Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiecie co jest niesamowitego w tym forum?

Polecane posty

Gość gość

To, że większość z was podaje się, za zamożne zadbane wykształcone kobiety z bogatym życiem zawodowym pochodzące z dobrych domów, mieszkające w luksusach żony biznesmenów, kupujące w najdroższych sklepach i posyłające dzieci na dziesiątki kosztownych zajęć. Zabawne jest jednak to, że gdy pojawi się temat w stylu: "sposoby na oszczędzanie", "czym doprać odzież roboczą męża budowlańca", "praca na kasie", "sposób na tanie gotowanie", "najgorsze wspomnienia z dzieciństwa" to pojawiają się dziesiątki wpisów autorstwa tej samej ekipy, która zazwyczaj szydzi z innych i się wywyższa podając się za elitę. :D Niesamowite.

Gość gość
Zapomniałam jeszcze wspomnieć tematy typu: "problemy z teściami". Tam to dopiero wychodzi patologia i słoma z butów.

Gość Shug Avery
Wszystkie są wykształcone najlepiej na świecie, a ortografia, gramatyka, interpunkcja, stylistyka... kuleją :/

Gość gość jjnb
A na przykład mój maz był budowlańcem, miał własna firmę, nieduża ale zatrudniał pare osób i nie tylko stał i nadzorował ale tez robił z chłopakami albo przyuczal kogoś i tez wiecznie miałam robocze ubrania do prania a maz zarabiał bardzo dobrze, mógł tylko stać i nadzorować ale lubił swoją prace :D chce powiedziec ze pranie roboczych ciuchów nie oznacza marnej wyplaty

Gość gość
dziś >> miał ? - kryzys? pytam poważnie

Gość mamissima
e tam nie wszyscy tacy są, to jakieś zakompleksione memłony :P Ja się nie udzielam w tych tematach typu jak oszczędzić, bo nie jestem niestety ekspertem w tej dziedzinie ale się staram. Mam skończone studia dobrą pracę owszem ale żyję jak większość. Starcza nam na wszystko ale mamy szeregówkę na kredyt nie od dewelopera tylko taką kilkunastoleknią :) kupujemy w dyskontach, jeździmy na tanie wakacje, rzeczy dla dziecka łącznie z łóżeczkiem, karuzelką, wózkiem, ciuszkami mam TYLKO używane z allegro, tablica.pl, ogłoszeń lokalnych uwielbiam tak polować :) sama ubieram się głównie w lumpeksach. Nie wstydzę się tego. FAKT! Często słyszałam tu, że jestem bieduską, żebraczką, nieudacznicą i że nie powinnam sobie dziecka robić :o bo kafeterianki zarabiają 10000000zł na sekundę ;) Ja nie wstydzę się swojego życia mimo, ze kredyty, dyskonty i lumpeksy na kafe to zbrodnia :)

Gość gość
Shug to po co tutaj piszesz? Wejdź na forum dla osób po filologii i tam się produkuj. Tu jest tzw. "Luźna gadka" i ja nie przywiązuje specjalnie uwagi do interpunkcji czy stylu. To nie forum naukowe. Ciekawe czy jak rozmawiasz ze znajomymi o pierdo/łach to też się wysławiasz jakbyś mówił do profesorów od języka ojczystego.

Gość gość
Ale co ma "luźna gadka" do ortografii, interpunkcji i używania wyrazów których znaczenia się nie zna? To się chyba nie wyklucza. Uczymy się o tym do szóstej klasy podstawówki więc każdy powinien podstawowe zasady znać.A to właśnie używanie wyszukanego słownictwa pisząc o dupie marynie to buractwo i próba popisania się wiedzą, której się nie ma.

Gość gość jjnb
Mozna ppowiedziec ze mój maz uciekł przed kryzysem :) przebranżowil sie, po kilkunastu latach na budowie stwierdził ze czas spróbować czegoś innego

Gość gość
A może od razu kilkanaście lub kilkadziesiąt średnich krajowych, co?

Gość gość
Led czasami mam wrażenie, że Ty rzeczy oczywistych nie rozumiesz... Jak piszę tutaj z telefonu (np.) i nie mam w nim polskich znaków to tragedia jakaś się dzieje bo napiszę "lopata" zamiast "łopata"? No powiesić mnie na suchym kiju, na matkę się nie nadaję, bo błąd zrobiłam. Z czym ja do ludzi.

Gość gość
to ty mnie nie rozumiesz :) nie chodzi o polskie znaki i duze litery - i twoja wypwiedz i moja teraz bez ę i ą jest skladna i poprawna, prawda? :)

Można mieć firmę budowlaną i pracować jako wykonawca na własny rachunek. I prać odzież roboczą. Można mieć kasę i kupować w dyskontach. Można mieć kasę, i mieć własny ogródek, i w ogóle nie kupować warzyw i owoców. Można mieć kasę i kupować w lumpach, używki na tablicy i allegro. Można też mieć dobrą pracę i dobre zarobki. Każdy robi jak chce. Ale może też być o 180º inaczej. Zajmijcie się sobą kluseczki, bo zawiść o poziom życia innych ludzi oczy wam zalewa.

Gość gość
Brawo klusko z rosołem :)

przepraszam, że się wtrącam ale 10:44 czyż nie wiesza się przypadkiem na suchym sznurku? ;)

Gość gość
Jak ktoś ma kasę to nie musi się trząść nad budżetem domowym i szukać oszczędności. Do dyskontów można chodzić, ale nie po najtańsze zamienniki, a po to chadzają tam ludzie naprawdę oszczędzający z musu. W lumpeksach też nie kupuje się z przyjemności tylko z musu i sorry, ale nigdy ci klusku nie uwierzę, że nie jest przyjemniej wejść sobie choćby do taniej sieciówki jak Berschka, Pull&Bear, Stradivarius czy New Look i kupić sobie modne świeże ubrania po przymierzeniu ich w pachnącej przymierzalni a nie za zasłoną-samoróbką walącego naftaliną lumpa. I gdyby wszyscy ci mężowie byli brygadzistami a nie pachołkami, to nie wiem kto by dla nich pracował? Chyba byłoby jak w Pakistanie, czyli na jedną 3-osobową brygadę robotników przypadałoby 9 menedżerów. Takie pitu pitu. Czyżby odezwały się w tobie kompleksy?

Gość gość
mamissima gdybyś nie była nieudacznicą nie miałabyś starej rudery na kredyt i używanych obleśnych gratów dla dziecka niewiadomo po kim :o

Gość gość
dns sznurek trzeba też na czyms zawiesic wiesz?

Gość gość
Zresztą w tych tematach zawsze okazuje się, że każdy taki mąż ma szefa, a nie że jest sam sobie szefem. Albo weźmy tematy o L4, gdzie okazuje się, że każda chce iść na zwolnienie bo zawodowo dźwiga palety z towarem w markecie. Nie uwierzę, że przypadkowo na tych zwykłych realnych tematach jest identyczna frekwencja co na tych odrealnionych, na których wali przechwałkami i wyśmiewaniem biedniejszych. W końcu pisze tu ograniczona liczba tych samych osób. A błędy, nieumiejętność sklecenia zdania w formie pisanej i brak kultury osobistej tylko potwierdza poziom piszących.

Gość gość
Ale pomyślcie - kto się może nabijać z czyjegoś statusu? Chyba tylko ktoś, dla kogo to jest słaby i czuły punkt, albo bardzo niedawno wyrwał się z niedostatku i "zapomniał wół jak cielęciem był". To najgorszy szczep tacy dorobkiewicze.

Gość gość
Albo tematy o teściach, gdzie prawie każdy opisuje mocno dysfunkcyjną rodzinę (nie lubię nadużywać przymiotnika "patologiczny"), a nie słodkie gniazdko i rodzinną sielankę. Ludzie skąd się to u was bierze?

Gość gość
Led się mądruje a nawet bezpośredni zwrot "Ty" pisze z małej (mimo, że jej przeszkadzają błędy interpunkcyjne). A powiedzenie powiesić na suchym kiju jest (przynajmniej w moim regionie) bardzo popularne.

Gość gość
bzdura,ja tu własnie widze same biedaczki i jak CZASAMI ktoś napisze ze ma lepiej to odrazu zmyśla

Gość gość
To sprawdź purystko językowa, kiedy zamki osobowe powinny być z wielkiej litery :)

a ja mam odwrotne wrazenie -jak ktos napisze, ze ma dom, albo nowe auto, albo kupuje ciuchy w drogich sklepach, to od razu nikt mu nie wierzy, co raczej swiadczy o tym, ze dla wiekszosci osob tutaj fakt, ze one nie maja oznacza, ze nikt nie ma.

Gość gość
Led oczywiscie przeciez Ty jestes najmadrzejsza z calej kafe ehhh z takimi ludzmi szkoda w ogole dyskutowac. Ale jak odezwac sie na temat to nie potrafisz tylko w pyskowkach z trollami taka dobra jestes.

Gość gość
Proszę Cię (specjalnie dla Ciebie, choć nie jesteś kimś z dużej litery dla mnie) wejdź w kilka profili poradni językowych i przejrzyj co tam o tym piszą i uwzględnij fora. Bo jesteśmy na forum i obowiązują tu zasady forum, nie prywatnej korespondencji. Wtedy mnie wyzwij od najgorszych jeżeli nie mam racji pisząc na Kafeterii zaimki osobowe z małej litery :) 🖐️A jeżeli jesteś mięczakiem to zastosuj się do swoich słów "ehhh z takimi ludzmi szkoda w ogole dyskutowac" :D

Kluseczki wy moje, nigdzie nie napisałam, że każdy jest właścicielem firmy, itd. To, że jedna, wg was, bogaczka idzie czasem kopać w lumpie, nie znaczy, że nie lubi kupić sobie nowego ciucha. Popadacie w straszne skrajności. Widać, kto ma kompleksy na punkcie pieniędzy i swojego życia. Ale lepiej pomarudzić na forum, niż zabrać się za pracę.

Gość gość
tu własnie siedzi przede wszystkim skrajna bieda,jak ktos napisze że ma zabawki fisher price,wózek maclaren a kazde dziecko ma swój pokój to jest wyzywany od kłamców,w/w rzeczy to normalny standard a nie jakis luksus

Gość gość
Wow nie wiedziałam Led ze powinnam dzielić ludzi na tych co są dla mnie z dużej i malej litery kurcze ale ze mnie glupek ;) bo dla mnie to wyraz szacunku a nie tylko w 100% czysta ortografia (to tak poza tematem).