Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

kobieta a samochod

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Witam, chcialam zapypac czy wy kobiety macie swoj samochodt i ile zarabiacie? Otoz zarobilam za granica troche pieniedzy na auto,niedrogie,bo 10tys. Ale moj facet ciagle mowi,ze jak kupie auto,to pograzy mnie to finansowo. W Polsce zarabiam 1500z艂. I tak mysle,ze moze ma racje:-/

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
>>>moj facet ciagle mowi,ze jak kupie auto,to pograzy mnie to finansowo. W Polsce zarabiam 1500z艂. I tak mysle,ze moze ma racje:-/<<< Ma racj臋 w stu procentach :D :D :D. Ka偶de auto oznacza coroczne wydatki na ubezpieczenie, przegl膮dy techniczne, wymian臋 k贸艂 przed sezonem i tysi膮ce innych wydatk贸w, z kt贸rych ludzie nie maj膮cy auta nie zdaj膮 sobie sprawy :(. Facet wi臋kszo艣膰 z kosztownych rob贸t mo偶e wykona膰 sam, ale kobieta z ka偶d膮 pierdo艂膮 pojedzie do warsztatu i ZABULI :D :D :D. Je偶eli auto nie jest Ci koniecznie potrzebne do pracy, to bez potrzeby nie pakuj si臋 w nie. Macie ju偶 jeden samoch贸d i to do zaspokojenia potrzeb rodziny powinno w zupe艂no艣ci wystarczy膰 (zw艂aszcza przy podanych przez Ciebie zarobkach).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
podam ci na moim przykaldzie, mam auto dobre, w miare nowe, a juz w tym roku wydalam na nie ponad 3000 zl nie licze paliwa ! kupilam opony, felgi, przeglad, oc, drobne naprawy, myjnia, no i mialam pecha, pekla mi przednia szyba. Ogolnie auto troche kosztuje. Ale za to jest wygoda :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do 11:10 to pisa艂a kobieta

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Acha. Dzieki za odpowiedzi:-) dodam,ze nie mieszkam z nim razem,wiec moja wyplata powinna mi na wszystko starczyc. Ramo ubezpieczenie ok. 1500zl . Nie mam zadnych znizek. Zgadza sie,auto to wygoda. Do pracy i tak jezdze autobusem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zawsze mia艂am samoch贸d! Odk膮d sko艅czy艂am 18lat To nie jest kwestia pieni臋dzy to kwestia charakteru. Nie mia艂am pracy tez mia艂am auto 艢rodkami komunikacji odk膮d sko艅czy艂am 18 jecha艂am mo偶e z 10 razy Nawet nie znam linii tramwajowych ani autobusowych. Zawsze je偶d偶臋 autem Traktuj臋 auto jak hulajnog臋 Tu zajad臋 tam zajad臋 i tak ca艂e 偶ycie Ludzie traktuj膮 swoje samochody jak gad偶ety kt贸re 艣wiadcz膮 o ich statusie spo艂ecznym Ja nie. Auto to moje drugie buty!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no co ty jakie 1500 z艂 za OC ?? ja za moje pierwsze OC bez 偶adnych znizek zap艂aci艂am jakies 600 z艂

Udost臋pnij ten post

M贸j brat upar艂 si臋, ze te偶 musi mie膰 auto. Po roku zrobi艂em mu podsumowanie i wysz艂o, ze za pieni膮dze, kt贸re na utrzymanie tego auta wyda艂, m贸g艂by przybli偶on膮 liczb臋 kilometr贸w przejecha膰 z naszym znajomym taks贸wkarzem :D :D :D.

Udost臋pnij ten post

"Nie mia艂am pracy tez mia艂am auto", rozumiem, 偶e kupili Ci je rodzice, oni op艂acali benzyn臋, ubezpieczenie i naprawy, a Ty tylko je藕dzi艂a艣. Tak to ka偶dy m膮dry, nie za swoje pieni膮dze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dzi艣 kontynuuj膮c Kiedy pozna艂am swojego ukochanego m臋偶czyzn臋 on nie mai艂 auta. Jak to nie masz but贸w? To jak do mnie przyjedziesz? Id偶 na gie艂d臋 w niedziel臋 i kup buty inaczej to bez sensu! Poszed艂 i kupi艂 auto. Kiedy je sprzeda艂 i mieszkali艣my razem kupi艂am drugie bo ka偶dy powinien je藕dzi膰 osobnym autem gdy偶 czasami s膮 potrzebne oba. Nosi膰 buty na wsp贸艂臋? A jak ka偶de jedzie gdzieindziej to co w jednym bucie si臋 nie da!

Udost臋pnij ten post

>>>no co ty jakie 1500 z艂 za OC ?? ja za moje pierwsze OC bez 偶adnych znizek zap艂aci艂am jakies 600 z艂<<< Na Marsie :D, czy w innej galaktyce :D ? Mam wszystkie mo偶liwe zni偶ki i silnik w przedziale do 1500cm, a mimo to zap艂aci艂em w tym roku 500 za ubezpieczenie. Sk膮d si臋 bior膮 takie wprowadzaj膮ce w b艂膮d mato艂y :( ? Pewnie zaraz pojawi si臋 oferta taniego ubezpieczenia OC. Spadaj spamerze !!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pierwsze auto kupi艂 mi tato i nie pami臋tam mo偶e na pocz膮tku mi je nawet tankowa艂 -chyba tak! Ale maj膮c 20 lat ju偶 mia艂am niez艂y fach w r臋ku i sama sobie la艂am a potem sama sobie nowych furaczy szuka艂am i kupowa艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W internecie wyliczalam i wyszlo ok 1500zl. 600zl to mozna dac po kilku latatch nieszkodowej jazdy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ty czubku jestem kobieta oc wykupilam po 30 roku zycia silnik 1.3 i za pierwszy rok zaplacilam jakies 590 zl, teraz zaplacilam 335 zl I nie bede podawac jakie ubezpeiczenie moze poszukaj lepiej a potem k艂ap dziobem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czyli jednym slowem nawet bezrobotny moze miec auto:-D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja tez szuklaam w necie i wychodzilo mi po 900-1000 zl, ale poszlam do takiej posredniczki i mi znalazla za niecale 600 zl, Nie wiem moze wiek, ze po 30 bylam, spodowal znizke Ale serio tyle zaplacilam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziwne. W to nie uwierze. A gdzie ubezpieczylas pierwszy raz tak tanio auto? Ja 5lat temu ubezpieczalam auto,22lata, silnik 1.4 , na siebie , i placilam 1400zl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Podpowiedz prosze,po co mam ewentualnie placic 1500zl. To spora roznica

Udost臋pnij ten post

no pewnie, ze mam swoje auto- odk膮d sko艅czy艂am 20lat:) Moim pierwszym samochodem by艂 fiat cinquecento- z sentymentem wspominam:) Nie wyobra偶am sobie inaczej. Faktem jest, ze troche ma艂o zarabiasz- ale wystarczy jak kupisz cos o malej pojemnosci- i zaplacisz mniej za OC, mniej b臋dzie pali艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Juz nie chodzi mi o benzyne i oc. A o inne rzeczy. Przeciez co msc nie wymieniam opon

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja najpeirw mialam w mtu, a teraz mam w hestii tak wiec nie reklamuje nikogo, teraz i tak kupuje oc tylko przez ta posredniczke Pani Kasia mi zawsze wyszuka najtansza oferte, ale kja nie biore zadnego nnw czy cos samo oc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ok dzieki.zapamietam te firmy

Udost臋pnij ten post

>>>Juz nie chodzi mi o benzyne i oc. A o inne rzeczy. Przeciez co msc nie wymieniam opon<<< Wymieniasz je (i wywa偶asz) dwa razy w roku, a przynajmniej raz w roku dochodz膮 "niespodziewane" wydatki w rodzaju wymiany akumulatora, rozbitej szyby, uszkodzonej na kraw臋偶niku opony (powinna艣 wtedy wymieni膰 przynajmniej dwie) itp. Nigdy nie jeste艣 w stanie przewidzie膰: co mo偶e Twoje auto spotka膰 :(. A je偶eli chodzi o ubezpieczenie, to bardzo dziwne rzeczy tutaj wypisuj膮. M贸j dobry s膮siad jest agentem ubezpieczeniowym i jako艣 takich "cudownych" ofert dla mnie nie znalaz艂 :(, a przy dochodzeniu odszkodowania bardzo mi pom贸g艂 :).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
prosz臋 was my艣my w zesz艂ym roku ubezpieczali auto silnik volvo 2,5, rocznik 2007 bez 偶adnych zni偶ek wysz艂o ko艂o 800 z艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Misio,czyli ty tez uwazasz,ze przy tatkich zarobkach.,auto nie dla mnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
O matko:-/ to chyba minimum 3tys trzeba zarabiac

Udost臋pnij ten post

>>>Misio,czyli ty tez uwazasz,ze przy tatkich zarobkach.,auto nie dla mnie<<< Podejrzewam, ze przy takich zarobkach i samodzielnym utrzymywaniu si臋 zostaje Ci co m-c nie wi臋cej ni偶 200z艂 na niespodziewane wydatki. Te 200/m-c b臋d膮 musia艂y pokry膰: - ubezpieczenie - przynajmniej 1000,00 - przegl膮d techniczny - 100,00 - wymiana opon z wywa偶eniem - minimum 80,00 x 2 = 160,00 - wymiana oleju, filtr贸w itp. robiona raz w roku - minimum 250,000 - do tego dojdzie Ci przynajmniej 500,00 rocznie na r贸偶ne drobiazgi, jak nowe opony, akumulator, klocki hamulcowe, rozrz膮d, nowy p艂yn do ch艂odnicy itd. Samoch贸d sk艂ada si臋 z kilku tysi臋cy cz臋艣ci, a ka偶da mo偶e si臋 zepsu膰 i uniemo偶liwi膰 dalsz膮 jazd臋 :(. B臋dziesz mia艂a du偶o szcz臋艣cia, je偶eli zmie艣cisz si臋 w tych dw贸ch st贸wach miesi臋cznie i dopiero teraz dodaj wydatki na paliwo i potencjalne mandaty za z艂e parkowanie :) lub pami膮tkowy portret z fotoradaru :D.

Udost臋pnij ten post