kiedy isc na pierwszy spacer?? Polozna ze szpitala mowila ze po 3 dniach w domu, polozna domowa ze w 14-tej dobie. Werandowanie kazala robic. Ja juz sama nie wiem taka ładna pogoda tatus w domu. Co radzicie? Kiedy wyszlyscie ?

Gość Wera33
A mojej wyskoczyły 3 pryszcze wypryski na twarzy i juz sie martwię :( w szczeg ze moj syn w 2 mies życia tez miał takie wypryski i było to ponoć hormonalne aż doszło do stanu zapalnego skory. Ponadto Sara zrobiła sobie przerwę na czuwanie w nocy od 24-3 w nocy i tak sobie z nią siedziałam az zasnęła. Co do ciuchów to u mnie to samo, tyle ze ja bym chciała wreszcie jakieś spodnie na guziki założyć ale chyba sie nie zapne a nie tylko legginsy i dresy. A nie chce na sile sie wciskać zeby potem mi było niewygodnie. U nas pępek podkrawial a dzis jakiś taki wydawał sie b suchy. U nas spacer dzis odpada bo starszego znowu gardło boli i mama z nim idzie do lekarza. 10 raz w tym kwartale ! Ten moj syn jest non stop chory niby to tylko przeziębienie ale juz do przedszkola nie idzie na dwor tez nie i sie nudzi jak mops w domu. I tak od 2 dni kisimy sie w mieszkaniu z dała od świata. Jeszcze zeby domowe leki pomagały nie bo po co ... Znowu lekarz apteka 6 syropów i 100 zł nie ma.

Ja te skarpety kupowałam na allegro. Co do figury sprzed ciąży to na cc szlam z waga 69,5 a dziś się ważyłam i jest 59. Sama jestem w szoku ze aż tyle mi ubylo przez 4 dni. Dzisiaj będziemy mieć pierwsze kapanie :)

Gość aniusia2023
Dziewczyny,23.06 o godzinie,12.45 urodzilam,julie,57 cm, 3935g. Od wczoraj jestesmy juz w,domku. Szczesliwe, julka,prawie caly czas na piersi.

Gość AleksandraJL
Aniusia- gratulacje! W koncu sie doczekalas swojej Julci:) duza dziewczynka :) czekamy na zdjecia:)

Gość aska179
Aniusia gratulacje :) udalo się bez wywoływania ;)

Gość dermar
Aniusia gratulacje witaj w gronie szczęśliwych mam :-)

Gość Aliszonn
Aleksandra ze spacerem, szczególnie o tej porze roku nie ma co czekać. I na boga żadnego werandowania robić nie musisz tym bardziej że temp na zewnątrz jest zbliżona do tej w domu. My byliśmy na półgodzinnym spacerze w 5 dobie życia, później kilka dni wychodziliśmy na godzinkę a teraz już i 4 h potrafimy być na spacerku i zaliczamy wtedy karmienie w plenerze. :)

Gość niki411
Gratulacje Aniusia. .. ja dziś byłam znowu w szpitalu ale na KTG się nic nie zarejestrowało , jestem 6 dni po terminie, niby na usg wyszło że jest mało wód plodowych ale puścili mnie do domu żeby nie zamykać na weekend a w poniedziałek rano mam się zgłosić odrazu na oddział patologii. Wyłam pół dnia , już nie mam sił chodzić w tej ciąży, takie czekanie wykańcza psychicznie. ..

Gość gość112
Dziewczyny jak ubieracie swoje maluszki na spacer gdy na dworze tak cieplo?

Czesc dziewczyny. Co tam u Was słychać? Jak chowają się pociechy? :) Moja malutka dzisiaj miała dzisiaj ciezka noc. Nie mogła zrobić kupki i brzuszek ja bolał do 1 w nocy. Strasznie płakała, nie mogłam jej uspokoić bo nic nie działało, ani noszenie ani cyc ani cumel, no nic poprostu. Dopiero jak się wyprukala i zrobiła kupkę to jej przeszło. Dziewczyny nie wiecie czy te kropelki na brzuszek mozna u takich maluszków stosować w razie potrzeby? Nie chce żeby się tak strasznie meczyla :( aż się serce kraje.

Mania ja na wzdęcia mam kropelki. Położna przepisała esputicon dwa razy po dwie krople. Ja jednak używam takich z Czech tylko one są od 3 tygodnia. Do każdego jedzenia po 10 kropel daję. Mały wypurka to powietrze co połknął, a się mu nie odbiło i śpi jak suseł.

Aniolkowa dzięki za odpowiedz. Właśnie dzisiaj mąż kupił kropelki espumisan i farmaceutka kazała po 2 kropelki przed podaniem piersi dawać. Mam nadzieje ze pomoże jeśli znowu bedzie ja bolec. A co to za kropelki ze aż z Czech? Aż takie dobre?

Gość gość
Jak się nazywają te kropelki z Czech i gdzie je można zamówić

Gość martusiaa23
ja byłam dziś na ktg . skurcze wykazało ,mam się zgłosić jak się nasilą. szyjka skrócona.wiec dalej czekam..

Gość gość werkaaaa
Te kropelki x Czech to pewnie sab simplex dostępne są w Czechach i Niemczech. Ps.udzielalam się u was parę razy , termin miałam na 24 ur.17.wiec juz jestem szczęśliwa mamusia

Werka gratulacje! Mam ten San simplex, szwagier mi z Austrii przywiozl. Podobno to jest to samo co espumisan tylko ma wieksza dawkę leku i dlatego lepiej działka. Narazie próbuje z espumisanem, zobaczymy jak bedzie. I staram się nie zjeść niczakazanego.

Gość gość werkaaaa
Mania dziękuję, tez slyszalam ze to samo , mam w zapasie te krople,ale ja na kolki i brzuszek jem uwaga kminek

Gość gość werkaaaa
A właśnie gratuluję mamuśki zdrowych dzieciaków, i czekamy na pozostałe. Czytałam każdej z was relacje z porodow.

Gość VERUSIAA
Cześć dziewczyny!! ja juz po :)) Jas urodzil sie 27 czerwca o godz 4.10, waży 3850, 61 cm i jest mega slodziakiem :) . co do porodu to niestety spełnił sie moj najczarniejszy sen czyli wszystko czego sie balam.. 7 godz oksytocyny, skurcze porodowka, znieczulenie, parcie jakie 2 h ale to juz jak przez mgle i naa koncu cesarka na biegu :/ ... czuje się jakbym urodzila dwojke jednocześnie jedno silami natury drugie cc.. ale coz najważniejsze ze Jas zdrowy i mam nadzieje ze o reszcie szybko zapomne! aaa i jeszcze dodam - ktoras z was miala chyba podobnie - ze jak juz lezalam na sali pooperacyjnej i polozyli na mnie dziecko autentycznie bylo mi wszysyko obojetne bo bylam ledwo przytomna i tak lezal pol nocy i plakal po czym tez jak przez mgle skyszalam jak babka mowi do niego ze go odwoza na noworodkowy bo mamusia sie nie chce zajmowac - cos w tym stylu. żaaaal po prostu ze sa tacy ludzie. no i musze sie teraz wczytac w wasze posty po cc.. jak to sie zajmowac ta rana - o cos powinnam poprosic juz meza zeby mi kupil? jakas zlota masc?

Gość martusiaa23
A jak dokładnie jest z tym skroceniem szyjki, skurcze zarejestrowało ktg co 10 min. lekarz mnie zbadał powiedział ze szyjka skrócona i mam przyjechać jak się nasila.z tego wszystkiego nie zapytałam o rozwarcie.jak jest skrócona to tzn ze już jest czy niekoniecznie.??

Gość Wera33
Verusia nie przejmuj sie. Nie powinni wymagać żebyś sie dzieckiem zajmowała bo przez 6-7godz od cc nie wolno sie podnosić tylko trzeba leżeć. Ja miałam podobnie po cc tyle ze to było 4 l temu w normalnym szpitalu. Tyle ze nawet tam na 1 dobę dziecko wzięły i pozniej zaczęły sie komentarze. Teraz rodziłam na lubinowej w katowucach (niepubliczna placówka) i tam personel był b wyrozumialy. Zobaczysz z każdym dniem bedzie lepiej. Proś o środki przeciwbólowe, morfinę ( ponoć jest obowiązkowa) czopki diclofenal. Co do maści to na razie plaster opatrunkowy po 2 dniach ostanisept potem mozna żele sutricon lub contratubex. Żele silikony silniejsze. I moje gratulacje:))) juz masz najgorsze za sobą :))

Gość AleksandraJL
Verusia-gratuluje! Masz juz swojego synusia. Ja mialam identycznie plus kładzenie się lekarza na brzuchu :/ i dopiero po tym cesarka. Nie przejmuj sie tymi babami mogą sobie mówić. Mi tylko go przywozili na chwilkę zebym mogla popatrzeć i zabieraly. Ponad dobę to one sie zajmowaly . Niedługo będziesz juz w domku. Trzymaj sie!!! No Leon przeszedł samego siebie wczoraj. Nie spal od 20 do 24. Poplakiwal byl niespokojny . Czy to juz kolki??? Uspokoił sie przy cycku od razu i wisial z godzinę . Moze chcial po prostu przy piersi być to tylko ciumkal sobie. Ale wczesniej tak sie prężył wyginal. Boje sie ze to juz kolka:/ Aliszonn- wczoraj byl pierwszy spacer:)

Gratulacje! Mi po cc od razu dziecko przywieźli (po zważeniu i zmierzeniu) i juz cały czas było ze mną. Od razu pomogli przystawić do piersi (oczywiście na leżąco) i potem juz ciągle było ze mną. Maz się nią zajmował póki ja nie mogłam wstawać. Ale napewno inaczej jest jak się jest umeczonym po porodzie naturalnym i po cc a inaczej po samej cc. Ja ogólnie jestem bardzo zadowolona ze miałam cc, wiadomo boli przy wstawaniu i później kilka dni ale da się wytrzymać. Ale jak juz leżałam po zabiegu i słyszałam jak kobiety przy naturalnym krzyczą to miałam dość i sobie myślałam ze jak to dobrze ze ja tak nie muszę cierpieć. przy moim cc a właściwie od samego przyjęcia na oddział zajmoowala się mną studentka położnictwa, miała na mnie egzamin :) także obsługę miałam potrojna bo była położna, studentka i p.prof z uniwersytetu (egzaminatorka). A co do rany to ja narazie mam jeszcze szwy i taki przezroczysty opatrunek, którego nie pozwolili mi jeszcze ściągać wiec narazie nic nie robię. Wera a powiedz czy wyciąganie szwów bardzo boli?

Aleksandra myśmy mieli taka noc wczoraj, płacz od 10 do 1 z małymi przerwami. Dopiero jak kupkę zrobiła i się wyprukala to jej przeszło. A na dzisiejsza noc daliśmy jej espumisan, maz ja wymasowal po brzuszku i pięknie spala. Były tylko dwie pobudki, o 2 i o 5 na jedzenie. Także próbuj może najpierw masazy, mozna też podobno ciepła pieluszkę na brzuszek kłaść. ja na youtubie znalazłam dźwięk suszarki i jak juz nic nie pomaga to jej na chwilkę włączam i się uspokaja.

Gość Wera33
Mania wlasnie temat szwów tez mnie interesował bo naczytałam sie ze niektórzy tak szyja ze bieda potem ta żyłkę wyciągnąć. Ja swojego lekarza poprosiłam zeby mi nie zakładał tych szwów do ściągnięcia a on na to ze założy mi inne do obciecia( ???) dalej tego nie rozumiem. No i wisiały mi takie kikuty po bokach, po półtora tyg poszłam do niego i mi faktycznie cos tam obciął i nic a nic nie bolało. Prawda jest ze możesz w to teraz nie wierzyć ale za półtora tyg nic Cie nie bedzie bolec ani rana ani brzuch wiec i ściągnięcie nie powinno byc nieprzyjemne. Podobno to i polozna moze zrobic i trwa to 2 sekundy.

Gość Wera33
Mania Aleksandra karmicie piersią? A przestrzegacie diety moze to z tego dzieci niespokojne. Czy Wasze dzieci maja okresy czuwania? Czy tylko jedzą i śpią jedzą i śpią? Bo moja to tak potrafi przez większość doby. Czuwania ma tak moze z 2-3 godz jakby wszystko zliczyć.

Gość Wera33
Tulipka co tam u Was? Napisz jak dzidzius. Rockowa odezwij sie.