Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

CZERWCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość mamaantosi
Dziewczyny wysłałam wam zdjęcia abyście mogły nas poznać:-)

Gość gość2211
Mania ja wygotowywalam wszystkie smoczki i smarowalam jeszcze dologelem dwa dni, teraz daje aphtin profilaktycznie raz w tyg tak na smoczek:)

Gość gość2211
do Megg, u mnie na początku był taki tepy bol brzucha trwal pare godzin (zagnieżdżanie zarodl), było mi slabo, mialam zawroty głowy i rzecz jasna wymiotowalam.. Mialam wraźenie że to grypa źoladkowa:D a parcia na pęcherz nie mialam do 2 mies.

Gość aska179
Wlasnie mam z wibracjami i nic nie daje ;)

Gosc2211 dzieki, ze Ty jedna chociaz cos napisalas :) Tez myslalam o zagniezdzeniu...dzis wyjatkowo czuje wlasnie tempy bol caly dzien, a jest tydzien ponad po ovu. W jakim czasie wg Ciebie mialas zagniezdxenie?po jakim czasie xrobilas test? :)

Gość gość2211
do Megg to poczułam ok poltorej tyg od zaplodnienia i zrobiłam test. Wyszedł pozytywnie, poszlam do lekarki powiedziala że cos tam widac na usg ale jeszcze za wcześnie, kazala przyjśc za 4 tyg i bilo juź serduszko:)

Ja smoczki tez wygotowalam, czesto wyparzam i dalej to samo. A ten lek o ktorym piszecie to jest na receptę czy nie? Megg ja tez czulam.bol brzucha jak na okres no a pozniej to bolace piersi mnie zaczely utwierdzac w tym ze zaskoczylo :-) jak soBie Przypomne jak mnie bolaly to ja dziekuje :-P

Dzieki za info :) Mnie nie bola, tylko brzuch..w sumie to co pisalam wczesniej, to masa nowych rzeczy dla mnie. Czytalam, ze po zastrzyku na pekanie organizm moze reagowac jak w ciazy..wiec sama nie wiem. Musze czekac...ale licze, ze jak dzis 8 lub 9 dzien po ovu, to moze, moze..... :) Jak robia to Ci, ktlrzy "wpadaja"?:) Przeciez tak ciezko zajsc w ciaze....

Gość AleksandraJL
Mnie tez okropnie bolal brzuch na okres, co chwile sprawdzalam czy juz leci i tak nic nie było to zrobiłam test. A tak na marginesie to super to wspominam , ciaza to taki piękny czas, aż się lezka w oku kreci:) Mania- bez recepty, u mnie w aptece kosztuje 4 zl:) Aphtin:) Aska- a jeszcze jak kombinezon gruby dojdzie? Placz gwarantowany Przyszły mi ubranka Ewa klucze- na razie rewelacja z tego co widzę i dobre gatunkowo , juz wrzuciłam do prania :) zamowilam łóżeczko turystyczne co weekend jeździmy do rodziców , będziemy na noc zostawać to Leo musi gdzies spać :) MamaAntosi- sliczna Twoja coreczka:)

Aleksandra JL Dzieki! Mialas moze jakiej jeszcze objawy przed testem? Opisalam swoje pare postow wyzej :) Musze czekac do przyszlej soboty z testowaniem i tak czyram, szukam....

Gość aska179
Mnie rowniez bolal brzuch jak na okres i slabo pamietam jak mi sie w pracy zrobilo ;) ciaza to piekny czas pomijajac te mdlosci i wymioty ktore mialam codziennie rano :) ale pierwsze ruchy bicie serduszka cos wyjatkowego :) gdyby nie to ze mam juz dwoch synow to jeszcze raz bym chciala to przezyc :)

Gość mamaAntosi
Aleksandra dziękuję bardzo :-)

Gość justyna1989r
Meeg a mnie na samym poczatku tzn jak juz wiedziałam o ciąży czyli tak gdzies w drugim miesiącu rwalo w prawym jajniki. Taki jakby pulsujący bol. Boże co ja wtedy nerwów zjadłam. Za granica wtedy pracowałam i to fizycznie a nawet nie orientowalam sie gdzie jakis lekarz przyjmuje. I tak przez drugi i trzeci miesiąc miałam. Ale nic mi lekarz na to nie powiedzial. Badania wszystkie ok i potem przeszlo i juz bylo ok.

Dzieki :) Mnie kluja jajniki od dnia obu..a dzis naprawde caly dzien...oby cos z tegp wyszlo. Budze sie w nocy po kilka razy, nie wiem czemu... Wytrzymam z testem do 19go, boje sie, ze wynik mogl by wuksc po zastrzyku pozytywny falszywie :( Bralyscie ovitrelle na pekanie? Cos jak pregnyl.. Ja clo+zastrzhk

Cześć dziewczyny! Czytam Was od jakiegoś czasu, ale niestety nie mialam szczęścia do tej pory żeby dodać post- techniczny kretyn ze mnie hehe :) mam nadzieje ze teraz się uda :) Jestem czerwcowka, mama Hani 5.06.2015 i chciałabym się przyłączyć jeśli pozwolicie. Tak mnie naszlo sentymemtalnie- rok temu 4.09 mialam ostatni okres i ta datę cały czas podawałam żeby termin porodu ustalić. Wow ze to tak zlecialo!:) Jutro idziemy na 2 szczepionke, umieram z ciekawości ile mala waży. Pozdrawiam!

Meeg88: ja jakimś cudem od razu wiedziałam że jestem w ciąży i od razu powiedziałam mężowi ze właśnie zmajstrowalismy juniora:) mialam minimalne krwawienie przy zagnieżdżaniu 1-2 dni po. A z objawów to praktycznie od początku parcie na pęcherz i wzdety brzuch. Z piersiami nic mi się nie działo:) Trzymam kciuki za Ciebie!

Gość AleksandraJL
Bawarka- witaj, mam nadzieje, ze zostaniesz z nami:) Megg- innych objawów zadnych:) musisz cierpliwie poczekać zrobić test i koniecznie dać nam znać. Trzymam kciuki Jak sie spalo kochane? Jak bobasy? Moj juz szaleje od rana, piszczy, cieszy sie. A noc spokojna , jedna pobudka:) Anett- halo odezwij sie, Aliszonn- jak po chrzcinach?

Gość aska179
U nas dwie pobudki do jedzenia ale wyspana nawet jestem , az zaraz biore sie za porzadki wykorzystam czas bo maz od pon do pracy wraca a tak zajmnie sie malym :) nasz tez od rana usmiechniety :) Wczoraj pozamawialam chlopaka troszke ciuchow z cocodrillo przez intetnet bo przeceny jeszcze sa :) Tulipka skorzystalam z Twojej rady i wyszlam z malym w deszcz :) powiem ze tez ma swoje uroki taki spacer w deszczu :)

Damznac, dam.. Juz dzis mnie brzuch mnie boli. Nie wiem czy jestem wzdeta czy przytylo mi sie :) Eehh...zeby to nie skutki tego zastrzyku :( Milego dnia :)

Gość Aleksandra JL
Aska- ja tez sie biorę za porządki, Leon teraz śpi, codziennie chodzi spać ok 9 do 12 mam czas ogarnac siebie, mieszkanie, obiad:) cocodrillo uwielbiam te ubranka ale bez przecen ceny wysokie. Wczoraj byłam w sklepie stacjonarnym to tez kupiłam ale tylko jedne body:)

Gość Anett304
Czesc dziewczyny :) Widze, ze jest nas coraz wiecej , fajnie ! :) Megg ja pamietam , ze czulam dosc mocne klucie w podbrzuszu na srodku...i wlasnie w ten dzien kiedy ledwo wstalam z lozka ( tak mnie klulo ), zrobilam test i szybko polecialam z tym testem do pokoju sie polozyc , wzielam nospe i usnelam ,obudzialm sie spojrzalam na test a tam dwie kreski :) dokladnie 30.09 :) a wczesniej nie moglam patrzec na meza , bo co na niego popatrzylam to w ryk :D on myslal, ze juz nie chce z nim byc, biedny heheh . Nie odzywalam sie, bo jakos tak nie mialam kiedy napisac, ale caly czas oczywiscie Was czytam :) Ja podaje malej esputicon , choc to druga buteleczka od poczatku i juz sie wlasciwie konczy powoli i koniec, robi ladnie kupke na dzien minimum wiec okej :) jak w dzien nie zrobi to zawsze w nocy . Malutkiej zaczelo ropiec oczko :( nie wiem od czego, puki co przemywam sola fizjologiczna i robie jej masazyk jakby troszke lepiej, jak nie minie do poniedzialku wizyta u lekarza nas nie omienie... my juz mamy bilety kupione na swieta do Polski !! Tak sie ciesze :) 3 lata nas nie bylo na swieta , zawsze mialam problem zeby dostac urlop w pracy , juz sie nie moge doczekac.

Anett ja na ropiejace oczko stosowalam sulfacetamid, zakropilam 3 razy i przeszlo. Takze polecam jesli tylko mozesz gdzies dostac.

Anett dzieki! To pocieszajace:) a pamietasz po jakim czasie od ovu to bylo?

Hej dziewczyny:) U nas noc spokojna, już po wizycie jesteśmy. Mała waży 5.315 gr i ma 60 cm. Ciesze się ze ładnie rośnie (urodzona 3.290 gr i 50 cm, jutro kończy 14 tyg.) Moja coreczka ostatnio bardzo się prezy, napina, wygina i pierdzi podczas karmienia butelka- Lekarz powiedział ze to normalny odr*****le często jest tak ze w butelce jest za dużo piany jak się potrzasa przy mieszaniu i ze przez to dziecko może mieć dużo gazów- także od teraz testuje mieszanie a nie trzepanie hehe i zobaczymy czy będzie poprawa;)

Gość Anett304
Mania nie ma tutaj tych kropli ;( ale juz dzisiaj widzę, że jest o niebo lepiej ;) zobaczymy może całkowicie minie. Meeg nie wiem... My się z mężem nie spinalismy aż tak, podchodzilismy do tego raczej jak wyjdzie to wyjdzie jak nie to nie, ale pamiętam,że do okresu miałam jeszcze tydzień

Gość aska179
Aleksandra tez uwazam ze za wysokie ceny dlatego tez zawsze czekam na wyprzedazowki ;) to zazdroszcze ze Leos tyle spi bo moj max godzinka w dzien chyba ze na spacerze ;)

Gość rockowa mamunia
Cześć dziewczyny :) My z Adasiem wczoraj byliśmy na szczepieniu. Spłakał sie biedny a ja razem z nim hehe, bałam się czy nie będzie markotny potem ale noc minęła spokojnie i wszystko jest w porządku póki co. Adaś waży już 6700 :) no i przesypia całe noce :) Kładziemy go ok19 - 20 i śpi bez przerwy do 6 -7 a wczoraj nawet do 8! także wysypiamy się wszyscy. Najgorzej jest z nim jak leje deszcz cały dzień bo od małego przyzwyczajony był do codziennych długich pobytów na dworze a tu ostatnio pogoda nie daje wyjść i wtedy jest markotny. Mieliśmy ostatnio wizytę położnej, kazała zakupić na wszelki wypadek coś od gorączki dla maluszka bo to okres przeziebień się zbliża ale odpukać pói co nie muszę Adasiowi podawać żadnych specyfików ( ja czytam was na forum to niektóre już dosyć sporą listę tego mają niestety...) Na ból brzuszka najlepiej u nas działa ciepły okład i masaż ale raczej nie mamy z tym problemów. Kupki są ładne co 2 dni, czasami codziennie. Jedyne na co zwróciła uwage pani doktor to mała *****iwość jak leży na brzuszku i kazała żeby częściej go kłaść w takiej pozycji żeby ćwiczył główkę jak najwięcej, bo faktycznie rzadko tak leżał bo zaraz marudził więc nie chciałam go męczyć ale teraz nie ma przeproś! Czuć już jesień w powietrzu,niedługo zaczną spadać liście i wtedy jak pieknie będzie na spacerach ! Uwielbiam jesień :)

Gość AleksandraJL
Aśka-a o ktorej kładziesz Adasia wieczorem do spania? Wytrzymały jest, bo Leon pomimo,ze spi te 3 godzinki, to cieżko do 20 go przetrzymać.

Gość aska179
Aleksandra - o 19 kompiemy malego to spac idzie przed 20. Pobidka do karmienia miedzy 3-4 i zazwyczaj tak od 6.30 do 7.30 lezy przy piersi lezy niby jedzac ;) o 9.30 idziemy na spacer to spi tak do 11. Pozniej kladziemy go o 15 to wstaje przed 16 i pozniej przed 18 ucina krotka drzemke 15 min. To tak mniej wiecej wyglada spanie Adaska ;)