Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odstawienie od piersi w nocy, córka 20miesięcy

Polecane posty

Gość gość

Witam. jestem mamą 20-miesięcznej córki. Dopiero od 2 tyg przestałam ją karmić w dzień i do zasypiania. Niestety w nocy dalej ciągnie cyca. Jeżeli chodzi o zasypianie to nei ma problemu - kładzie się sama do łóżeczka i zasypia. Dziś w nocy chciałam przestać karmić, po 2 h sie poddałam bo bawiła się i płakała na zmiane. Wyrywała się z rąk, nei dało jej się uspokoić. Jutro z mężem jedziemy na wesele. Pierwsza noc u dziadków. Podjerzewam że moja mama prędzej ją uspokoi, zresztą jak mnie nie będzie widziała to możliwe że będzie łatwiej. Ale dziś podejmę kolejną próbę w nocy... Proszę o rady jak najłatwiej ją odstawić, co zrobić. jak uspokoić

widziała w programie zaklinaczki dzieci jak odstawić dziecko od cyca w nocy otóż mama ma wyjść po południu i wrócić nst dnia do domu W domu zostaje tata i kiedy dziecko się obudzi to tata ma za zadanie je uspokoić i ponownie ululać do snu ewentualnie dac coś do picia W tym programie się udawało Potem przez jakiś czas tata wstaje do dziecka i podobno po problemie

Gość gość
Odpowiedź wyżej jest dobra. Ja zrobiłam inaczej, ale moja córka miała 7 m-cy. Jak w nocy wiedziałam, że jest głodna, to dawałam butelkę. Jak chciała cyca, a nie była głodna, to brałam na ręce i nosiłam. Szybko zasypiała. Pierwszej nocy to było ok. 5 razy, drugiej dwa, a trzeciej raz. Czwartej już nie chciała piersi, wystarczyło przytulić. Teraz się budzi dwa razy, czasem trzy, ale daję mm, przytulę i śpi.

Gość gość
Znajoma wysmarowala piers czerwona szminka i powiedziała dziecku ze mama ma kuku i nie moze karmic. Zadzialalo.

Gość gość
hahah do goscia wyzej :D rozbawilas mnie :D dobre

Gość gość
Cieszę sie ze poprawiłam Ci humor ;-)

Gość gość
Z tą szminką też niezły pomysł+ plaster na pierś. Ale w dzień, w nocy nie przejdzie, bo maluch zaspany i żadne tłumaczenie nie ma sensu.

Gość gość
Moze przez caly dzien jej przypominać ze ma chora pierś. A w nocy jak chce jesc to poprostu podaj butle. Mam syna w tym wieku i mam dobra pamiec. Jak mu cos obiecam wieczorem to od rana sie tego domaga.

Gość gość
Cześć. Może ja coś poradzę. Mam 21 msc synka, nadal go karmię ale tylko 1 raz na dobę, przed spaniem. Nocne karmienia wyeliminowaliśmy już parę msc temu i zrobiliśmy to tak, że mąż się poświęcił i tylko on wstawał do małego w nocy, przez jakieś 2 tyg. Ty powinnaś mieć łatwiej, bo dziecko już duże i kumate i łatwiej mu wytłumaczyć. Okłamywanie (smarowanie piersi, mówienie, ze chore) jest błędem.