Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

CZERWCÓWKI 2015

Polecane posty

Ja jestem po strasznej niedzieli....Synek w ogóle nie spał z powodu kolki. Na szczęście koleżance zostały te kropelki czeskie i ma dała. Po kropelkach na wieczór jak ręką odjął, mały przespał całą noc bez płaczu. Na dodatek mnie bolała tak strasznie głowa, że płacz małego ją rozsadzał w szwach. Dobrze, że mąż i mama się zajęli małym wczoraj bo bym chyba zwariowała. Dopiero w nocy głowa przeszła po amolu. A dajecie jakieś herbatki np koperkową... Ja kupiłam i zastanawiam się czy dać...

Gość Lv
(Iga 5tygodni) U nas kołki i nietolerancja laktozy okazały sie błędna diagnoza. Okazało sie ze dziurka w butelkach była zbyt mała i denerwowała sie ssaniem. Z piersi leciało jej sporo, a z butelki juz nie, zmieniliśmy smoczek na 3m i problem z karmieniem jak ręka odjął. Dłużej spi w nocy obudziła sie tylko raz, wiec poniedziałek zaczął sie całkiem całkiem jeszcze tylko ten upał w mieszkaniu.... 10 lipca idziemy na szczepienie , ale nie podamy na rotawirusy i pneumokoki. Bynajmniej nie teraz. Słyszałam ze w części polski dzis juz chłodniej , zycze wam dziewczyny spokojnego tygodnia.

Gość AleksandrJL
(18 dni) Boże dziewczyny moje dziecko wcale nie śpi! Chyba z tego gorąca mu się noc z dniem poprzestawialy. W nocy czuwanie 3 godziny rano czuwanie 3 godziny... Oczy mi się same zamykają. U nas trochę chłodniej ale odrobinę. Dziś spróbuje dać mu wody bo lekarka do mnie dzwoniła i kazała dopajac jednak w taki ukrop. Tak jak szło nam idealnie- noce tylko 2-3 pobudki tak jest coraz gorzej...

Gość gość
Czesc dziewczyny. Mam pytanie po ilu dniach od cc sciagniete mialyscie szwy? Zgory dzieki za odpowiedz :-*

Gość aska179
(Adas 15 dni ) U nas noc tez ciezka byla chyba z tego goraca bo pobudki co dwie godziny. Dzis troszke chlodniej to odsypiamy. Ja do picia podaje herbatke z koperku bo ona jest od 1 tygodnia.

Gość Lv
Ja miałam po tygodniu po cc, w szpitalu ściągane szwy.

Gość gość
Do gość ja cc miałam w poniedziałek a na ściągnięcie szwów szłam w niedziele

Ja tez miałam zalecenie ściągnięcia szwów po 7 dniach a sciagalam po 9. Wczoraj próbowałam mala dopajac woda ale nie za bardzo chciała, pociagla dwa razy i wypluwala. A minke przy tym miała jakby nie wiem co pila :P za to piersią nie pogardzila - wie co dobre :)

Gość Aliszonn
( Kornel 31 dni) Hej kobietki! W takim wielkim skrócie : dalej męczą nas kolki, specyfik który mieliśmy (bio gaja protectis) działał chwilkę, widze że już teraz nie bardzo pomaga. Poza kolkami dalej mamy wielkie upały i Kornelek strasznie sie męczy, wisi na cycku całymi dniami. Dziś zaczęłam już go dopajać wodą bo ileż można leżeć i karmić. Jutro idziemy na kontrolę wagi i zobaczymy ile mój klusunio waży. Dziewczyny powiedzcie mi czy ktoraś z Was próbowała już z mężem się kochać? Ja od kilku dni mam straszną ochote, ale trochę się boje ze jest jeszcze za wcześnie. NIby tam na dole już wszystko jest ok, szwy mi powychodziły do końca, ale jeszcze się waham. Trochę mam obawy jak to teraz będzie w końcu jestem po drugim porodzie sn

Gość Lv
Aliszon ja po cc jestem, ale od ponad tygodnia praktykujemy, wszystko w porządku. Ale nie wiem jak po SN. Moje dziecko tez sie meczy od upału nie ma dobrej pozycji do snu :(

Gość rockowa mamunia
Adaś (9dni) Ja dzisiaj byłam na zdjęciu szwów, (rodziłam SN i byłam nacinana dość sporo bo ok 5 cm....) faktycznie nie bolało i dyskomfort minął. Zostały jeszcze tylko te rozpuszczalne bo one znikną same za jakiś czas. Siedzę wreszcie w miarę normalnie też bo hemoroidy powoli znikają. Wracam do żywych jednym słowem i powoli zapominam o tym co przeszłam. A pochwalę się a co - dostałam od męża przepiękny złoty łańcuszek z zawieszką z Matką Boską a z drugiej strony ma być grawer (Dziękuje, Adaś - 27.06.15) tylko złotnik na urlopie a mąż nie wiedział czy chcę z grawerem czy nie, więc dorobimy :) Powiedział że wie że nic nie wynagrodzi tego co przeszłam ale chciałby chociaż troszkę mi to wynagrodzić i też dziękuje mi za to że dałam mu syna :) Piękny gest z jego strony i szczerze powiedziawszy dodało mi to jakoś siły i optymizmu że teraz już będzie wszystko ok. Przestałam płakać po kątach codziennie i humor mam lepszy :) Malutki troszkę marudny ale to przez upały chyba chociaż dzisiaj podejrzewałam że boli go brzuszek bo dziwnie się napinał. Odciągam pokarm ale po moim mleku po godzinie już jest głodny, z resztą nie mam go za wiele więc muszę dokarmiać Bebikiem. W środę mamy wizytę lekarza. Ogólnie Adaś budzi się w nocy dwa razy także nie jest źle :) W weekend mąż wyjeżdza w delegację na dwa dni ale nie będe sama bo przyjeżdza do nas mój brat z żoną i dwójką dzieci z Anglii więc będzie wesoło aż za bardzo (boje się troszkę że dla maluszka to będzie za dużo na raz...)

Gość gość
Dziekuje za odpowiedzi :) Jeszcze mam jedno pytanko od kiedy zakladacie pasy poporodowe po cc?

Gość Anett304
Hej dziewczyny ;) ale super z tym grawerem i w ogóle jak ładnie się zachował Twój mąż ;) u nas już od 4 dni jest inaczej niż zawsze, mała w ogóle nie chce za bardzo spać, zasypia przy cycu, później noszę ja żeby jej się tam wszystko i ułożyło w brzuchu czasami nawet się odbije jej a położę do łóżeczka, oczy jak złotówki i zaczyna albo od razu marudzić albo ogląda co się w okół niej dzieje a pod wieczór to już jest tak zmęczona, że ciężko w ogóle cokolwiek z nią zrobić, na kolki podajemy jej esputicon wiec to chyba nie o to chodzi inaczej się zachowuje jak ja brzuszekbo boli a tutaj nie mam zielonego pojęcia o co chodzi :/

Gość Aliszonn
Rockowa super prezent od męża. Mój poszedł w bardziej praktycznym kierunku i w prezencie za urodzenie synka kupił mi aparat fotograficzny, o którym marzyłam od pół roku. Też zrobił mi mega przyjemność, mam teraz czym fotografować moje skarbeńki. Lv właśnie po cc też bym się nie obawiała tak szybko wrócić do życia łożkowego, jednak teraz po drugim sn mam pewne obawy. Chociaż myśle że moja ochota przeważy i spróbujemy jak tylko małżon wróci od szwabów:)

Ale tutaj cisza... Wszystkie mamuśki zapracowane przy swoich maluszkach :P Ja wczoraj miałam mega kryzys. Od tej pogody strasznie bolała mnie głowa i doszło zmęczenie, a maluszek dawał czadu. Nie chciał spać i ciągle płakał :( Na szczęście późnym wieczorem się poprawiło i śpi teraz jak suseł :) Waży już 4200 :) Ja natomiast jak 2 tyg po porodzie byłam 10 no może 11 kg w dół, tak jest do teraz. Nic mi od tej pory nie spadło :(

U nas wczoraj minęły dwa tygodnie. mala była bardzo grzeczna, jak spala to zdążyłam obrac wisnie, zrobić dżemy i kompoty z wisni i czereśni i jeszcze wyczyścić meble w kuchni. Także wczoraj było ok, zobaczymy jak bedzie dzisiaj. U nas się troszkę ochlodzilo bo rano przeszła burza, ale i tak jest bardzo gorąco.

Gość gość
Aniolkowa u nas to samo. Wczoraj maly caly dzien plakal nysle przez goraczke na dworze ale za to w nicy ladnie spal. A dzis znoe to samo...

Gość Wera33
Aniolkowa moja waga tez stoi w miejscu, Czyli cały czas mi brakuje 4 kg do wagi z przed ciazy. Karmie piersią nie objadam sie chyba ze sucharami i zero chudnięcia. A apetyt mi dopisuje cały czas głodna chodzę gorzej niz jak w ciazy byłam. Czytałam ze karmiąc piersią na początku sie nie chudnie a nawet grubnie ale w dłuższym okresie jednak ubywa kg. No zobaczymy. W związku z tym cały czas legginsy bo jeansy owszem założę ale gniota.

Gość AleksandraJL
Już myślałam,że tylko ja mam taki hardcore z malym:( on wczoraj nie spał od 10 do 18! W nocy budzi się co 1,5-2 godziny. no a rano już od 6 do 9 czuwanie. A to jest takie uciązliwe , jest taki marudny, a na koniec czuwania już z tego zmęczenia nie może zasnąć takze 3 dzien mamy taką jazde z nim, tak mi go szkoda, dziś trochę chłodniej. co de seksu to ja czekam do wizyty kontrolnej po porodzie Dopajam troszkę wodą i Leoś nie protestuje, ciągnie ładnie z butelki. Jestem taka niewyspana, to jego czuwanie=kilknascie razy przystawienie do cycka. Byłam pewna,że po tych wczorajszych 8 godzinach niespania pospi ładnie w nocy, nic bardziej mylnego:(

Gość Anett304
U nas tez wczoraj malutka wariowala ;( poszlam z nia na spacer miedzy przerwami w deszcze na 30 min to zasnela , pospala w ciagu dnia moze 2h , masakra...tak mielismy od 5 dni, dzis jak narazie odpukac w miare ladnie spi...a wczoraj na noc dalismy jej sztuczne mleko to po tym mleku spi po 3,4h a po moim sie budzi juz czasami po 30 min , max to 2h . Takze dziewczyny mamy niespokojne maluszki niestety

Gość rockowa mamunia
A mój mały od wczoraj pręży się i wygina, ewidentnie boli go brzuszek i ma zaparcia bo bardzo wiele wysiłku kosztuje go załatwienie się.. Pozwoliłam sobie ostatnio na loda owocowego i parówkę z odrobinką ketchupu i to chyba to... wiec dzisiaj odciągam i wylewam bo nigdy nie ściągam do końca. Będzie dzisiaj przerwa od maminego mleczka i zobaczymy czy coś się poprawi. Póki co podaje mu herbatkę z kopru. Ojj mój Adaś też coraz mniej śpi w dzień, na szczęscie w nocy pobudki są zazwyczaj tylko dwie :)

Gość gość
Ale wam wszystkim cholernie współczuję zajmowanie się takim dzieckiem na szczęście mam to za sobą i nigdy więcej powodzenia

Gość Aliszonn
Hej dziewczyny. Jestesmy po kontroli wagi i uwaga mój dyzio waży już 4720g! Przez miesiać przybrał 1,5kg. Trochę jestem zmartwiona bo dostaliśmy skierowanie do kardiologa. Lekarka wysłuchała szmer na serduszku. Najgorsze są te terminy do specjalistów. Szukam właśnie gdzie by tu się najszybciej wcisnąć...

Gość Wera33
Sara (prawie 3 tyg) Aleksandra anette współczuje wiem co to znaczy Byc padnietym Przeciez takie maluchy powinny spac i spac a mało co czuwać a nie na odwrót. Rockowa ja tez jem parówki nawet ostatnio czereśnie i małej odpukać nic nie ma. W ciagu dnia ma dłuższe przerwy na spanie a tak to albo wisi na cycu albo kopie nogami. Aliszon mnie tez pediatra wystraszyła co do wzmożonych ruchów dziecka one tak czasem informują na wyrost zeby lepiej sprawdzić niż potem żałowac. Oczyw z miejsca poleciałam do neurologa. Byłyście juz na Usg bioderek? Kazali wam pieluchowac ? (Wkładać pieluchy miedzy nogi) ja bede dzwonić w tej sprawie wlasnie.

Gość Lv
Widzę, ze to te upały, kompletnie nic dzisiaj nie spałam , nic nie pomagało, wyglądam jak zombie nie mówiąc o mężu. Ja mam jutro wizytę kontrolna, w piatek młoda idzie na szczepienie a 20 na usg bioderek. Troche mnie teściowa nastraszyla, moj mąż miał niewykształcona kość w biodrze i było z nim sporo walki o to by wszystko sie poprawnie wykształciło, teściowa zauważyła to po nierównych fałdkach miedzy jedna a druga nóżka no i Iga ma podobnie ,juz mi sie po nocach śniło ze to usg złe wyszło :(. Mam nadzieje, że wszystko jest w porządku. Tęsknie za spokojnym, długim snem. Byłabym bardziej "produktywna" będąc wyspaną. No ale cóż, nikt nie mowił, ze bedzie łatwo :)

Ja na ust bioderek mam 28.mam nadzieje ze wszystko bedzie w porządku. Też chciałabym się wyspać tak porządnie bez opcji 'nocnego czuwania'. Mi znowu się zrobił zastój w piersi wiec kapusta pójdzie w ruch. Mam za dużo mleka, mala nie nadąża spijac. W ciągu dnia jest jeszcze ok, bo jest częściej przy piersi, ale w nocy to dla niej za dużo. A mi się nie chce za każdym razem odciągać i teraz mam tego efekt.

Gość gość2211
hej dziewczyny. Mój mały ma czkawke czasami 4 razy dziennie, czasami wcale. Mialyście tak moźe? Mamy już 2.5 tygodnia. Dzieki za odpowiedz:)

Gość VERUSIAA
(11 dni) Jasiek tez ma często czkawki ale polozna nam powiedziala ze tak moze miec woec zeby sie nie przejmowac. ja go wtedy przystawiam do piersi i sie krócej meczy moze przez to ze sie troche napije a trochę uspokoi

U nas też często jest czkawka. Robię tak jak verusia - przystawiam do piersi i wtedy zazwyczaj przechodzi.

(mies i 4 dni) Mo Dominik miał czkawkę po kilka razy dziennie, a teraz od jakiegoś tyg coraz rzadziej. Co do seksu to ja z mężem już praktykuję od jakiegoś czasu :) Nie mogłam się doczekać wizyty kontrolnej u lekarza. Miałam cc, a rana goi się bardzo dobrze zdaniem położnej, więc nie czekaliśmy. A dziś chyba dostałam pierwszy okres po porodzie. Od wczoraj miałam plamienie, a dziś już krew. A od jakichś dwóch tyg nic, więc to raczej nie po porodzie jeszcze. Po poprzednim porodzie dostałam okres dokładnie po 4 tyg.